LJETNE BEBE 2020

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Beata
    11. Siječanj 2020. 14:53

anja1707

Pozdrav curke; ima li koja problema sa crijevima i vjetrovima?? Sto god pojedem crijeva mi počnu raditi i ne mogu prestati s vjetrovima. Već mi je neugodno jel se osjećam ko prdo smrdo 😅🙈

Ahaha, takoder, al isto tako idem bez problema min. 2x na wc, nikakve konstipacije. 

Cure, kak ste vi s hranom? Ja nemam nikakve mucnine nit povracanja u trudnoci, dobila svega pol kg i imam uzasnu averziju prema hrani. Jedina mucnina koju imam jest kad razmisljam sta bih mogla jest, sve mi je nekako odbojno i nemam apetit. Jel ima koja da je isto tako? Rado bih ja jela, al doslovce se silim da jedem jer mi nista ne smeka.

Rose1
    11. Siječanj 2020. 15:04

Trudy

Bezzo moram priznat da su mi all in one bile najgore, jako si mi brzo pustale, nisu izdrzale ni 2 sata. Plus, kod njih se svaki put baca i cover (zastitne gacice) i ulozak u pranje. Znam da ih neki uspiju koristit ali preporucam ipak isprobat druge opcije jer su se vecini pokazale puno boljimaLina u prvoj sam razmisljala da si uzmem dopler ali sam odustala upravo iz tog razloga- sto sto ne nadjem otkucaje. Koliko god te mozda umiri kad pronadjes, vjerujem da bi poludila da ih ne nadjem…

Jucer su me isprepadali gripom. Se koja od vas cijepila? Prosli put se nisam, nisam bas ni ovaj put za to. Zivcira me kad me svi tretiraju kao maslacak, nemoj ovo, nemoj ono

Ja nisam, a sad mi zao, ali gotovo...

💙

anja1707
    11. Siječanj 2020. 15:05

Beata

anja1707

Pozdrav curke; ima li koja problema sa crijevima i vjetrovima?? Sto god pojedem crijeva mi počnu raditi i ne mogu prestati s vjetrovima. Već mi je neugodno jel se osjećam ko prdo smrdo 😅🙈

Ahaha, takoder, al isto tako idem bez problema min. 2x na wc, nikakve konstipacije.

Cure, kak ste vi s hranom? Ja nemam nikakve mucnine nit povracanja u trudnoci, dobila svega pol kg i imam uzasnu averziju prema hrani. Jedina mucnina koju imam jest kad razmisljam sta bih mogla jest, sve mi je nekako odbojno i nemam apetit. Jel ima koja da je isto tako?Rado bih ja jela, al doslovce se silim da jedem jer mi nista ne smeka.

Uh nemam ni ja nikakav simptom niti ista osim panike da li je sve u redu ili nešto ne štima. Samo sto ja nemam problema sa hranom; jedem sve normalno kao i do sada a muka mi zna biti jedino kad završim sa obrokom pa ako nešto nije dobro “sjelo”. Ali zato crijeva rade na turbo pogon 

Rose1
    11. Siječanj 2020. 15:06

Beata

anja1707

Cure, kak ste vi s hranom? Ja nemam nikakve mucnine nit povracanja u trudnoci, dobila svega pol kg i imam uzasnu averziju prema hrani. Jedina mucnina koju imam jest kad razmisljam sta bih mogla jest, sve mi je nekako odbojno i nemam apetit. Jel ima koja da je isto tako?Rado bih ja jela, al doslovce se silim da jedem jer mi nista ne smeka.

Ja isto nisam povracala, neke blage mucnine, ali se i meni hrana bas gadila, nis mi se nije jelo...sad je malo bolje

💙

Dora4
    11. Siječanj 2020. 15:14

Vrapcic Nije mi nista poseno naglasio, ali kako su mi se grcile ruke i listovi pocela sam s magnezijem sama, kasnije on rekao da je to okej, ali iskreno ne pomaze to bas puno kod ovog s priraslicama..uzimam onaj od plivita magnezij duo, u praskicima je, 375 cini mi se, samo 1 vrecicu na dan uzmem..
    Kaktusica Obozavam ribu, ali mi u trudnoci nekako uopce ne pase, zato uzimam prenatalne vitamine Almagea Omega 3+, jer imaju tu omegu koja je vazna :) za glavobolje uzimam Lekadol forte 1000g (smijes do 4mg dnevno)
    Alisa ja sam vec godinu dana na eutyroxu, al iskreno bas imam povjerenja u Hermanicu pa kako ona kaze tako radim i ne brinem o tome..
    Rio nos spricnem za fornos sprejem, ali ja nemam prehladu vec svako jutro zgrudane smrklje krvave, kad to ocistim dalje sve pet tijekom dana do sutradan!
    Ena preeedivan ti je trbuscic :)
    Beata ja sam bila na -1kg sve do 14tjedna, sad sam na +1, nista specijalno apetit, neke male porcijice jedem, ali cesce i nemam nikakve zelje, ne jedem bas slatko koje mi je inace bilo najdraze :)

