Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Bojana2017
    08. Prosinac 2020. 15:25

Bojana2017

tweetyca

Bojana2017

A mene često nešto zaboli, sve je to normalno, tijelo se priprema i pravi mjesta za bebicu. Pri tome imam manji hematom (u nestanku jeeeee) pa sam se dosta pazila zadnjih mjesec dana
    S obzirom da mi je ovo druga trudnoća mislila sam da ću biti mirnija, a ustvari sam dosta zabrinuta (valjda zbog godina)

Hvala, utjesila si me stvarno (prvi put trudna). Nadam se da ce bit sve okej sa hemotomom! Znam da je moj mama sa mnom u trudnoci imala velik miom, koji bi se punio i praznio tako da je uvijek bilo krvarenja. Evo me žive i zdrave :)

Što se tiče testova, ja isto razmišljam! Ima neki dobar link koji daje usporedbu ta 3 testa?

Našla sam neke članke i studije na engleskom i ovako kažu: nije bitno ime prenatalnog testa, već tehnologija kojom se test koristi. Postoje tri različite tehnologije: 1. shotgun masivno, paralelno sekvencioniranje, 2. ciljano, masivno, paralelno sekvencioniranje i 3. SNP tehnologija. Prvu tehnogiju koriste Nifty, Neobona, Myprenatal... drugu koristi Harmony i treću koristi Panorama. Prva i druga tehnologija prebrojava kromosome mame i bebe zajedno i zato točnost rezultata ovisi o postotku fetalne frakcije. Što manji postotak fetalne frakcije više se broje mamini kromosomi i veća je mogućnost lažnih rezultata. Nešto tipa: uzmu mamine i bebine kromosome, zajedno ih umnažaju, ali umnažaju i neki sigurno normalan kromosom, pa gledaju je li ih ima jednako. Ako ih ima manje ili više onda je neki poremećaj. E sad, ako je malo bebinih u odnosu na majčine kromosome, onda oni i ne mogu vidjeti poremećen broj bebinih kromosoma. Mogu, ali što je manje bebinih, manje vide poremećaj. i to već ispod 8 % fetalne frakcije se već kreće smanjivati ta vidljivost i na 4% prepozna samo 62%. Treća tehnologija broji samo bebine kromosome, pa je točnost velika i kad je malo bebinih kromosoma tj. ako izbroji, onda izbroji. Točnost SNP tehnologije ne pada s manjom fetalnom frakcijom.
    Ovaj link je članak o tome kako točnost prve i druge tehnologije ovisi o fetalnoj frakciji.
    https://obgyn.onlinelibrary.wiley.co...1002/uog.14694

Ovo je komentar iz jednog foruma o iskustvima i poređenju testova, pa sad ne znam koliko ti može pomoći. Meni je dr rekla da su oni svi manje više isti i da je na meni da izaberem koji želim raditi.

Iskra 19.12.2017.
    Iris 05.07.2021.

Norrah
    08. Prosinac 2020. 15:32

Ja sam na kraju odustala od testa jer zapravo što god bude, ne moze se promijeniti. Kak je doktor rekao, to vam je samo informativno. Tak da sam ja na kraju odustala. Svi mi kažu al ovak se možeš psihički pripremiti... Nekako sumnjam u to da te ista moze pripremiti, a uostalom test ne zna reći jel blagi oblik ili ne. I onda opet cekam i ne znam zapravo ništa i sekiram se... Ja odustala 😁

➕ 17.10.
    👧 22.06.2021 - stigla curka

matea1989
    08. Prosinac 2020. 15:36

Ma Jane planiram raditi ništa od tih testova kao što Norah kaže zapravo ništa s tim ne možeš promijeniti, ja upravo ispred ordinacije, čekam pregled, jedva čekam da završi, danas me baš nervoza neka uhvatila....

Lora27621
    08. Prosinac 2020. 15:38

Norrah

Ja sam na kraju odustala od testa jer zapravo što god bude, ne moze se promijeniti. Kak je doktor rekao, to vam je samo informativno. Tak da sam ja na kraju odustala. Svi mi kažu al ovak se možeš psihički pripremiti… Nekako sumnjam u to da te ista moze pripremiti, a uostalom test ne zna reći jel blagi oblik ili ne. I onda opet cekam i ne znam zapravo ništa i sekiram se… Ja odustala 😁

Hvala vam na informacijama, ali i ja ovako mislim ⬆️
    Kako bude bit  ce, moje je.....mislim da bi mi bilo gore da znam, mozda sam u krivu....kako god, imam jos dovoljno vremena za razmisliti...

👩 26
    🧑31
    ➡️🤰 9/2020
    ➕ 17.11.2020.

• Tonka55
    08. Prosinac 2020. 15:40

Mene kad je moja pitala, odmah mi je rekla da mi to vrijedi napravit ak planiram pobacit... Ako ne planiram onda nema smisla.. Rekla mi je i da test zna pokazat da nešto nije ok, a zapravo je sve ok... 
    Tako da sam i ja odustala..

