Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Viv
    06. Svibanj 2021. 20:03

Viv

miska

ana.b.

miska

ana.b.

Ja sutra imam termin u aok isto idem predat za porodiljni…cure u DE jeste i vi već predale?

Ja sam neki dan pricala sa zenom iz AOK-a. Rekla mi je da samo od ginekologa uzmem potvrdu o terminu poroda i to im predam. Na njemu sam dopisala svoje podatke (ime, adresa, broj racuna iz banke), prilozila kopiju osobne, zdravstvene, bankovne kartice i to predala. Poslala mi je i obrazac za bebino zdravstveno da prijavimo preko muza a to mozemo naknadno sa rodnim listom. Tako mi je ta zena rekla, ali jos cu prouciti na internetu za svaki slucaj.

Da da I ja sam od gina jučer podignula taj papir i sutra im nosim…pa ću se odmah i raspitati za zdravstveno za bebu sve…jer nama su rekli da sad poslije 32.33.tjedna u bolnici prijavimo termin i možemo predati sve papire, pa tako da poslije poroda ne moramo trčati na sve strane da riješimo zdravstveno ovo ono…

Kod svog ginekologa sam pitala sestru sta sa bolnicom, rekla je da cu dobiti papire za bolnicu na iducem pregledu 17.5. U bolnici sam se prijavila kod babice i rekla mi je da je to to, valjda dok ne dobijem papire od ginekologa za bolnicu.
    Ostalu dokumentaciju sam pocela sve pripremati i objasnjavati muzu gdje je sto, da ne bude drame nakon poroda 😅

Da li je ta babica ovdje pod moranje? Ja to nisam ništa riješavala 🙄

Mislim samo na babicu, slala sam već te papire u AOK, i imam termin za bolnicu za 10ak dana

💫 27 g.
    Termin 18.06. 👨‍👩‍👧 🤰

• Viv
    06. Svibanj 2021. 20:04

Mimica2

Viv

Meni je ova trudnoća totalno drugačija od prve (imam trogodišnjakinju). Leđa me ubijaju, boli me zdjelica, beba me lupa gdje stigne, smeta joj kako god ja sjednem i tako u nedogled😂😂

Meni je prva trudnoća i sve mi je novo. Ali malog isto osjećam stalno, toliko lupa, gura se, rasteže… Sve je super dok ne udari u rebra 🤭 Al najintenzivnije je kad sam na boku

Joj dok se ja naviknem ovdje, unaprijed se ispričavam radi grešaka😂😂 ma najbitnije je da nas lupaju, ostalo ćemo preživiti🙊

💫 27 g.
    Termin 18.06. 👨‍👩‍👧 🤰

• Viv
    06. Svibanj 2021. 20:07

Viv

miska

ana.b.

miska

ana.b.

Ja sutra imam termin u aok isto idem predat za porodiljni…cure u DE jeste i vi već predale?

Ja sam neki dan pricala sa zenom iz AOK-a. Rekla mi je da samo od ginekologa uzmem potvrdu o terminu poroda i to im predam. Na njemu sam dopisala svoje podatke (ime, adresa, broj racuna iz banke), prilozila kopiju osobne, zdravstvene, bankovne kartice i to predala. Poslala mi je i obrazac za bebino zdravstveno da prijavimo preko muza a to mozemo naknadno sa rodnim listom. Tako mi je ta zena rekla, ali jos cu prouciti na internetu za svaki slucaj.

Da da I ja sam od gina jučer podignula taj papir i sutra im nosim…pa ću se odmah i raspitati za zdravstveno za bebu sve…jer nama su rekli da sad poslije 32.33.tjedna u bolnici prijavimo termin i možemo predati sve papire, pa tako da poslije poroda ne moramo trčati na sve strane da riješimo zdravstveno ovo ono…

Kod svog ginekologa sam pitala sestru sta sa bolnicom, rekla je da cu dobiti papire za bolnicu na iducem pregledu 17.5. U bolnici sam se prijavila kod babice i rekla mi je da je to to, valjda dok ne dobijem papire od ginekologa za bolnicu.
    Ostalu dokumentaciju sam pocela sve pripremati i objasnjavati muzu gdje je sto, da ne bude drame nakon poroda 😅

Da li je ta babica ovdje pod moranje? Ja to nisam ništa riješavala 🙄

Ajmeee, ne babica već patronažna koja dolazi kući.. 

