Dobro jutro drage trudnice. Kako ste mi danas? Meni bas dobro dosao ovaj produzeni vikend da se odmorim. Cure koje radite, do kad ste planirale ostati na poslu? Ja, sam nažalost u nezavidnoj situaciji 😔. Ugovor mi je na neodređeno sa probnim rokom od 6 mj. koji istice sad pocetkom veljače i mislilm da mi nece produziti ugovor jer su poceli smanjivati radnu snagu. tj vec troje kolega nisu produzili ugovor jer nisu ispunili plan(radimo u osiguranju),tako da po svemu nece ni meni. Jos nisam rekla na poslu da, sam trudna. Da li neka od vas mozda zna da li mogu otvoriti bolovanje ili komplikacije prije nego mi daju otkaz i da li mi uopce smiju dati otkaz posto sam trudna?
🙋♀️37🧔34
1.missed ab 7tt.- 10/19
22.10 ➕👶♥️🌼
IT'S A BOY💙💙💙
24.06.2021 - IVO 💙💙
[/url
Jutro i dobrodošle nove cure 😍😍😍
Ima li koja pregled ovih dana? Meni je u četvrtak 07.01. i baš sam nestrpljiva 😃
Iskra 19.12.2017.
Iris 05.07.2021.
Jutro, Clio ne mogu ti dati ozkaz zbog trudnoće ali mogu zbog neispunjenja uvjeta. Probaj malo pronhuškat jesi li ti na listi za otpis...ako jesi onda čim prije kimplikacije otvori i imat ćeš primanja i dalje. Možeš razgovarat s voditeljem i vidjet jel će tebi dwt otkaz i ako hoće odmah otvoriš da ne izgubiš primanja. Tako bi imala komplikacije do 40 dana prije poroda. S tim da bi se po završetku ugovora odmah morala prijaviti na zavod za zapošljavanje kako bi te država prijavila "na sebe". U tom slučaju postoji opcija da te netko tko može i ako može prijaviijavi na sebe i da inda imsš i porodiljni za zaposlene. A akonsu ti ovi iz firme ok možeš s njima vidjet da ti ne daju otkaz nego da ideš odma na komplikacije jer ionako nisi njima na teret nego državi, tada bi imala sva prava!
url=https://lilypie.com]
Ooo Bojana, to je brzinski....čekamo s tobom 😄
Meni je tek krajem 1 mj.
E Posao to nisam gore prije napisala. Kemijala sam baš jučer kako ću i što. Već sam sa šeficom nešto dogovarala. Ja planiram raditi do kad mogu. A ideja je da sada od ponedjeljka skratim radno vrijeme za 2h, umjesto u 16 da završavam u 14h i da mi se ta dva sata oduzimaju od godišnjeg. Tako bi skroz do kraja 4mj radila 6h, a dva tjedna u 5mj bi radila 4h i onda otvaram porodiljni 17.5. Tako sam izračunala. Imam 24 dana godišnjeg pa sam odlucila ovako ga raspodjeliti. Da nešto nepredviđeno bude uvijek mogu na komplikacije. Inače previše mi je do 16h stati na poslu, od 13h do 16 ja budem ni živa ni mrtva, onda takva sjedam za volan da bi došla doma i nastavila s kućnim i obiteljskim obavezama, pa sam nekako došlq do ideje gore opisane. Mojima na poslu to odgovara jer sam i dalje tu, nije nagli odlazak...a u 3mj planiraju naći zamjenu tako da bi taj mjesec bio posvećen obučavanju novog radnika. E sad ovo je moj nadobudni plan, a kako će biti vidjet ćemo. Inače ja radim u jednoj stabilnoj Udruzi na neodređeno već 3 godine, pa nema straha za radno mjesto ili poziciju nanposlu već pokušavam izbjeći veliku dinamiku posla koja je često prisutna.
