LJETNE BEBE 2020

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Flo
    11. Siječanj 2020. 16:44

Pozdrav cure, da sei ja prikljucim na ovu temu, 8+2, kako radim u bolnici, vec bila na pregledu sa 6 tjedana, srce kuca ❤️, u srijedu opet kod soc. Gin. U 6 mj imala missed abortion pa sam u strahu, al valda ce biti super. Sretno svima❤️❤️

Nikita206
    11. Siječanj 2020. 16:45

Cure, ja vam ništa mliječno ne jedem, tako cijeli život, nikakav sir, jogurt, vrhnje, mlijeko sam mogla samo u kavi (a sad u trudnoći ju ne mogu piti pa tako ni mlijeko) ili čokoladno... Ukus mi toliko ne paše da mi se diže želudac, osjetim jako tu kiselost. Uglavnom, sad sam se počela brinuti da nemam dovoljno kalcija za bebicu. Mislite da bi trebala neke dodatne tablete kalcija uzimati? Pitati ću gin 20.1. Al čisto ako ima netko savjet? 

2020. - 🌸It's a girl🌸
    2025. - trying again 🍀

kaktusica
    11. Siječanj 2020. 16:45

Dobrodosla Flo 😊

Žuža
    11. Siječanj 2020. 17:08

Nikita206 svakako se savjetuj sa lijecnikom. Moj stariji mali je alergicar i izmedju ostalog alergican je na proteine kravljeg mlijeka. Dosta sam u tome pa ti mogu reci da mi kalcij unosimo preko hrpe drugih namirnica. Ne bi vjerovala koliko je zapravo malo iskoristiv kalcij iz kravljeg mlijeka. Vise je iz jogurta, ali isto to nije ono da mislis da si zadovoljio dnevne potrebe za kalcijem. Kalcija ti ima u svom zelenom lisnatom povrcu, mahunarkama, sezamu, sardinama,... Svakako se savjetuj s lijecnikom, ali ako dovoljno unosis pvih drugih namirnica mislim da si ok. Inace, bebi nece nedostajati Ca, beba si uzme od tebe scve sto joj treba. Ti ces eventualno nastradati. Ali moras se paziti, naravno.
    Ja sam morala biti na eliminacijskoj dojeti kad sam dojila malog, nisam smjela mlijeko ni u tragovima. Pokusala sam sa dodacima Ca al mi nikako nije odgovaralo pa sam samo pojacala ovu hranu u kojoj ima Ca.

Nikita206
    11. Siječanj 2020. 17:15

Hvala Žuža na iskustvu, trudim se uzimati sve te druge namirnice, ali nekako mislim da ne jedem sve to svakodnevno pa automatski da ne unosim dovoljno. Pojedem 9 badema dnevno i popijem čašu svježeg soka od naranče, a ovo ostalo nije svakodnevno svakako ću pitati doktoricu 

2020. - 🌸It's a girl🌸
    2025. - trying again 🍀

mimoza
    11. Siječanj 2020. 17:23

Tiki kod mene je ista situacija. Do 12tj nisam dobila nista na kilazi, ali sad sam na skoro +5kg. Da kazem da se nesto prejedam, uopste ne, ali svi koji me unaju kazu da je sve u trbuhu i grudima 😁 pa cemo im vjerovati.
    Ena divan trbuh 🥰 raste, raste 🤗

Trancie
    11. Siječanj 2020. 17:32

Ena divan stomacic 💝 ja imsm super apetit,sve se bojim vage, mucnina ni nemam ,a ovaj put mi se ni ne gadi ništa... Sva sreća nisam sklona debljanju pa se nadam da se necu uprasit... Mene danas malo zatezne u stomaku,nadam se da je to ok da se siri i raste! Jos koji dan pa pregled nakon 30 dana auff

Žuža
    11. Siječanj 2020. 17:48

mimoza

Tiki kod mene je ista situacija. Do 12tj nisam dobila nista na kilazi, ali sad sam na skoro +5kg. Da kazem da se nesto prejedam, uopste ne, ali svi koji me unaju kazu da je sve u trbuhu i grudima 😁 pa cemo im vjerovati.
    Ena divan trbuh 🥰 raste, raste 🤗

Tako sam i ja identicno u prvoj trudnoci. 12 tjedana nista i onda s 20 tjedana na +5. Na kraju sam ukupno dobila 14kg. Ja sam bas sklona debljanju i bas jako moram paziti. Isto se nisam prejedala, puno setala i ipak su kile isle gore. Netko tko ima bolji metabolizam s takvom prehranom bi ukutno dobio 7 kg u cijeloj trudnoci 🙈 I onda dodjem doma s poroda i na porodu skinula 4kg (zene znaju i s 10kg manje doci doma iz bolnice) i onda ni sama ne znam kako se ostatak otopio. Al otislo je vrlo brzo sve. Kad beba pocne dojiti, ne spavati, grcevi, kad si skuhas rucak i lijepo sjednes i pocne plakati pa doji 45min da vidis kak ide dolje 😂

mimoza
    11. Siječanj 2020. 17:56

Zuza bas znas utjesiti 😁 Ja sam sebi odredila granicu do 20kg, al preko toga ne bih voljela, iako vidim da se tesko to moze kontrolisati. Nikad nisam imala problema s prekomjernom tezinom, pa se nadam da ce i ovaj put biti tako. Kazu da dnevno zene koje doje bebe, za stvaranje mlijeka, potrose do 500 kalorija. Ima da ga dojim dok u skolu ne krene haha 😂

Lelibeli
    11. Siječanj 2020. 18:39

mimoza

Zuza bas znas utjesiti 😁 Ja sam sebi odredila granicu do 20kg, al preko toga ne bih voljela, iako vidim da se tesko to moze kontrolisati. Nikad nisam imala problema s prekomjernom tezinom, pa se nadam da ce i ovaj put biti tako. Kazu da dnevno zene koje doje bebe, za stvaranje mlijeka, potrose do 500 kalorija. Ima da ga dojim dok u skolu ne krene haha 😂

Znači ja ću gubiti 1000 pošto ih je dvoje, sad idem nešto pojest 😂😂

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.