Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lullaby
    11. Prosinac 2020. 07:32

Majica mene je boljelo od implantacije pa dalje. Po tome sam znala da sam trudna. Najprije je bila neka neugoda, čudan osjećaj, a posli je i boluckalo. Sada me isto bolucka u danu tu i tamo. 5+3 sam.
    Ena meni frendica ima tu dijagnozu i ima dvoje djece. Ne znam je li to rijetkost. Za betu ti ne znam, bolje da ti kaže netko tko je to više proučavao.
    Ja sam se napokon naručila na pregled 15.12. Endokrinolog mi je isto zakazan sljedeći tjedan. Tako da jedva čekam to riješiti i nadam se da će sve biti ok 🙏

mara5
    11. Prosinac 2020. 09:33

Jutro 🤰
    Kod mene jos jedna noc sa   glavoboljom, odlucila sam jutros popit pola brufena jer je ovo bss mucenje 🙄😐
    Jedva cekam da odem 14.12 na pregled i da pitam sta mogu popit kad krene boliti 🤷‍♀️🤷‍♀️

🙅‍♀️30, 🙋‍♂️29

mara5
    11. Prosinac 2020. 09:37

Kako ste vi, jel imamo za kraj tjedna nekoga na pregledu?
    Lullaby super si brzo dobila termin 💪

🙅‍♀️30, 🙋‍♂️29

Nina27
    11. Prosinac 2020. 09:42

mara5 nemoj brufene, neće ti ništa od pola biti. Lupocet si kupi, to sigurno smiješ u trudnoći (naravno, osim ako si alergična).

👱🏼‍♀️ 27
    👱🏼‍♂️ 32
    ➕ 18.11. ❤️
    It’s a boy! 💙

11. Prosinac 2020. 09:45

mara5

Jutro 🤰
    Kod mene jos jedna noc sa glavoboljom, odlucila sam jutros popit pola brufena jer je ovo bss mucenje 🙄😐
    Jedva cekam da odem 14.12 na pregled i da pitam sta mogu popit kad krene boliti 🤷‍♀️🤷‍♀️

Ovo sam ja sebi spremila sa stranice Pliva zdravlje, ako pomaže:

Paracetamol nema štetno djelovanje u trudnoći (kategorija B), te je lijek izbora za snižavanje temperature i liječenje blagih bolova u trudnoći. Ostali nesteroidni antireumatici (npr. diklofenak, ibuprofen, ketoprofen, piroksikam) također imaju kategoriju B u I. i II. trimestru trudnoće, ali u III. trimestru imaju kategoriju D jer mogu dovesti do preranog zatvaranja ductusa Bottali, te se ne smiju primjenjivati u trećem trimestru.

• Embarasada
    11. Prosinac 2020. 10:04

mara5

Jutro 🤰
    Kod mene jos jedna noc sa glavoboljom, odlucila sam jutros popit pola brufena jer je ovo bss mucenje 🙄😐

U trudnoći smiješ paracetamole (tu spada Lupocet npr) a brufene ne. 

Lullaby
    11. Prosinac 2020. 10:28

mara5

Kako ste vi, jel imamo za kraj tjedna nekoga na pregledu?
    Lullaby super si brzo dobila termin 💪

Privatno 😄 Svoju ginekologicu nisam tjedan dana na telefon dobila, pa sam odustala. Namjeravala sam sa punih 7tt na prvi pregled da se sve vidi, ali nema mjesta. Kaže sestra da misli da će mi se vidjeti. Bit ću točno 6 tt. Sad me samo muči što moram kod svoje pokrenuti da se vodim ko trudnica, al pitat ću ovu da mi kaže. Ova privatna inače radi u bolnici, a ja moram na carski tako da želim da me odmah ona vodi.

mara5
    11. Prosinac 2020. 10:59

Problem je sto je meni Lupocet ko tik tak 😂
    I za zadnja tri mjeseca znam da se brufen ne smije.
    Prijateljica mi je rekla da je ona pila lekadol u trudnoci po preporuci svog ginekologa, a pise ista stvat kao i na brufenu da se ne preporucuje u trudnoci 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️
    Bol mi je prosla danas,  nakon 10 sati mucenja i nespavanja 🙄
    Nadam se da ce mi nesto preporuciti kako bih sljede i put mogla odmah reagirati, obzirom koliko mucim sebe da mi prodje bol kontam da tako mucim i bebu pogotovo u ova prva 3 mjeseca... 

🙅‍♀️30, 🙋‍♂️29

• Evana
    11. Prosinac 2020. 11:32

lekadol je isto paracetamol i zato se smije piti 

• Evana
    11. Prosinac 2020. 12:00

dobro jutro svima 

moram vam reći da se super osjećam na ovom forumu jer ste sve tako drage i pune podrške.
    i moram podijeliti svoje frustracije s vama...neki dan sam na redditu na forumu trudnoće komentirala post nekoj ženskoj i napisala "bebe trebaju kolostrum i da nije u redu da govoriš da je nebitan", a onda su me sve napale kao kakve čavke jer sam se usudila proturječiti nekome  i da nisam u pravu, smatram da to nije način. i onda sam prvi put shvatila zasto neke zene ne vole forume za trudnice i mame i razvila neki mali strah da cu jednog dana biti okružena takvim ženama u nekoj facebook grupi/u vrticu/skoli... 

kasnije sam na istom redditu naisla na komentar gdje ženu slave jer je odbila test na gestacijski dijabetes jer se ona "informirala". ja sam ju pitala zašto je odbila, a ona kaze zato sto ima žgaravicu i ne može ona 3 sata bez hrane nakon što se ustane i smatra da joj test nije potreban iako ju je doktor poslao???
     ne razumijem kad se ljudi tako ponašaju i inače u životu, a pogotovo ne u trudnoći. valjda bi joj beba trebala biti na prvom mjestu, a ne vlastita ugoda... ak ne vjeruješ doktoru, odi kod šamana neka te liječi.
    nakon samo dva dana na tom "forumu" isclanila sam se jer sam shvatila da je previse toksican, jer sve te žene misle da su najpametnije, nema mjesta raspravama, jedino što je dobrodošlo je pljeskanje drugim ženama. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.