Zaraa
    11. Siječanj 2020. 15:22

Alisa meni je samo kad se umirim i lezim, onda se stonak stvrdne...
    Tijesi me sta jos koristim dufaston i utrogestan pa san "pokrivena"...
    Kaktusica u svakom slucaju su mi zabranjeni, em jer jenivf trudnoca, em zbog hematoma... od 9 mj smo samo cimeri. Muz kaze da se nismo sexali od lani 😂

💞girl💞

dana130
    11. Siječanj 2020. 15:24

Beata

Alisanazemlji

Dora, tea, i ostale curke koje su imale smanjenu funkciju tsh, odnosno hormona štitnjače, upravo su mi stigli nalazi krvi tj. rezultati tsh-a. Sa, 3,6 nakon terapije eutyroxom vrijednost se smanjila na 2,09..
    Na netu sam saznala da su to dobre vrijednosti za drugo tromjesečje trudnoće. :)
    Što mogu očekivati ubuduće? Pretpostavljam i daljnju terapiju eutyroxom do kraja trudnoće?

Odlicno! Meni se u mjesec dana tsh s 4,05 spustio na 3,20 s terapijom eutiroxa od 25mmg. Dokt. se iznenadila kako mi se malo spustio u mjesec dana a ne vise, pa sad pijem jedan dan 25 mmg, drugi dan 50 mmg.
    Iako sam trudna, imam tu subklinicku hipotireozu, od kad uzimam eutirox primjetim da nemam vise onaj umor i tesko dizanje ujutro, nit mi kosa ispada. Tesko mi za povjerovat da taj tsh i hormoni stitnjace mogu toliko utjecat na psihofizicko stanje.

Koliko sam shvatila, mi kaj imamo blago poviseni tsh, morat cemo tokom cijele trudnoce uzimat nadomjestak hormona t4 te svaki mjesec na kontrolu.

Ja pijem mjesec dana i nije mi se niti malo spuatio 😑
    Jedino ne znam da li mi je mozda trebao dati vecu terapiju s tim da mi je tsh bio 4.6. Bas cu vidjet sljedeci tjedan sto ce mi reci.
    Sto se tice hrane, ja sam doslovno izgubila tek, oko bozica sam bas lijepo jela i slatko i slano, kako su mi mucnine pocele oko nove god, jedva da jedem, cak me strah da li i unosim dovoljno kalorija, jer sam negdje citala da trudnice trebaju preko 2000 dnevno. Najvise mi gode juhe, pa njih i najvise jedem. S kilama sam na 0. Jucer mi dosao gust da pojedem carbonaru, kupila onu u vrecici sto se napravi, pojela sam sve 🙊 mislim da nikad u zivotu nisam nesto tako pojela s tolikom radoscu 😂
    Btw. Jutros sam se probudila s ukljestenim vratom 😑 ali nije nas sprijecilo da malo odemo upit sunce i popit kavicu uz more. Treba iakoristiti ovo suncano vrijeme.
    Curke uzivajte u ostatku vikenda i sorry na puno teksta. 
    P.s. Enea predivam trbuscic 😍

Baby girl 💜

Leonie90
    11. Siječanj 2020. 15:24

kaktusica

Rio ja imam migrene koje su donekle stavljene pod kontrolu prosle godine. Zato i jesam u toj rizicnoj skupini koja ima trudnicku hiperemezu jer imam migrene. Popijem sad lekadol ali nista ne pomaze, dok je mali u skoli zamracim sobu, pokrijem se preko glave i mirujem.
    Zaraaja sam imala i u prvoj trudnoci BH kontrakcije a i sad mi je dao da pijem Duphaston, najprije jer sam krvarila a dalje zbog kontrakcija. Pitaj za odnose, nekima su zabranjeni jer orgazam ih jos vise potice.

I ja imam trudnicku hiperemezu i migrene koje datiraju jos iz vremena prije trudnoce, ali nisam nikad mislila da sam u rizicnoj skupini. Nekoliko puta sam vec i u bolnici lezala. Sto se tice terapije- evo bas jucer sam popila 2 lupoceta od 500mg cim sam osjetila bol u glavi.
    Jednom do sad sam popila ketonal jer je bol bila neizdrziva (4 dana zaredom), a on je inace jedini koji mi je pomagao. Ketonal se smije ponekad, ali ne ucestalo. 
    Nadam se da ce ti (nam) se prorijediti te glavobolje.

dana130
    11. Siječanj 2020. 15:25

I da. I ja imam lude seksualne snove. Mi smo prosli tjedan prvi put nakon +.
    Neki dan sam pitala doktora za odnose, rekao je moze ali samo njezno 😁

Baby girl 💜

kaktusica
    11. Siječanj 2020. 15:26

Trudy nisam se cijepila protiv gripe, preboljela sam prije 5 godina H1N1 pa sam imuna na taj soj, nadam se da me nece neki drugi uloviti... Trudim se izbjegavati shopping centre, opcenito gdje ima puno ljudi. Na komplikacijama sam tako da sam uglavnom doma. Nadam se da mi nece donijeti nista muz iz bolnice ili sin iz skole.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.