LJETNE BEBE 2020

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Alisanazemlji
    11. Siječanj 2020. 12:02

dana130

Alisanazemlji

Dora, tea, i ostale curke koje su imale smanjenu funkciju tsh, odnosno hormona štitnjače, upravo su mi stigli nalazi krvi tj. rezultati tsh-a. Sa, 3,6 nakon terapije eutyroxom vrijednost se smanjila na 2,09..
    Na netu sam saznala da su to dobre vrijednosti za drugo tromjesečje trudnoće. :)
    Što mogu očekivati ubuduće? Pretpostavljam i daljnju terapiju eutyroxom do kraja trudnoće?
    Alisa, koliko dugo si na terapiji i koliko ti je proslo od zadnjeg vadenja?
    Od koliko pijes?

Dana, na terapiji sam od kraja od 28.11., a par dana prije toga sam dobila krvne nalaze kad sam i saznala da mi je tsh povišen.
    Pijem ujutro na tašte jednu tabletu eutyroxa od 25 mg. 
    Baš sam nedavno saznala koliko je učestalo povišenje tsh u trudnoći. Čak su dvije frendice to imale, koje, kao i ja, prije trudnoće nisu imale problema sa štitnjačom.
    Dora, Tea, Rio, da, i ja si mislim da će me ostaviti na toj terapiji za vrijeme trudnoće, a vjerojatno i nakon iste.. Spomenute frendice i dalje su na terapiji. Jedna je rodila prije tri tjedna, a druga prije 2,5 godine... 

Curka je ❤

Lelibeli
    11. Siječanj 2020. 12:03

Rio13

Cure, s cim sprickate nos? Imam doma aqua maris koji je 100% prirodan i kaze sister da to mogu. Nos mi se skroz zacepio. Svi na poslu smrkavi, kisu, kaslju pa eto koliko god se trudila, i mene je mrvu zahvatilo 🙄

Ja isto aquamaris štrcam i imam onu zepter lampu pa mi ona super otčepi sinuse 👍

Alisanazemlji
    11. Siječanj 2020. 12:10

Zaraa

Cure nemogu se sitit koja se spominjala "grcenje" maternice kad legne, koda se sve ukruti, cini mi se mimoza, ako grijesin sori, zanima me samo jeli se zna sta je to, maloprin mi se desilo pa neznan jeli to sta za otic doktoru ili da cekan pregled, malo me pocelo plasit..
    Znaci lezin, i na livu stranu mi se "nesto" ukoci, mogu napipat rukom kako je tvrdo, traje par sekundi i prode.

Zaraa, i ja to znam povremeno osjetiti. Najčešće se javlja kad mijenjam položaj tijela, kada npr. iz čučnja odem u stajaći položaj. Trbuh mi baš otvrdne za vrijeme tog grča. Obično brzo prođe pa se ne opterećujem s time. Pretpostavljam da su to sve sastavni dijelovi trudnoće... :) 

Curka je ❤

kaktusica
    11. Siječanj 2020. 12:17

Rio ja imam migrene koje su donekle stavljene pod kontrolu prosle godine. Zato i jesam u toj rizicnoj skupini koja ima trudnicku hiperemezu jer imam migrene. Popijem sad lekadol ali nista ne pomaze, dok je mali u skoli zamracim sobu, pokrijem se preko glave i mirujem. 
    Zaraa ja sam imala i u prvoj trudnoci BH kontrakcije a i sad mi je dao da pijem Duphaston, najprije jer sam krvarila a dalje zbog kontrakcija. Pitaj za odnose, nekima su zabranjeni jer orgazam ih jos vise potice.

kaktusica
    11. Siječanj 2020. 12:18

Rio probaj s obicnom fizioloskom, malo ju ugrij i stavi u najvecu spricu, nagni glavu sa strane i naglo istisni. Tako ja cistim sinuse i sinu i sebi. Ili imas onaj rog od Aquamarisa.

