LJETNE BEBE 2020

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Rose1
    16. Prosinac 2019. 13:12

Dora4

Rose1

Dora4

Novaamamaa23

Jutro curke.. Sretno na pregledima ☺️
    Ja sam negdje procitala da nije bas zdravo za bebu cesto ic na UZV, jel to istina? Mislim jedva od vas je napislaa da je vec bila na više UZV nego sto je potrebno u trudnoci.. 😏

Ma joj, vani (van Hr) se ide 3x tijekom cijele trudnoce, kod nas imam osjecaj da ipak malo cesce cak i kad su uredne trudnoce..mislim da ne bi doktori riskirali i ugrozavali bebe da je tolika opasnost, tj. da je veci rizik od uzv nego od neke eventualne komplikacije..curke koje su isle na medicinski potpomognutu oplodnju odrade po 3-4 uzva prije nego li dodju do 12 tjedna, jos ak ti se desi neko krvarenje il hitna situacija..
    Jasno da nije sad bas najpametnije da ides svaki tjedan, ali svaka trudnoca je prica za sebe i kod nekih je bitno cesce kontrolirat..a pogotovo jer ovdje pricamo o uzv koji realno ne traju duze od par minuta, drugo kad ides na mini i obicni anomaly scan koji traju duze..

Ja sam mpo, ali samo jedan pregled imala, tek u 12tj drugi…da je stetno, ne bi oni ni radili toliko uzv, ponekad je jednostavno potrebno iako sam i ja cula da nije preporucljivo svaki cas

Ma jasno, nije svaka mpo trudnica odradila, ali vecina ih odradi vise u odnosu na zene koje su zanijele prirodnim putem..pogotovo ako dodje do nekih komplikacija..realno, sto manje cackanja to bolje, al sto se mora se mora
    Sorry ako sam vec pitala, koliko si ti sad t?

10+3, ali na tom pregledu po uzv plod bio tjedan napredniji, vidjet cemo u u petak. Trebala me iza bozica naruciti, ali je na Go, a i kad je vidjela da mi pise 9tj narucila me prije Go. Samo da bude ok🙏🙏🙏

💙

Zaraa
    16. Prosinac 2019. 13:13

Trancie ja imam tu sugavicu od bakterije, taman sam popila antibiotik, svi su mi rekli da nije opasna, al ja san bas u straju. 
    Jeli imam razloga? Bas planiram sutra ponovit urinokulturu da vidim stanje...

💞girl💞

Rose1
    16. Prosinac 2019. 13:15

yvette

Pčelica06

Eovyncestitke na curki!
    Ja sam pomalo nervozna zbog sutrasnjeg pregleda, kolko pratim idu Yvette,Valentina, Trancie i jos jedna cura, al sam skroz zaboravila ime
    Sretno curama koje idu danas, javite nam se s lijepim vijestima!! ❤

Pridruzujem se cestitkama. Ja sam isto nervozna radi sutrasnjeg pregleda. Danas sam uzela nalaze od glukoze, urina itd. Pise mi urin - leukociti 3-4 (ref.0-2), bakterija dosta. Odmah sam zvala polikliniku, kazu da pricekam sutrasnji pregled pa ce mi doktor dati uputnicu za urinokulturu. Bas sam tuzba i zabrinuta. I tsh mi je skocio s 1.9 na 3.1, ali me vise brine kakva me bakterija napala i jeli sve ok s bebacem.

