Magdalena taj dio i mene brine. Kako dovoljno dati sebe starijem djetetu da se ne osjeca zakinuto, a istovremeno te mala beba treba najvise na pocetku
Jutro cure ❤️
Što se majčinstva tiče sve je onako kako su majke pisale i kod mene. Prvi put nisam znala šta me čeka i malo sam bila zatečena i trebalo mi je puno vremmena da se naviknem na novonastalu situaciju. Ali, ništa ne bih mijenjala jer sve je to proces sazrijevanja nas kao osoba.
Nije mi žao što sam sebe povremeno skroz zapostavila, sve se to nadoknadi.
Istina je da povremeno gubiš sebe i nema te nigdje određeni period, ali istina je i da više sebi nismo na prvom mjestu.
Na kraju, kad se uhodaš i sve dođe na svoje sve se može jako lijepo balansirati. To vam kaže mama koja je bez pomoći, sama u gradu sa djetetom i bebom na putu 🙈
Ja ovaj put ulazim u sve spremno i optimistično, čak i što se tiče balansiranja potreba starijeg djeteta i bebe. Imam plan, koji znam da neće savršeno funkcionisati ali ću se fokusirati na maksimalno uključivanje starije seke u sve aktivnosti sa bebom.
Vidjećemo, svakako je sve vrijedno tih rukica i okica i onog čarobnog mama volim te 😍😍 i volim bebu i volim tatu ❤️❤️
Iskra 19.12.2017.
Iris 05.07.2021.
A tooo je bilo to kad sam se pitala sta se desava - štucanje! Haha
.
Da vas utjesim sa stucanjem tko se brine: ja osobno stucam svaki dan vec 10 godina valjda, onako povremeno ne cijelo vrijeme nego mozda 2-3 puta u danu..nekad vise nekad manje. Kad sam krenula guglat ispalo da ili imam rak i to gadni ili sam vec s jednom nogom u grobu hahah tak da..ne brinite s tim. Sad kak sam trudna skoro pa uopce ne stucam, ocito mi se inace iritira taj zivac a sad kak je sve zbijeno nema tog podrazaja.
.
Majcinstvo 🥰 veselim se, nije me strah i tak i tak su mi nebitne ove stvari oko udovoljavanje sebi. Btw Mara slazem se s ovim muz treba ostati muz, zena zena, prijateljica itd. Promjena ce sigurno biti samo u kojoj mjeri to ovisi kak smo do sad živjeli.
👱♀️25 👱♂️26 👰🤵 10.10.2020.
Cure dali imate problema sa hrkanjem? Ja jako lose spavam, a ovo malo sta da kaze muz pilim li ga pilim🤭
🧔 35
🙎🏼♀️32
🤰🏼 1.trudnoca, 40. tjedan, po uzv 39.💙
Jutroo!
Evo nas korak do lipnja 😊 Kao da odbrojavam docek Nove godine 🤣
Sinoc sam s prijama otisla na veceru i pice pa mi se cini da je i bebi pasalo, malo se razgibala al nije kako zna. Jos sam se i naspavala samo sto me leđa rasturaju. Sad vec valjda trbuh raste preko onog sto moja leđa glatko mogu podnijeti.
Imala sam cudnovate snove 😄 prvi dio seksualni pa moram muzu rec da mu je bilo lipo 🤣 a drugi dio da mi je Hana bježala po cesti i da je nisam uspjevala uhvatiti....podsvijest je čudo.
Sad cu se po malo izvuc iz kreveta i doc sebi.
Što se tiče usklađivanja starije-mlađe dijete, mislim da će u početku bit čupavo dok se uhodamo al onda će to ići ok. Isto kao i Iiskra, tako i Hana....mama volim tebe i seku i tatu 🥰
Iako cure ovaj dio osjecanja, uzvracanja ljubavi ide kad su vec veci. Nemojte imati ocekivanja od sebe da cim ugledate bebu da ce se rodit ogromna ljubav i razdraganost. Mozda nekom hoce, al evo meni osobno nije, a imala sam takva ocekivanja. Mame s vise djece mi kazu da drugi put bude cesce tako jer si vec prosao promjenu u mamu.
url=https://lilypie.com]
Cure dali imate problema sa hrkanjem? Ja jako lose spavam, a ovo malo sta da kaze muz pilim li ga pilim🤭
Ooo kad sam umorna ispilam ja drva za ogrjev, a sad sam stalno umorna 🤣 Nocas sam budila samu sebe koliko sam pilala.
Jutroo!
Sinoc sam s prijama otisla na veceru i pice pa mi se cini da je i bebi pasalo, malo se razgibala al nije kako zna. Jos sam se i naspavala samo sto me leđa rasturaju. Sad vec valjda trbuh raste preko onog sto moja leđa glatko mogu podnijeti.
