Ja mislim da je sve kako si sam poslozis, i da to ovisi i o tvojim prioritetima i mogucnostima. A da ne treba previse slusati sta trabunjaju drugi ljudi. Moja samohrana majka se nikad nije zalila da joj je bilo tesko samnom, i to jos uz jako zahtjevan posao koji je radila. Ali ni njoj, kao ni meeni ne znace nista sati i sati po kavama i salonima, dapace, mene bi to zivciralo, takvo trosenje vremena... ja uzivam u setnjama, sportu, putovanjima, planinarenjima, druzenju s obitelji i prijateljima - na nacin da se u sve te aktivnosti vrlo lako ukljuce i bebe i djeca i psi. No, ako netko uziva u kavama i salonima, neka, zasto ne, samo si treba posloziti da im tada netko pricuva bebicu. Samo mi je bezveze kad se silno zale kako im je tesko, i plase mlade cure da nema zivota nakon bebe, a vidis onda kako oni zive i uziivaju i da to nije istina! Dugo sam i ja mislila da je to tako, da cu biti u zatvoru kad rodim, ali onda sam shvatila da samo privlace paznju. Jedna kolegica isto tako svako malo dolazi s pricom na posao kako se silno naradila doma, generalka ciscenje i sad je mrtva umorna za radit... a ja recimo cistim svaki dan pomalo pa mi je sve cisto uvijek i nikad se ne zalim. :)
Hvala, cure 🤗🥰
Ma svako malo netko ubaci "Sada se naspavaj, to ti je zadnja prilika u životu!", pa "Gotovo ti je s uživanjem!", "Nećeš više imati vremena za sebe…" i tako to… 😒
Mislim se pa valjda (moj) život ne završava, nego će samo biti drukčiji… 🤔
Kažu teži, ali i ljepši 🙈
Ne znam, ovisi sve i o bebi i o tebi i o tome kakav ti je muž, imaš li baka servis i tako dalje, ali (naivno) mislim da se na dosta toga može utjecati. Koliko mi se čini, neke žene i dalje imaju vremena za kavu, za treninge, za frizure i pedikure - na kraju krajeva i za dopisivanje na forumu - a neke su stalno uz bebe i govore kako se ne stignu okrenuti 🤷♀️
A gle, i kad se udas se stvari promjene. Mislim da sve ovisi o tome kakva si osoba. Neke cure kad uđu u vezu/udaju se vec se tad ponasaju kao da nis ne stignu, nemaju vremena za nikog, jos manje za sebe i sta ja znam. To po meni nije zdravo, jer zivot ti ne staje,samo postaje ljepsi jer si u dvoje, a sad ce vas/nas bit troje. Neko novo razdoblje, ljepse vjerujem.
Na pocetku vjerovatno bude tesko i na to sam spremna, ali opet, i to ce proc i kad se uhodamo doc ce neki ljepsi period
🧔 35
🙎🏼♀️32
🤰🏼 1.trudnoca, 40. tjedan, po uzv 39.💙
Hehe i ja se ispricavam na malo predugim postovima, previse sam se zagrijala oko ove teme, bas me taklo u nrku zivu koja me nekako znala nervirati kod kolegica i frendica mama. Moram jos par primjera nspisati...jedna kolegica nema vremena za nista i kuka jer moraju veceras citati lektiru i pisati zadacu (a zo izgleda tako da ona cita i ona pise, dok ju klinac ignorira)... jao meni... kad sam ja bila dijete sam to sama radila, moji bi samo pregledali biljeznicu je li tocno. Druga ne stigne jesti od djeteta - sjele mi skupa na rucak s njenom bebicom, ja ju uzela u ruke i jedem fino preko bebe u rukama, beba se smirila, frendica se cudi kako je beba mirna, ja jedem i pricam i super mi je. Par puta malo pokspala po bebi🤣🙈 i dobro. Siti svi. Morals preuzeti jer ona nije znala kako bi pocela jesti jer mora drzat bebu, a kad ju spusti beba place....
Znate kaj, da mi bar najveci problem bude kad otic na nokte/frizuru/kavu 😅🤣
2021. M 💗
Ma cure ne brigajte. Manje vise ste sve napisale onako kako je. Bit ce jedno razdoblje u kojem cete se mozda osjetiti da nemste zivot, al to traje samo dok je beba iskljucivo ovisna samo o vama, a u to vrijeme ionako vam nije do nekog drugog života. Kasnije je sve stvar organizacije. A savjet pa i za sad prve dane...ako osjetite da vam treba ta kava, samoća, šta god...za to vamntreba cca 2h. Sriktate bebu ostavite je situ na čuvanje i odete nspunit baterije....te sitnice spašavaju mentalno zdravlje mama....Sve se može organizirati, stvar je uvijek naše volje!
url=https://lilypie.com]
Cure koje ste rodile, jeste imale taj dan neke znakove da bi vas moglo uhvatiti taj dan, ja sam jucer imala neke trnce kroz straznjicu i ledja, a danas sam imala Par puta cudnu nek u stolicu i neke trnce osjecam u gospodji, a svi mi govore da sam danas cudna u licu i spustio mi se trbuh🙈
👱♀️29
👨🦱30
Planiramo drugo djete od 06/2020
+ 22.10. 2020.
Termin 01.07. Girl 💓
Cure cestitam na vasim bebicama 😍 vama brz oporovak.
Naravno da se zivot okrene za 360 kada dodje bebica, ali kad prodje ta pocetna faza prilagodbe na zivot s bebom sve to dodje na svoje.
Ja od kad sam rodila ne osjecam se zakinuto za nista. Vidjet cemo kako ce biti sa dvoje 🙈
Jutro cure, ima šta novoga? 🙈
Ja sam juče poslije podne provela dosta aktivno, pa sam skršena. Danas, tj. jutros ću sa Iskrom na more 🤷🏼♀️ možda i Iris poželi da nam se pridruži 🙈🤣
Iskra 19.12.2017.
Iris 05.07.2021.
Ana.b kako napreduje? Ili si se vec porodila?
Bojana, malo cucnjeva na plazi 🤣 trcanja..mozda bude nesto 😛
🙅♀️30, 🙋♂️29
Samo da se javim...nisam još rodila...trudove imam od jučer od 6h u jutro...izdrzavala kod kuće do nekih pola 11 pa samo se uputili za bolnicu. Kad smo stigli odmah su me stavili na ctg, trudovi svakih 5 min kroz čitav dan, a kad su pogledali jesam otvorena kad ono samo 1cm 🤦🏼♀️
Predložili su da ostanem, ali sam onda bez muža. Nisam prihvatila jer sam 5min od bolnice. Tako da evo doma sam i izdržavam nekako bolove 😖
I da pogledali su na uzv, plodna voda je na donjoj granici tako da ako se ništa ne desi do sutra, onda opet u bolnicu pa ćemo vidjeti šta dalje.
👱🏼♀️ 29 god
🧔🏻 31 god
👶 💙2021💙
01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗
Sortiraj odgovore
Najstariji