Mirjam2 kombinirani test se dodatno placa i to nije medju ta 3 screeninga. Zato te i pitala. Ja sam 1. uzv imala utvrdjivanje trudnoce (mislim 6.tt). 2. uzv je ustvari bio taj 1. screening. Ali taj i nije bio nesto posebno, izmjerili bebu, srce da kuca, malo pogledali i to je to. Sad prosli termin sam opet radila uzv (dodatno platila) i onda mi je cak i 3D ukratko upalio i gledao detaljnije bebu. 2. screening (19-23.tt.) je bas jako detaljan, mislim da i najduze traje i onda sve gledaju.
I ja imam nizak tlak :) I inace i sad. Zacrni mi se pred ocima kad se ustanem. Ali ne zabrinjava se ni moja dr, pa ni ja. Kavu sam prestala piti, ali sam u zadnje vrijeme opet pocela, ali manje, popijem samo pola salice ( pola male zlicice kave i voda), pa je to ok.
Grickam slane bucine i druge sjemenke. A spek ako jedem ga malo preprzim (da ubije bakterije i parazite, ako ima koji). Kobacicu skuham u grahu npr... ugl, termicki obradim te suhomesnate.
1.screnning nije kombinirani već se on radi (kako pise u mojoj knjizici) izmedu 8+0 i 11+6. Tad se gleda jel uredna GV, da li ima srcane akcije, i ostalo. Kombinirani je dodatan pregled. Ali pretpistavljam da si ti kombinirani radila na kraj 12. tt pa je ona sve spojila u jedan. Stvarno ne znan.
2. screening izmedju 18+0 i 21+6. U trudnickoj mi za taj screening ima najvise podataka za unijeti. I tu gleda sve organe, i protoke, ali nekad ne moze dobro vidjeti pa zato salje u tu prenatalnu kliniku. Ili ako roditelji zele dodatnu sigurnost da je sa bebinim organima sve ok, idu u prenatalnu kliniku. Svakako vam se vise posvete. Meni je ovaj screening trajao malo duže od obicnog pregleda, samo zato jer se mucila sa glavicom. 🤷🏻♀️
Ja imam malo buše i posteljica mi je sprijeda te mi nije mogla vidjeti dobro stvari vezane za mozak pa me poslala dalje.
3.screening koliko vidim, nema puno informacija za unijeti u trudnicku.
Ta tri su pokrivena od osiguranja. Meni krv vadi cesce jer nemam antitijela na toxoplasmozu pa se to mora cesce provjeravati. Isto tako ce ti vaditi krv za hemoglobin na ovom drugom screeningu.
-
Miska, mislim da sad svakako triba punomoć kojem god članu obitelji. Ovdje se napravi, ovjeri u konzulatu ili rathausu, te tu punomoć zajedno sa rodnim listom šalješ osobi koju si opunomoćila. Kad ona napravi dokumente, posalje sve natrag. I da, bolje je napraviti putni list, pa osobnu ili putovnicu za bebu izvaditi u RH. (ovo su info iz nekih FB grupa)
04/2021➡️ 💙 🎊🎉🎊
Sara vidis da te je dobro imat na temi jer ti si nam donijela hrpu informacija i tema. Znam da si govorila da neces bit aktivna, al isto te volimo vidjeti 🙂
Odlično za preskok mučnina, ma to je neki odlučni dječak kod tebe, način na koji se smjestio i kako te je zafrkavao u samom startu zaslužila si bit pošteđena mučnina 🥰
url=https://lilypie.com]
Rio, meni je to bas divna ideja 🥰 Malo Mozarta za dobar dan 😊
Sara, vec sam pitala nekog ovdje, mozda znas nesto vise posto si naprednija trudnica 🙂 Na listi s terminima za pregled su mi bili upisani taj 1.2.i 3.screening na kraju svakog tromjesečja. 1.screening je zapravo bio kombinirani test?! Naravno, pitala me ginekologinja zelim li i pristala sam posto je rijec o detaljnijem UZV. I naravno platila, ne pokriva Krankenkasse. I radila sam kod nje u ordinaciji, nisam nigdje extra isla. Mjerila je nuhalni, gledala prisustvo nosne kosti, protok, sve… Pa me zanima sto je onda 2.i3.screening? Hoce opet vaditi krv ili samo organe provjeriti? Odnosno mora li se napraviti ili i ne mora?
Susika,bravo, rastete 🥰
Maktub, ne nikad nisam imala. Valjda?! Samo peckanje si osjetila? A kakve je boje?
Vale123, nema mucnina i to mi je naj naj ❤️ Mislim da me jedino tlak malo zeza, na pregledu je uvijek savrsen a doma mi bude cesto crno pred ocima, doslovno se moram za nesto primiti da dođem sebi i da prođe. Strah me cak u ducan samu ici jer mi je bas nedavno opet pozlilo, poceo me hladan znoj oblijevat i sva sam se tresla…
Jel ima jos nekog s niskim tlakom?
Ja isto imam nizak tlak, danas izmjerila sestra 90/60. Oduvijek je zapravo nizak i imam vrtoglavice
Da i meni je nizak tlak, uvijek, bio i u prvoj trudnoći, a i sad. Ja sam jutros išla vaditi krv i urin pa ćemo vidjeti kakvi su nalazi za štitnu, šećer 🙏🙏🙏
4 dana prije vađenja krvi sam pazila šta jedem, pa ćemo vidjeti sutra kakvi su nalazi.
Iskra 19.12.2017.
Iris 05.07.2021.
Kiflica ja imam isto nizak tlak. Popijem jednu ili dvije manje kave dnevno i zasad mi je to ok. Rekla sam patronaznoj, kaze da je to dozvoljeno.
I ja pojedem preprzene slanine ili skuhane kobasice. Ostalo jedem samo kuhanu sunku, a prsut i kobasicu (neobradjenu) sam izbacila.
Kazu da je jako dobro jesti orasaste plodove, grozdjice, voce i nesto za probavu (ja jedem povremeno activia jogurt). Voda je najvaznija, ja se doslovno tjeram da popijem barem litru i pol.
Sara hvala za info. Vjerojatno se nesto u medjuvremenu promijenilo, otkad su moji to radili.
Zene bolje nizak tlak nego visok. Od visokog tlaka jos sto problema moze nastati.
Sretno svima sa pretragama i pregledima ovih dana! 🙂
Gledam katalog od Lidla, la nigdne ne mogu naci jastuk ta trudnice... Gdje si to vidjela? U HR ili negdje vani? Imas li mozda linkic? ☺
Ja sam bila u Lidlu prosli tjedan, nisam mogla odolijeti, kupila dva preslatka bodija za bebicu ❤
Sortiraj odgovore
Najstariji