Clio35 ako ti je ugovor na neodređeno, a na probnom si onda ti nažalost bez obzira na trudnoću - prema hrvatskoj sudskoj praksi - mogu dati otkaz. Inače se trudnicama ugovor o radu na neodređeno ne može otkazati ni u kojem slučaju, čak i da dobijete otkaz, a javite unutar 15 dana da ste trudne s potvrdom od liječnika, tak otkaz je nevaljan. Ta naša praksa da se treudnicama može dati otkaz na probnom radu nije u skladu s EU pravom i čak je jedna naša sutkinja pisala članak o tome. Naravno, ako ti daju otkaz, uvijek ih možeš tužiti i tražiti vraćanje na rad, ali to bi trebalo još malo detaljnije istražiti i puno je to onda stresa i zezancije. :/ moguće da se praksa tu promijeni jer zakon nije u potpunosti nedvosmislen. Moj savjet je da kažeš da si trudna pa da vidiš kako će reagirati jer svaki poslodavac ima prvu misao u glavi: jooj pa trudnici ne smijem otkazati ili čak ako su razumni vidjeti jel bi te zadržali ako odeš na komplikacije - nisi im trošak, a ti nisi na nuli cijelu trudnoću i prvu godinu bebinog života. 😊
👱🏼♀️ 27
👱🏼♂️ 32
➕ 18.11. ❤️
It’s a boy! 💙
Ja se nadam da ću raditi do 1.6. - taman do 45 dana prije predvidivog termina. 😊 vidjet ćemo kako će funkcionirati stvari, ali na taj način bih bila najsretnija.
👱🏼♀️ 27
👱🏼♂️ 32
➕ 18.11. ❤️
It’s a boy! 💙
Ima li koja pregled ovih dana? Meni je u četvrtak 07.01. i baš sam nestrpljiva 😃
I meni je u cetvrtak popodne, i ja sam jakoo nestrpljiva, razumijem te u potpunosti, drzim ti fige da sve bude u redu 🙏😍
👨🦱35
👱♀️26 Hipotireoza, Hashimoto, Euthyrox 88,
9/2020 Missed ab. 9tt 😔
12/12/2020 +
It's a girl ❤️
I meni je u cetvrtak popodne, i ja sam jakoo nestrpljiva, razumijem te u potpunosti, drzim ti fige da sve bude u redu 🙏😍
I ja tebi držim fige 🤗 obe smo poslije podne.
Što se tiče posla ja ću vrlo vjerovatno ubrzo na komplikacije, to sam se dogovarala sa poslodavcem, jer nam tako odgovara oboma.
Budući da imam dijete od 3 godine i ova trudnoća mi je dosta teža nego prva veselim se tom vremenu za mene (dok je muž na poslu i dijete u vrtiću) i za spremanje svega pošto znam kako je haotično kad beba stigne 😉🤣.
Trenutno mi mala ima kozice pa nam je veselo 🤣🤣🤣🤣
Iskra 19.12.2017.
Iris 05.07.2021.
I ja tebi držim fige 🤗 obe smo poslije podne.
Što se tiče posla ja ću vrlo vjerovatno ubrzo na komplikacije, to sam se dogovarala sa poslodavcem, jer nam tako odgovara oboma.
Budući da imam dijete od 3 godine i ova trudnoća mi je dosta teža nego prva veselim se tom vremenu za mene (dok je muž na poslu i dijete u vrtiću) i za spremanje svega pošto znam kako je haotično kad beba stigne 😉🤣.
Trenutno mi mala ima kozice pa nam je veselo 🤣🤣🤣🤣
Znaci ima nas tri koje imaju pregled u četvrtak popodne! 🤣 Meni je to prvi pregled nakon krvarenja, Boga molim da je sve uredu...
Do kojeg tjedna su vas vaginalno pregledavali?
Ja sam već na komplikacijama zbog krvarenja i prijašnjeg iskustva...mogu vam reci da mi fali moj posao! 🎵🎙🎚😔
👩🏻 32 god.
🧔🏻 32 god.
1/2020 missed ab 10tt
11/2020 plusić 💫
27.07.2021. Ante 🤎
Auu Bojana...kozice u akciji....moja ih nije imala još, a nekako čekam da ih se rješimo. E da i potpisujem ovo o kaotičnom početku...bit će veselo!
Jeste li cure mjerile obujam trbuha...ja jesam u 2 T a jesam i sada. Kako stvari stoje čini mi se da će ovaj put bit dupli....al evo baš mi je zanimljivo...inače moj obujam je 110cm a bio je prije 4 tjedna 105cm... 😄 Bit ću kao baloooon!
Sortiraj odgovore
Najstariji