Ne brini draga, ali i mene svega strah tako da te kuzim...sutra ces se smiriti kad vidis da je sve ok. TSH u trudnoci jako cesto skoci

💙

• Leptir2019
    16. Prosinac 2019. 13:16

yvette

Pčelica06

Eovyncestitke na curki!
    Ja sam pomalo nervozna zbog sutrasnjeg pregleda, kolko pratim idu Yvette,Valentina, Trancie i jos jedna cura, al sam skroz zaboravila ime

Pridruzujem se cestitkama. Ja sam isto nervozna radi sutrasnjeg pregleda. Danas sam uzela nalaze od glukoze, urina itd. Pise mi urin - leukociti 3-4 (ref.0-2), bakterija dosta. Odmah sam zvala polikliniku, kazu da pricekam sutrasnji pregled pa ce mi doktor dati uputnicu za urinokulturu. Bas sam tuzba i zabrinuta. I tsh mi je skocio s 1.9 na 3.1, ali me vise brine kakva me bakterija napala i jeli sve ok s bebacem.

yvette

Pčelica06

Eovyncestitke na curki!

Nemoj se brinuti, ne mora biti ništa strašno. Ja sam imala još više leukocita, ali mi je urinoultura bila u redu.
    Uzela sam Nocist intensive i poslije toga su mi i leukociti pali. Kažu da u trudnoći često leukocitna esteraza poraste, a urinokultura bude uredna.

ena0206
    16. Prosinac 2019. 13:29

Sto se tice ultrazvuka ja sam ih imala bas dosta.. Ovdje u DE. 
    Jer sam previse povracala i doktor je radio jednom tjedno vaginalni ultrazvuk samo par sekundu stavi uktrazvuk da vidi jel kuca srce i koliko beba napreduje.. 
    Prosli tjedan sam radila veliki ultrazvuk za kombinirani.. Inace u trudnickoj knjizici su mi predvidjena jos 2 velika ultrazvuka.. 
    Ali eto kazem vam, vec sam ih do sada imala dosta. Ali sve je to bilo po par sekundi..
    Mislim da doktori znaju sto rade,nebi sigurno radili nesto na rizik. 

ena0206
    16. Prosinac 2019. 13:30

Čestitam na curici nek je ziva i zdrava. ❣️

• Bebac24
    16. Prosinac 2019. 13:35

To nam je prva prijavljena cura? 😍😍😍Cestitke na njoj i na super pregledu ❤️❤️
    Evo mi bili u kupovini u trstu, ja inace imam napadaje panike i tako me napala u garazi tamo da sam skoro odustala ali rekla sam sama sebi d asam ja jaca od nje 🙂 i uspili pokupovat igracke djeci za bozic. 
    Sad za nazad stala baki i didi na groblje i kako sam htjela uc u auto ispovracala dusu 😭😭😭😭prvi put da sam vani povracala 

Zaraa
    16. Prosinac 2019. 13:40

Meni muz isa po nalaze od krvi od kombiniranog, nemogu vam opisat nervozu, ajmeee. 
    Sad me tek straj. Iako je uzv odlican sad me uvatila panika teska....
    Bebac 🤢 ufff  blazeno stanje 😂
    Jos jedna curica? Juhu, to je druga ako se ne varam?? Cestitam od srca!!!

💞girl💞

mimoza
    16. Prosinac 2019. 13:45

Ja mislim da sad imamo dvije curice. Prvo smo krenuli s deckima, al sad cure uzvracaju 😁
    Vi koje ste radile pretrage urina, jeste li to vi trazile ili ste dobile uputnicu od ginekologa? Ja sam sa 10tt davala urin na analizu za klamidiju, bio je negativan i to je to. Jeste li imale neke tegobe, pa zbog toga radile pretrage?

ena0206
    16. Prosinac 2019. 13:48

mimoza

Ja mislim da sad imamo dvije curice. Prvo smo krenuli s deckima, al sad cure uzvracaju 😁
    Vi koje ste radile pretrage urina, jeste li to vi trazile ili ste dobile uputnicu od ginekologa? Ja sam sa 10tt davala urin na analizu za klamidiju, bio je negativan i to je to. Jeste li imale neke tegobe, pa zbog toga radile pretrage?

Nee, osim na klamidiju sto sam morala staviti urin u epruveticu, meni ginekolog redovno na pregledu sam dadne casicu da se u nju popiskim. Redovito mi gledaju mokracu. Inace sve je ok,nikakve tegobe nisam imala.. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.