Dobrodošle nove cure, slobodno se priključite ☺️ Ja sve sto sam naučila o trudnoći sam ovdje pročitala, tako da slobodno pitajte!
Npr Malla, ne bi nikad pomislila da će mi lakše biti s maramom, hvala. Uzet ću neku jeftiniju varijantu, pa probati, a ako ne mogu, mogu uvijek dečku uvaliti 😅 nek izvole i oni nositi i šetati se, ne moramo samo mi
Nego sta, tako ja gledam uzet maramu neke neutralne boje tipa siva, a ne nikako roza, da muzu bez prigovora namontiram bebu i maramu kad se ja umorim 🤣
Ja si pikiram neku ovu Boba, super su mi sve neutralne: https://www.amazon.co.uk/gp/product/B076H2S2LD
Mozda ovu sa zvjezdicama, iz plavog ne izlazimo ni muz ni ja pa pase svima :D
👱🏼♀️27, stadij IV endo
🧔🏻32
Hvala vam cure. Nemam iscjedak nikakav velik da bi se zabrinula. Moguce i zb9g probave. Po dva puta sam na wc-u 😅😂.. a normalno je da se brinemo.🥰
15.12.23. zadnja menz
9.1 .24. plusiccc
Druga trudnoca😀
Prvi pregled 30.1
Bokic, u 23.tjednu sam trudnoce i u urinokulturi mi je nađena Enterococcus faecalis <10*4, alergicna sam na penicilin i nakon sta je dr isao na google i trazio koji antibiotik da mi da posto nismo dobili antibiogram, dao mi je recept za fosfomicin 3g na kojem pise da se u trudnoci koristi u slucaju prijeke potrebe i strogi nadzor ljecnika?? Nije mi sve jedno da li ima koja trudnica koja je pila tu tekucinu?
Nisam našla temu di bi postavila pitanje, nova sam i rodit cu u 6 mj pa reko idem tu probat. :)
Pozdrav, po onome što sam našla na stranicama FDA fosfimicin je B kategorija u trudnoći što znači da nema dokazanih štetnih učinaka na plod. Na tvom mjestu bi uzela, to je ionako samo jednokratna doza. Uzmi prije spavanja rastopljeno u malo vode(pola deci) da se što duže koncentrira u mokraćnom mjehuru.
Inače već vas jako dugo čitam ali nikako da se uključim. XD Trudna sam 13. tjedana, prva trudnoća tako da mi je sve novo i uzbudljivo. Pozdrav svim forumašicama! :D
Dobrodosle obje! Tea96, ja imam tesku alergiju na penicilin, receno mi je da je fosfomicin u trudnoci u redu ako nema alternative. Buduci da je to ozbiljna bakterija i samo jedna doza, ja bih isto na tvom mjestu uzela, ne vidim da imas neku alternativu prije nego sto ti se razbukta. Eventualno nesto iz nitrofurantoin kategorije, samo bih te upozorila da puno ljudi s alergijom na penicilin ima alergiju i na njih (ja imam, jos tezu nego na penicilin) pa mozda zato nisi dobila. Isto se smatra sigurnim u trudnoci.
👱🏼♀️27, stadij IV endo
🧔🏻32
Dobrodošle nove cure! Neka nama vas tu! 😊
Tea doktor propise antibiotik u trudnoci kada je veca korist nrgo stetnost odnosno problem s kojim sw boris je stetniji nego doza antibiotika. Isto sam u trudnoci pila antibiotik i to najcesce pise da samo uz strogi nadzor dr. Ne znam postoji li uopce i jedan gdjw se u uputi nisu ogradili!
Kiflica Calin bleu su tkane marame od gaze, kod nas nalazim samo na mrgreeny ito su ih sad digli na 490kn inace su bile 350 (moguce da je to bila akcija) nemaju baš neke kul uzorke al mislim da je najbolji izbor za ljetno novorođenče. Moram više istražiti gdje ih se može kupiti a do ljeta možda bude više izbora i različitih proizvođača
Ana.b. trenutno me ne boli ali mi se teško ustajati i saginjati onda se trudim ustajat iz koljena, kao da utege dižem. Inače meni je skolioza najviše tegoba zadala nakon poroda, na oči se vidjelo iskrivljenje sad se malo manje vidi. Tada me je i redovno kočilo, pogrbila bi se i ne bi se mogla ispraviti. Očekujem da kako trbuh raste da će tako početi veće tegobe.
url=https://lilypie.com]
Vale radije posudi neku da vidiš jel ti odgovara jer da ne bacas novce ako se ne vidiš s tim!
Ajme nema me jedan dan i baš sam se načitala 😊😊
Nove cure dobrodošle 😀
Ja bih se samo nadovezala na temu navikavanja na kolica i to da li će se bebe htjeti voziti ili ne, da kažem da to zavisi isključivo od nas. Ukoliko bebu od početka vozamo u kolicima i ne vadimo je van iz njih naviknuće se. Pri tome mislim da ne treba na svako bebino kme vaditi je i nositi (nemajka 🤫).
Moja prijateljica ima curicu 2 mjeseca mlađu od moje i nikad je nije vozila u kolicima jer mala nije htjela. A nije htjela jer je u prvih par puta dok je vozala konstantno je vadila i nosala 🤷🏼♀️
Iskra 19.12.2017.
Iris 05.07.2021.
Moja je htjjela dok se nije dočepala noga a to je bilo s friških 9mj, e onda je imala fazu bez kolica, al onda kasnije je opet došla u fazu hoću kolica. Kao i sve ovisi koliko cemo mi bit vece mazge nego dite 😃🤣
Ajme nema me jedan dan i baš sam se načitala 😊😊
Nove cure dobrodošle 😀
Ja bih se samo nadovezala na temu navikavanja na kolica i to da li će se bebe htjeti voziti ili ne, da kažem da to zavisi isključivo od nas. Ukoliko bebu od početka vozamo u kolicima i ne vadimo je van iz njih naviknuće se. Pri tome mislim da ne treba na svako bebino kme vaditi je i nositi (nemajka 🤫).
Moja prijateljica ima curicu 2 mjeseca mlađu od moje i nikad je nije vozila u kolicima jer mala nije htjela. A nije htjela jer je u prvih par puta dok je vozala konstantno je vadila i nosala 🤷🏼♀️
TOOO <3 da ima jos nemajki na forumu i da se ne osjecam kao okrutni zloduh. Ali meni se po ovim vasim pricama i mom iskustvu s prijateljicama cini da je moguce kombinirati, ali da se stvarno mora paziti da bebe ne skuze da ako placu odmah dobiju nosenje, jer zasto bi se itko vozio u kolicima ako moze biti nosen?
👱🏼♀️27, stadij IV endo
🧔🏻32
Cocolina bas mi je drago da su te dobro primili i sve provjerili, nadam se da nece vise kontrakcija ili da ce se smiriti s Normabelom ako bude. Drzi se!
👱🏼♀️27, stadij IV endo
🧔🏻32
Sortiraj odgovore
Najstariji