Moj sljedeći pregled je 22.01, ali prije toga moram na prenatalnu dijagnostiku i taj me pregled više brine.
Ginekologica me poslala na to jer uzimam antipsihotike, iako se na ovima koje ja uzimam smije zatrudniti. Ipak, malo me hvata trema, nadam se da će sve bit ok.
Od kojeg tjedna se može znati spol?
Polly dva paracetamola svakih 5-6h i puno tekucine. I odlezati sto vise mozes.
👨🔧 '91., bez dijagnoze
👩⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
Poliklinika BetaPlus
1.AIH 7/2019. Beta 0
2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
1🐧
Moj sljedeći pregled je 22.01, ali prije toga moram na prenatalnu dijagnostiku i taj me pregled više brine.
Ginekologica me poslala na to jer uzimam antipsihotike, iako se na ovima koje ja uzimam smije zatrudniti. Ipak, malo me hvata trema, nadam se da će sve bit ok.
Ne znam uopće što obuhvaća ta prenatalna dijagnostika? 🤔 Spol se sigurno može vidjeti s 15 tt, neke cure su vidjele i ranije ali onda nisu sto posto sigurni...
Polly dva paracetamola svakih 5-6h i puno tekucine. I odlezati sto vise mozes.
Ležati mogu minimalno, odnosno tek kad dođem s posla i obavim sve drugo šta život nalaže. Mislim da me zbog stresa na poslu i boli glava, jedva čekam otići na komplikacije 🥴
Ne znam uopće što obuhvaća ta prenatalna dijagnostika? 🤔 Spol se sigurno može vidjeti s 15 tt, neke cure su vidjele i ranije ali onda nisu sto posto sigurni…
Ne znam ni ja još, jer ovdje u Berlinu neke stvari su drukčije. Znam samo da moram donijeti sve papire sa sobom i moram doći na prazan želudac. Pretpostavljam da će tim pregledom utvrditi da li je plod ikako oštećen ili da li se razvija u dobrom smjeru.
Curke vezano za točkice iz bradavica, ovo sam pročitala neki dan tako da bez brige 😊
"Otprilike početkom 2. tromjesečja (12.-14. tjedna) počinje stvaranje kolostruma - tzv. prvog mlijeka, koje se još naziva i prvo cijepljenje zbog mnoštva proteina, minerala, antitijela i ostalih sastojaka koji štite bebu od infekcija i bolesti. Neke trudnice će ga zamijetiti kao sitne žućkaste kapljica, neke ga neće uopće vidjeti sve do prvog podoja, ali ne brinite - ako ga i ne vidite, ono je tu!"
Zara, Sterimar hypertonic je odlican za zacepljen nos u trudnoci, buduci da ove prave dekongestive ne smijemo koristit. Pa mozda da to nabavis ako vec nemas.
Polly, kad mozes ici na komplikacije? Ako se lose osjecas i imas stresan posao, mozda ti dr moze odma otvoriti. Ja sam od pocetka trudnoce na komplikacijama. Morala sam radi mirovanja, a i posao mi je takav da mogu svasta pokupiti od virusa i bakterijica
mmmmmmeni je stalo cim sam se digla pa sam sad oke…a za radit neznan… ja bi mozda radije ostala doma odmarala jedan dan pratila situaciju nego posli se pitala sta bi bilo da sam ostala.
Jedan dan te nece ubit. Lipo miruj, odmaraj.
Uspila san dobit doktora.. on sumnja na pijesak ili kamenac u bubrezima, spominja je i neki spazam al nisam ga bas to uspila shvatit..ugl kontrolu urina da vidimo sta kaze...
I sta se tice ginekologa, socijalnih i privatnih..ja vodim u privatnika i tek sam nedavno saznala da moram bit u socijalnog..sta da radim, da se narucim u socijalnog i da ne spominjem privatnika ili
Zara, Sterimar hypertonic je odlican za zacepljen nos u trudnoci, buduci da ove prave dekongestive ne smijemo koristit. Pa mozda da to nabavis ako vec nemas.
Polly, kad mozes ici na komplikacije? Ako se lose osjecas i imas stresan posao, mozda ti dr moze odma otvoriti. Ja sam od pocetka trudnoce na komplikacijama. Morala sam radi mirovanja, a i posao mi je takav da mogu svasta pokupiti od virusa i bakterijica
Ma radim uredski posao, fizički okej, ali psihički dosta stresno.. Planiram još ovaj mjesec odraditi da pripremim sve za zamjenu. Pita mene moj gin svaki put jel još radim tako da otvaranje komplikacija neće biti problem.
Polly, onda jos malo pa ces i ti uzivati. Ovo nam je jedinstvena prilika da se malo posvetimo sebi i odmorimo. Ionako smo sve vec dovoljno u brigama, cak i kad je sve uredno u trudnoci.
Sortiraj odgovore
Najstariji