Eovyncestitke na curki!
Ja sam pomalo nervozna zbog sutrasnjeg pregleda, kolko pratim idu Yvette,Valentina, Trancie i jos jedna cura, al sam skroz zaboravila ime
Sretno curama koje idu danas, javite nam se s lijepim vijestima!! ❤
Pridruzujem se cestitkama. Ja sam isto nervozna radi sutrasnjeg pregleda. Danas sam uzela nalaze od glukoze, urina itd. Pise mi urin - leukociti 3-4 (ref.0-2), bakterija dosta. Odmah sam zvala polikliniku, kazu da pricekam sutrasnji pregled pa ce mi doktor dati uputnicu za urinokulturu. Bas sam tuzba i zabrinuta. I tsh mi je skocio s 1.9 na 3.1, ali me vise brine kakva me bakterija napala i jeli sve ok s bebacem.
yvette i ja sam danas išla po nalaze, meni su leukociti u urinu 5, a stanice pločastog epitela 2 (ref. 0-1), u četvrtak idem kod ginekologa pa ću vidjet što će reći. kad se već radila kompletna krva slika, i tsh mi je sad 3.96, bio je 4,60. ne znam da li terapija može počet djelovati nakon 5 dana.
danas sam išla i po nalaz od krvne grupe, A+ sam,imam antigen m-, antitijela anti-m, indirektni antiglo.test poz, kaže doktorica da ništa za zabrinjavanje, provjerila da li mi je prva trudnoća, da li sam ikad primala krv, za 8 tjedana moram ići opet, ali i tatata djeteta, da se vidi da li mi tijelo samo proizvodi antitijela, koliko sam ju skužila, jer me uhvato neki strah, sestra mi nije dala nalaz već samo rekla da moram čekat doktoricu jer treba sa mnom porazgovarati, a meni odmah sve najgore naravno palo napamet, pa sam se jedva skulirala kad je rekla da nije ništa za zabrinjavanje, samo treba pratiti i htjela je čuti anamnezu.
ispričavam se na previše teksta, ali morala sam s nekim podijeliti sve.
eovyn čestitke na curici
Baby girl 💜
Cure jeli ovo oke?
Pise ovako:
Dobni rizik 1:690
Rizik za T.21 1:6047
Rizik za T.18-13 1:100000
I pise na datum vadenja krvi 12.12 (cetvrtak) crl odgovara 12+6
DPP 19.6.2020.
💞girl💞
Ja mislim da sad imamo dvije curice. Prvo smo krenuli s deckima, al sad cure uzvracaju 😁
Vi koje ste radile pretrage urina, jeste li to vi trazile ili ste dobile uputnicu od ginekologa? Ja sam sa 10tt davala urin na analizu za klamidiju, bio je negativan i to je to. Jeste li imale neke tegobe, pa zbog toga radile pretrage?
Meni je odmah na 1.pregledu dao urin i urinokulturu da napravim, kompletnu krvu sliku, jetrene probe, stitnjacu i sve sto mu je palo na pamet..i uvijek kad dodjem na pregled prvo se javim sestri koja mi da casicu sa nekom trakicom, to popiskim-mislim da je to za bakterije, onda tlak i kilaza pa pregled kod dr. nakon toga svega
Tim istim redom i ja :-)
Moja topla preporuka je svim trudnicama koje eventualno nisu vadile TSH da ga prekontroliraju upravo iz razloga jer se cesto u trudnoci povisi, a potrebno ga je odrzavati do 2.5.
Dok jos nisam otisla na pregled kod ginekologa rekla sam doktorici opce prakse da mi je TSH povisen i da sam trudna. Ona mi je rekla kako dok je untar granica referentnog intervala ( do cca 4,7) da je to okej!?
NIJE TO normalna vrijednost ukoliko je rijec o trudnici, za prvo tromjesecje TSH bi trebao biti do 2.5. Sve iznad lijeci se odgovarajucom hormonskom terapijom koja nije stetna za bebu.
Meni je TSH bio 4.05, dobila sam eutirox od 25mmg, od tad ga pijem i moram svakih mjesec dana na kontrolu stitnjace.
Kakve ste s kliažom cure?
Meni je ista, ali sam dosta napuhnuta. Veli prijateljica da je u 2. mjesecu trudnoće imala veći trbuh nego u 4. mjesecu i da je morala posuditi odjeću za posao od prijateljice jer u svoju više nije stala. I da joj se ta napuhnutost povukla. Mene je jutros malo bacilo u depru da sam morala jednu rupicu pomaknuti na remenu :/
Meni je ista, ali sam dosta napuhnuta. Veli prijateljica da je u 2. mjesecu trudnoće imala veći trbuh nego u 4. mjesecu i da je morala posuditi odjeću za posao od prijateljice jer u svoju više nije stala. I da joj se ta napuhnutost povukla. Mene je jutros malo bacilo u depru da sam morala jednu rupicu pomaknuti na remenu :/
Ja sam danas 12+2, na +1 kg sam i evo jos stanem u svoju robu :-)
Vidit cemo do kad,jel.
Takoder ista stvar i kod mene. Kilaza mi je ostala ista i isto primjetim da sam pomalo napuhnuta. Nemam niti izrazen apetit osim sto neku hranu ne mogu smislit.
Ja nemam niti mucnine al primjetim da mi navecer bude cesto neka slabina i jaci umor da jedva cekam lec.
Zara nalaz ti je dobar 🤗🤗
A sto se tice kila.. evo mene na +4 kg 😭 startala sa 63 kg na 175 cm. U prvoj t sam dobila oko 30 kg🤭 al su se sporije skupljale nego sad ali sam puuuno vise jela i to linolade.. a sad.. slatko mi ne pase, manje jedem a kile idu gore ko lude.. od 8.tt ne stanem u svoju oblekicu i nosim trudnicke hlace 🤭🤭
👧🩷 2017.
👦💙2020.
Ja sam na +3kg vec mj dana... Sad mi se tek poceo otvarati apetit pa cemo vidjeti poslije blagdana na iducem pregledu stanje. Ali, nemam bas neki osjecaj da sam se nesto udebljala, jedino mi je guza veca malo. Meni nekako brzo idu ti dani, pomalo me i strah. Sutra ulazim u 16.tj 😱
👨🔧 '91., bez dijagnoze
👩⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
Poliklinika BetaPlus
1.AIH 7/2019. Beta 0
2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
1🐧
Ja sam u plusu 2 kg, ali sam uzasno napuhnuta i trbuh mi je dosta iskocio. Meni je frendica isto rekla da joj se poslije 12. tjedna ispuhao malo.
Sortiraj odgovore
Najstariji