I mislim da se nikad ne može biti skroz spreman ni za porod ni za bebu. Velike su to promjene da bi se osjetila potpuno spremnom. Ali to je sve prirodno i nije pokazatelj toga koliko uspješno ili brzo ćemo se prilagoditi, a hoćemo sve do jedne!
url=https://lilypie.com]
Tinchy hvala na komplimentu, a i ostale cure hvala. Uvijek imate divne komentare na naše slike pa me razveselite 😀😀😀.
Tinchy i ja sam razmišljala o toj boci, čini mi se ok totalno, pa ću vidjeti.
Što se poroda tiče ne brini, sasvim je normalno da te uhvati strah i da nisi spremna jer iskreno nemaš pojma šta te čeka. Dobra stvar je što kad te stvarno uhvati nećeš imati "vremena i živaca" misliti o strahu nego ćeš se skoncentrisati na porod i na to da sve prođe što lakše i kako treba.
Moj savjet svima je da se opustite i slušate doktora i babicu, oni znaju šta rade, slušajte i sarađujte i olakšajte sebi. Strah je normalna pojava i mora ga malo biti 😀
Na kraju, ono što je meni pomagalo bilo je sve su izdržale i ja ću. Da je tako strašno ne bi većina išla na drugo, treće dijete. Znači, podnošljivo je 😬
Ne brini i sve će biti ok 😘
Hvala na savjetu🤗, definitivno se slazem da treba slusat doktora i babicu, a mene vise brine taj dio prije.
Neznam bas objasnit, inace puno analiziram i volim imat stvari pod kontrolom, planove a, b, c, d, pa tako da mi je porod nesto van kontrole, nesto na sta ne mogu utjecat pa sam po tom pitanju preplasena.
Svjesna sam da me ceka nesto najljepše, ali sad koliko god mi trudnoca bila teska bi je jos produzila bas zbog te neizvjesnosti i nemogucnosti utjecaja na tijek poroda
🧔 35
🙎🏼♀️32
🤰🏼 1.trudnoca, 40. tjedan, po uzv 39.💙
Tinchy jednostavno si moras poslozit u glavi da je to tak i da nemas utjecaja na to. Mantraj si u glavi ja to mogu i uspjet cu i vidjet ces kolko ce ti lakse bit. I ja sam ko ti, analiziram sve, al kaj se poroda tice procitala sam sve kaj sam mogla, pogledala videe poroda i kak se veli pripremila se na najgore, očekivala najbolje. I kak Bojana veli samo slusaj babice i bit ce ti puno lakse.
Bojana divne ste ti i tvoje cure. Ni meni nije jasno gdje ti je trbuh, prava fit mama.
Bočicu sam i ja uzela plastičnu anti colic od MAM ali nekako se nadam da mi neće trebati.
Izdajalicu sam za početak posudila ručnu. Nekako mi je u startu to bilo ne bi posuđeno, ali kad sam je dobila i vidjela da je kao nova, oprala je i prokuhala sam je nekako lakše prihvatila kao takvu. Ne da mi se ni dati xy kuna ne znajući hoće li mi trebati.
Ostale posuđene stvari dobila brdo svega i svačega, cca pola od toga iskoristila a pola stoji kako je i stiglo spremno za vraćanje u "pristojno vrijeme"
Vezano za spremnost za porod ja sam toliko cool i uopće ne razmišljam o tome da me strah da će me u nekom trenutku samo strefiti surova realnost
🧔42 👱♀️39
MPO - FET 10/2020 - vraćena jedna blastica, beta divna
4.11. UTZ - GM s EO 9. 2 mm, kuca nam ❤️
Mama i tata jedva čekaju upoznati svog dečkića💙
Bojana baš vas je lijepo vidjeti 😍 Iskra ko lutkica
Da se nadovežem na prethodne teme:
Oticanje, trenutno nemam, u principu su mi isti i prsti i noge, moožda malčice noge, vidim navečer prema čarapama, nek tak i ostane 🤞
Bočica, još nisam kupila, al uzet ću jednu staklenu nek se nađe za svaki slučaj.
Strah od poroda, trenutno postoji, al nije pretjeran.. vjerujem da će s vremenom biti veći, al opet to je nekako normalno, nekak si mislim i taj porod ne traje vječno, jedan dan će trajat, u životu kaj je to jedan dan, niš😁😁
Kod mene još traju i radovi u kući, ima još prašine pa nisam nit sastavila kinderbet, nit oprala bebin veš, nit si spremila torbu za rodilište.. to me baš kopka al sredit će se već 😊 mislim i trebam to riješit u naredih 10 dana svakako...