Alisanazemlji
    11. Siječanj 2020. 12:22

Rose1

TiKi92

Zaraa tako je i meni identicno i nije mi svakodnevno, recimo jucer sam osjetila par puta, danas nista. Svakako u pon pitam sta je tocno pa javim 😉

Pitaj pa nam javi.
    Ja im problemda nocu cesto imam orgazme, svako malo u zadnje vrijeme. Prepadne me to. Jos netko mozda?

Tu sam! Prije trudnoće nikad nisam doživljavala orgazme u snu. Otkad sam ostala trudna, sigurno sam ih imala u više navrata. Dečko i ja trenutno apstiniramo jer mi je libido zbog mučnina još uvijek na nuli 😬 Nadam se da će se to uskoro promijeniti...
    Nisam opterećena time, ali mi je to baš čudan fenomen. Možda ga uzrokuje "koktel" hormona u trudnoći. Zna li koja od vas nešto više o tome? :) 

Curka je ❤

Rose1
    11. Siječanj 2020. 12:52

Rio13

Cure, s cim sprickate nos? Imam doma aqua maris koji je 100% prirodan i kaze sister da to mogu. Nos mi se skroz zacepio. Svi na poslu smrkavi, kisu, kaslju pa eto koliko god se trudila, i mene je mrvu zahvatilo 🙄

Da, to mozes bez beda. Rekla mi prijateliica farmaceutkinja i isla pastile za grlo

💙

Rose1
    11. Siječanj 2020. 12:57

Alisanazemlji

Rose1

TiKi92

Zaraa tako je i meni identicno i nije mi svakodnevno, recimo jucer sam osjetila par puta, danas nista. Svakako u pon pitam sta je tocno pa javim 😉

Pitaj pa nam javi.
    Ja im problemda nocu cesto imam orgazme, svako malo u zadnje vrijeme. Prepadne me to. Jos netko mozda?

Tu sam! Prije trudnoće nikad nisam doživljavala orgazme u snu. Otkad sam ostala trudna, sigurno sam ih imala u više navrata. Dečko i ja trenutno apstiniramo jer mi je libido zbog mučnina još uvijek na nuli 😬 Nadam se da će se to uskoro promijeniti…
    Nisam opterećena time, ali mi je to baš čudan fenomen. Možda ga uzrokuje "koktel" hormona u trudnoći. Zna li koja od vas nešto više o tome? :)

Ja sam vise luda od tih orgazama, strah me zaspati. Jucer na kaucu navecer zadrijemala i orgazam, a i sanjam sex. I mi apstiniramo jer ja jos stavljam crinone, a i strah me nekako jos...uopce preko dana ne mislim o tome i ne fali mi za sada toliko, ali ti ludi snovi...

💙

Rose1
    11. Siječanj 2020. 13:01

Rio13

Rose1 ovo za pastile nisam znala. Super info ako mi zatrebaju da znam koje traziti.

Da, rekla mi isla hydro pastile, aqua maris strong, lekadol/lupocet za viroze ovisno o problemu(grlo/kasalj, nos, temp)

💙

Lelibeli
    11. Siječanj 2020. 13:03

Rose1

Alisanazemlji

Rose1

TiKi92

Pitaj pa nam javi.

Tu sam! Prije trudnoće nikad nisam doživljavala orgazme u snu. Otkad sam ostala trudna, sigurno sam ih imala u više navrata. Dečko i ja trenutno apstiniramo jer mi je libido zbog mučnina još uvijek na nuli 😬 Nadam se da će se to uskoro promijeniti…

Ja sam vise luda od tih orgazama, strah me zaspati. Jucer na kaucu navecer zadrijemala i orgazam, a i sanjam sex. I mi apstiniramo jer ja jos stavljam crinone, a i strah me nekako jos…uopce preko dana ne mislim o tome i ne fali mi za sada toliko, ali ti ludi snovi…

Meni preostaje jedino sanjati 😂😂mi smo dobili zabranu do kraja trudnoće. Reka je moj muž da mi imamo samo odnose s javnošću 😂😂😂

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.