Imala sam cudnovate snove 😄 prvi dio seksualni pa moram muzu rec da mu je bilo lipo 🤣 a drugi dio da mi je Hana bježala po cesti i da je nisam uspjevala uhvatiti….podsvijest je čudo.
Što se tiče usklađivanja starije-mlađe dijete, mislim da će u početku bit čupavo dok se uhodamo al onda će to ići ok. Isto kao i Iiskra, tako i Hana….mama volim tebe i seku i tatu 🥰
Iako cure ovaj dio osjecanja, uzvracanja ljubavi ide kad su vec veci. Nemojte imati ocekivanja od sebe da cim ugledate bebu da ce se rodit ogromna ljubav i razdraganost. Mozda nekom hoce, al evo meni osobno nije, a imala sam takva ocekivanja. Mame s vise djece mi kazu da drugi put bude cesce tako jer si vec prosao promjenu u mamu.
Izgleda da svi prvorođenci tak govore😂 i moj Patrik isto voli mamu i bracu, tatu kako kad 😅 veseli se braci, makar on i dalje hoce seku😂 ali mi se cini da je sad sve vise i vise mazast nekak. Neznam kak da to opisem, grlimo se i mazimo, a on ide mama dodi mi blize, ko da kuzi da nece vise bit u centru paznje, pa sad iskoristava jos preostalo vrijeme dok je sam i dok me ima samo za sebe. Imam i ja plan kak bi ga ukljucila u sve, al vidjet cemo kolko ce taj plan bit uspjesan. I recimo s tatom nema takvih izljeva ljubavi makar bi muz volio da je i stalno ga pokusava grlit i ljubit, a on veli pusti me idem mami 🤷♀️
Jutroo!
Imala sam cudnovate snove 😄 prvi dio seksualni pa moram muzu rec da mu je bilo lipo 🤣 a drugi dio da mi je Hana bježala po cesti i da je nisam uspjevala uhvatiti….podsvijest je čudo.
Što se tiče usklađivanja starije-mlađe dijete, mislim da će u početku bit čupavo dok se uhodamo al onda će to ići ok. Isto kao i Iiskra, tako i Hana….mama volim tebe i seku i tatu 🥰
Izgleda da svi prvorođenci tak govore😂 i moj Patrik isto voli mamu i bracu, tatu kako kad 😅 veseli se braci, makar on i dalje hoce seku😂 ali mi se cini da je sad sve vise i vise mazast nekak. Neznam kak da to opisem, grlimo se i mazimo, a on ide mama dodi mi blize, ko da kuzi da nece vise bit u centru paznje, pa sad iskoristava jos preostalo vrijeme dok je sam i dok me ima samo za sebe. Imam i ja plan kak bi ga ukljucila u sve, al vidjet cemo kolko ce taj plan bit uspjesan. I recimo s tatom nema takvih izljeva ljubavi makar bi muz volio da je i stalno ga pokusava grlit i ljubit, a on veli pusti me idem mami 🤷♀️
Ista stvar, kao prepisano! Tatu voli kako kad, tata se ne smije baš približiti njoj a pogotovo ne meni, al ga uvrsti u izjave ljubavi jer jij valjda bude neugodno. Isto jedva ceka seku al od mene se ne odvaja ni na trenutak. Cak je pocela odbijati ici u vrtic jer kao da je u strahu da cu ja negdje otic i da se necu vratiti. Uglavnom vec prolazimo neku fazu "mama je samo moja".
E kod nas je malo drugačije. Mama je mama i tu nema priče, ali tatu isto stalno grli, ljubi, voli, a mama i tata se mogu slobodno grliti, poljubiti i ona trči kod nas da se grlimo svo troje ali ne razdvaja nas.
Počela sam sa pričom da će mama ići u bolnicu da rodi seku, da me neće biti par dana, da će ona biti sa tatom i da će onda doći i baba 😀😀😀
Za sad se ne ljuti, srećna je vidjećemo.
Iskra 19.12.2017.
Iris 05.07.2021.
Bojana on nema problema s tatom otic npr na more bez mene, znaju i po 2 tjedna ostat i to je sve super, al bas je u zadnje vrijeme priljepak. Kak moja mama veli uci ces ponovo u mamu😂😂 i ja sam pocela pricu da ce mama otic u bolnicu na par dana i vratit se s bracom i on to dobro prihvaca, al eto sad mu je tak da bi se mazio. I kaj Mallla veli odbijanje vrtica jer je njemu ljepse s mamom doma🤷♀️
Imam u planu ne vodit ga u vrtic kad dodemo iz bolnice da bude s nama, a muz i mama mi vele da misle da to bas i nije dobra ideja. Kaj vi mislite o tome, kaj cete vi?
Sortiraj odgovore
Najstariji