💫 27 g.
    Termin 18.06. 👨‍👩‍👧 🤰

miska
    06. Svibanj 2021. 20:10

Viv jel mislis na patronaznu koja dolazi kuci?
    Ja sam ju nasla dosta rano, vec u 12.mj. i bila je jednom kod mene kuci. Rekla je da ce dolaziti tjedan dana svaki dan kad rodim, kasnije po potrebi.
    Ovo u bolnici sam bila jednu vecer jer sam mislila da mi curi plodna i tamo me babica pitala jesam li se prijavila za bolnicu i dala mi taj neki papir da ispunim. 

• Mimica2
    06. Svibanj 2021. 20:10

Meni ti je to isto 🤭 Mislim da nije obavezno da ti dolazi doma, ja sam htjela jer je prva beba 🙂

Termin 18.06

miska
    06. Svibanj 2021. 20:12

Ne moras imati patronaznu ali ja sam ju nasla da bi bila malo mirnija, prvo mi je dijete pa puno toga ne znam. I morala sam ju odmah traziti na pocetku trudnoce i vec tada mi je jedna rekla da nema slobodno skroz do ljeta?! 

miska
    06. Svibanj 2021. 20:14

Ovdje ih je jako tesko naci, pogotovo po vecim gradovima. Mozes jos pitati u bolnici da ti dodijele neku ako ih ima slobodnih. 

• Viv
    06. Svibanj 2021. 20:15

miska

Ja sam ju nasla dosta rano, vec u 12.mj. i bila je jednom kod mene kuci. Rekla je da ce dolaziti tjedan dana svaki dan kad rodim, kasnije po potrebi.
    Ovo u bolnici sam bila jednu vecer jer sam mislila da mi curi plodna i tamo me babica pitala jesam li se prijavila za bolnicu i dala mi taj neki papir da ispunim.

Ma da, stigla sam i pravo zabušavam😂 hvala na informaciji.. Ja je nisam nikako tražila, pošto eto već imam jedno dijete i iskustva, a i mama će mi biti ovdje pa se nisam pretjerano ni trudila.. Čula sam to da ih se dosta ranije treba naći.. Po čemu si mislila da ti curi plodna? Meni se ima par dana iscjedak dosta povećao, mislim ništa strašno ali je dosta iritantno 😂.. Inače ja njemački ne pričam baš, to je sve ono rukama i nogama, razumijem ga, nisam tudum, ali nisam još radila odkad smo ovdje pa nisam bila pretjerano u doticaju s njim🙄

💫 27 g.
    Termin 18.06. 👨‍👩‍👧 🤰

miska
    06. Svibanj 2021. 20:30

Viv

miska

Ma da, stigla sam i pravo zabušavam😂 hvala na informaciji.. Ja je nisam nikako tražila, pošto eto već imam jedno dijete i iskustva, a i mama će mi biti ovdje pa se nisam pretjerano ni trudila.. Čula sam to da ih se dosta ranije treba naći.. Po čemu si mislila da ti curi plodna? Meni se ima par dana iscjedak dosta povećao, mislim ništa strašno ali je dosta iritantno 😂.. Inače ja njemački ne pričam baš, to je sve ono rukama i nogama, razumijem ga, nisam tudum, ali nisam još radila odkad smo ovdje pa nisam bila pretjerano u doticaju s njim🙄

Taj dan sam imala bas cudan iscjedak, jaci, vodenastiji i ja naravno krenula panicarit, kupila u mulleru ph test trakice. Testirala s tim i pokazala se tamna boja na testu sto moze biti plodna. U bolnici me pregledali i bilo je sve ok, ni traga plodnoj. Kazu da se to moze dogoditi kad bebe pocnu jako lupati dolje, bude jaci iscjedak, malo se i upiskis, a mozda sam i krivo napravila taj test. Nakon toga sam prestala panicariti na svaku sitnicu. 
    Ja sam zaposlena (trenutno na zabrani rada zbog corone), znam se sporazumijevati ali planiram iduci tjedan dobro sve prouciti kako se sta kaze, da znam u bolnici. 

Kiflica
    06. Svibanj 2021. 20:34

Jel i u HR pattonazna dolazi tjedsn dana nakon poroda svaki dan? Ili dođe samo jednom? 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.