Hvala cure, ma budem se opustila (prepustila) valjda..
Susika imas pravo to je jedan dan u zivotu.
Sad se sjetim kako mi MPO nije padao tesko jer sam znala svaki korak, nadam se da ce i doktori /babica sve iskomunicirat samnom da lakse prođem kroz porod
Deterđent koji koristite za baby stvari? Uzela sam ariel baby, ali mi se nekako ne sviđa. Kakav vam je frosch ako ste probale?
🧔 35
🙎🏼♀️32
🤰🏼 1.trudnoca, 40. tjedan, po uzv 39.💙
Hvala cure, ma budem se opustila (prepustila) valjda..
Susika imas pravo to je jedan dan u zivotu.
Sad se sjetim kako mi MPO nije padao tesko jer sam znala svaki korak, nadam se da ce i doktori /babica sve iskomunicirat samnom da lakse prođem kroz porod
Deterđent koji koristite za baby stvari? Uzela sam ariel baby, ali mi se nekako ne sviđa. Kakav vam je frosch ako ste probale?
Persil sensitive koristim, opušta me njegov miris 😊
Cure kakve ste po pitanju izdržavanja vrućine? Meni je toliko počelo biti vruće pa čak i kada realno nije vruće. Sinoć sam pola noći bila budna jer sam se preznojavala, imala sam osjećaj da mi tijelo gori, kao ono kad su vrele ljetne noći skoro sam se do gola skinula i riskirala razboliti se!
Dodatno primjecujem zadnja dva dana mirnoću bebe, više ne lupa onoliko jako kao do sada. Sada osjetim samo meškoljenje i lagano gurkanje, što mi je isto čudno jer navikla sam da nenormalno lupa.
Sve se pitam jesu li ovo vijesnici da bi uskoro moglo početi...
Mi smo si jučer zamišljali dolazak u stan s bebom. Bolje da nismo 🤦♀️ Šta ako će samo vrištati? Kako ću ga presvući, kako ću ga premotati? Hoće mu biti hladno u stanu? Šta ako ne prihvati sisu? Bit ćemo sami prvih dana, bez ikoga, osim što će patronažna dolaziti 🙏 Prepušteni vlastitom neznanju i oslanjajući se na vlastitu intuiciju, nema druge 🤷♀️ Kako su drugi, tako ćemo i mi. Ne bojim se toliko ni poroda koliko tog novog početka. Uglavnom, nervozna sam i uzbuđena. Ali jedva čekam!
.
Isto sam uzela Persil sensitive. Baš je bebast miris 🥰
.
Jel još nekome ispao sluzni? 😅
Termin 18.06
Mi smo si jučer zamišljali dolazak u stan s bebom. Bolje da nismo 🤦♀️ Šta ako će samo vrištati? Kako ću ga presvući, kako ću ga premotati? Hoće mu biti hladno u stanu? Šta ako ne prihvati sisu? Bit ćemo sami prvih dana, bez ikoga, osim što će patronažna dolaziti 🙏 Prepušteni vlastitom neznanju i oslanjajući se na vlastitu intuiciju, nema druge 🤷♀️ Kako su drugi, tako ćemo i mi. Ne bojim se toliko ni poroda koliko tog novog početka. Uglavnom, nervozna sam i uzbuđena. Ali jedva čekam!
.
Isto sam uzela Persil sensitive. Baš je bebast miris 🥰
.
Jel još nekome ispao sluzni? 😅
Hihi to su standardna pitanja, brige, muke! Bit ce to sve ok, ma i vise nego ok! Ako vrišti ideš sistem: hrana, prrsvlacenje...ako nije upalilo onda nosanje 😊 nesto ce upaliti.
Ja se cesto sjetim sebe, kao ja hrabra sveznalica idem iz rodilista, spakirala bebu u AS, prije toga nahranila i obukla, ma namontirala u auto i odjednom sumnja u sebe, ajme jel ovo, jel ono...pa muz nesto pita pa sam se svađala pa plakala 😅🤣 pravi lunapark emocija. Poanta priče sve će bit u redu, sve što radimo radimo najbolje što znamo i bebi se ništa loše neće dogodit!
Nego kako si ti? Ima sta nova?
Sortiraj odgovore
Najstariji