👨‍💼30 💓 👩‍💼28
    Naše malo čudo je napokon na putu 🤰🥰

Aneee
    08. Prosinac 2020. 15:52

točkicaa

Ana.bajme super, bas mi je drago sto si danas vidila svoju bebicu i sto je sve u redu 😍🥰 ti si znaci sad vec uskocila u drugo tromjesece, blago tebi, uzivaj, kazu da je to najljepse razdoblje 😁 Kod mene se svega izdogađalo i loseg i lijepog, ali sve u svemu dobro je.
    Necu vracati fejs uopce, naviknula sam se bez njega i dobro mi je tako, za sada mi ne fali.
    Ja sutra idem na pregled i jedva cekam, bas sam uzbuđena!! 🥰
    Ja unazad vec par dana uopce nemam apetita za jesti, doslovno se moram tjerati da nesto pojedem, a ako ne jedem onda mi bude lose, nadam se da ce to proci uskoro..

Dana...još samo da mucnine skroz prestanu pa cu biti top 😁
    Jel ti sutra prvi pregled? Kako ti s poslom jel radis ili ćeš odmah doma ostati? 
    E tako su i meni počele mucnine...ali bar uz njih proleti vrijeme, ja još ne mogu vjerovati da je već toliko prošlo 😍
    Sretno sutra na pregledu 😊😊

👱🏼‍♀️ 29 god
    🧔🏻 31 god
    👶 💙2021💙
    01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗

sassy
    08. Prosinac 2020. 16:21

točkicaa

ana.b.

točkicaa

Ana.bajme super, bas mi je drago sto si danas vidila svoju bebicu i sto je sve u redu 😍🥰 ti si znaci sad vec uskocila u drugo tromjesece, blago tebi, uzivaj, kazu da je to najljepse razdoblje 😁 Kod mene se svega izdogađalo i loseg i lijepog, ali sve u svemu dobro je.
    Necu vracati fejs uopce, naviknula sam se bez njega i dobro mi je tako, za sada mi ne fali.
    Ja sutra idem na pregled i jedva cekam, bas sam uzbuđena!! 🥰
    Ja unazad vec par dana uopce nemam apetita za jesti, doslovno se moram tjerati da nesto pojedem, a ako ne jedem onda mi bude lose, nadam se da ce to proci uskoro..

Dana…još samo da mucnine skroz prestanu pa cu biti top 😁
    Jel ti sutra prvi pregled? Kako ti s poslom jel radis ili ćeš odmah doma ostati?
    E tako su i meni počele mucnine…ali bar uz njih proleti vrijeme, ja još ne mogu vjerovati da je već toliko prošlo 😍
    Sretno sutra na pregledu 😊😊

Je sutra mi je prvi pregled, sa koliko si ti isla? Meni je sutra 5+3..jako sam uzbuđena 🥰

Trenutno radim, ali cu je odmah sutra pitati za kompl..nadam se da mi nece praviti problem oko toga 😒

I meni je sutra prvi pregled, ja sam 5 t tacno i sumnjam da ce se nesto puno vidjeti al radi bolova koje sam imala odlucila sam otic ranije i posavjetovat se s dr. Inace osjecam se jako slabo i umorno, srecom radim od kuce pa malo radim, pa pauza od 2-3 min da se spustim na krevet 😂 mozda sam previse razmazena al tako se osjecam.

Clio, kako nam se osjecas?

👩‍🦰 - 31
    👨- 40
    Baby girl <3

• Rada
    08. Prosinac 2020. 16:54

Pozdrav, imam pitanje i treba mi vase misljenje… 
    Napravila sam test i test je pozitivan, taj dan navecer sam prokrvarila krvarim i dalje pijem tablete duphostan 10mg isla sam vadit Betu hcg Beta mi je 13,25… 
    Doktor li je rekao da nemozee reci da je trudnoca jer se ne racuna kao trudnoca ako je ispod 100…
    Prvu trudnocu sam imala kiretazu jer je plod bio u maternici ali se nije razvijao, tako da sam to tek sada saznala nakon 8mj..Jer je moj doktor rekao da je vanmatericno, a doktor koji mi je radio kiretazu kaze da nije bilo vanmatericno… Dakle jedino sto me sada zanima je to dali je mogucnost da sam ipak trudna iako je Beta hcg 13,25…
    Hvala unaprijed

ana0310
    08. Prosinac 2020. 17:02

Rada

Pozdrav, imam pitanje i treba mi vase misljenje…
    Napravila sam test i test je pozitivan, taj dan navecer sam prokrvarila krvarim i dalje pijem tablete duphostan 10mg isla sam vadit Betu hcg Beta mi je 13,25…
    Doktor li je rekao da nemozee reci da je trudnoca jer se ne racuna kao trudnoca ako je ispod 100…
    Prvu trudnocu sam imala kiretazu jer je plod bio u maternici ali se nije razvijao, tako da sam to tek sada saznala nakon 8mj..Jer je moj doktor rekao da je vanmatericno, a doktor koji mi je radio kiretazu kaze da nije bilo vanmatericno… Dakle jedino sto me sada zanima je to dali je mogucnost da sam ipak trudna iako je Beta hcg 13,25…
    Hvala unaprijed

Hm, da bi se trudnoca potvrdila betu treba vaditi 2 puta (znaci ponoviti vadenje 2 dana nakon prvog) kako bi se vidlo da li se dupla... na mom nalazu pise da sve sto je iznad 5 IU/L da je trudnoca. 

2021. M 💗

chocolina
    08. Prosinac 2020. 17:03

Cestitam na dobrim pregledima!
    Rada to je jako jako mala beta.. meni je 1 dan prije ocekivane menstruacije bila 500. Kad ti je zadnja menstruacija bila?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.