LJETNE BEBE 2020

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    16. Prosinac 2019. 11:42

Zaraa

Dora
    Rose ❤Mrvičaki ja! Sram me rec da nikako nemogu skuzit kako se stavlja, provala 10 puta pa samo mi ostaje link doli, uzas. 😂😂

Odi na https://lilypie.com/Pregnancy.php i kada sve ono isklikaš i odabreš izgled, gore u vrhu imaš tri stavke, ideš na treću, odabireš forum pa pseudo cod (to kopiraš i stavljaš u potpis)

Alisanazemlji
    16. Prosinac 2019. 11:46

eovyn

Cureeeeee, preuzbuđena sam da išta drugo komnitram pa ću se vratiti na to.
    Došao je moj Nifty nalaz! U rekordnom roku, pokupili su uzorak u četvrtak. I čekamo curicuJeeeeeeej, tome smo se i nadali, Naravno samo neka je živo i zdravo, ali smo više nekako naginjali curici. Kaže mi doktorica da je nalaz u redu, da je sve kako treba biti, a postotak fetalne dna je 8%. Sad guglam što je to, ako koja zna neka me prosvjetli :)
    Šaljem zagrljaje svima!

Eovyn, čestitam na curki ❤️

Curka je ❤

Rose1
    16. Prosinac 2019. 11:46

Dora4

Novaamamaa23

Jutro curke.. Sretno na pregledima ☺️
    Ja sam negdje procitala da nije bas zdravo za bebu cesto ic na UZV, jel to istina? Mislim jedva od vas je napislaa da je vec bila na više UZV nego sto je potrebno u trudnoci.. 😏

Ma joj, vani (van Hr) se ide 3x tijekom cijele trudnoce, kod nas imam osjecaj da ipak malo cesce cak i kad su uredne trudnoce..mislim da ne bi doktori riskirali i ugrozavali bebe da je tolika opasnost, tj. da je veci rizik od uzv nego od neke eventualne komplikacije..curke koje su isle na medicinski potpomognutu oplodnju odrade po 3-4 uzva prije nego li dodju do 12 tjedna, jos ak ti se desi neko krvarenje il hitna situacija..
    Jasno da nije sad bas najpametnije da ides svaki tjedan, ali svaka trudnoca je prica za sebe i kod nekih je bitno cesce kontrolirat..a pogotovo jer ovdje pricamo o uzv koji realno ne traju duze od par minuta, drugo kad ides na mini i obicni anomaly scan koji traju duze..

Ja sam mpo, ali samo jedan pregled imala, tek u 12tj drugi...da je stetno, ne bi oni ni radili toliko uzv, ponekad je jednostavno potrebno iako sam i ja cula da nije preporucljivo svaki cas

💙

Alisanazemlji
    16. Prosinac 2019. 11:52

Cure, je li možete reći kako točno izgleda kombinirani kod ginekologa? Koliko sam shvatila radi se uzv pa vadi krv? Uzv se radi kod ginekologa, a vađenje krvi? Gdje se to obavlja?
    Meni će ginekologica raditi mjerenje nuhalnog nabora.. Nije spominjala nikakvo vađenje krvi pa sam malo zbunjena... 
    Da li je taj uzv dio kombiniranog ili je to neka zasebna pretraga? 

Curka je ❤

Tocka_tockica
    16. Prosinac 2019. 11:52

Leptir2019

Tocka_tockica

Leptir, Daisyzvala sam u ginekos dok sam bila 11+3 i dosla sam na red dok sam bila tocno 12 tt, ali sam trazila da idem dr. Martini Ujevic, kod nje sam bila i prvi put i jako sam bila zadovoljna s njom, a za Kosa sam cula da je jako zauzet tako da sam i sad isla na ziher. Prvotni termin sam dobila u 19:30 da bi me za dva dana zvali da ako zelim mogu doci u 19:00. Meni je to super odgovaralo s obzirom da sam u jutro na poslu, muz isto radi do 17, pa dok dodjemo do zg-a itd, tak da sam u roku 5 min sve dogovorila. Odmah pitaju u kojem ste tjednu pa vam prema tomu daju termin.

Super, onda je to dosta brzo. Negdje sam pročitala da je ta dr. super i da sve objasni, a dr. Kos puno manje priča, pa se već zabrineš, iako da je i on super.

Leptir da puno prica i sve objasnjava i jako je pristupacna i sve ju mozes pitati.. svakako moja topla preporuka. Mi smo cak razgovarale o nekoj norveskoj studiji koju su provodili nad bebama, a realno ja niti sam medicinar niti nista al se ona tolko unjela u pricu i tolko mi je sve htjela pojasnit da smo i muzi ja iz ordinacije izasli u cudu kolimo zena ima strpljenja  i kolko je pristupacna.

👧🩷 2017.
    👦💙2020.

Dora4
    16. Prosinac 2019. 11:56

Rose1

Dora4

Novaamamaa23

Jutro curke.. Sretno na pregledima ☺️
    Ja sam negdje procitala da nije bas zdravo za bebu cesto ic na UZV, jel to istina? Mislim jedva od vas je napislaa da je vec bila na više UZV nego sto je potrebno u trudnoci.. 😏

Ma joj, vani (van Hr) se ide 3x tijekom cijele trudnoce, kod nas imam osjecaj da ipak malo cesce cak i kad su uredne trudnoce..mislim da ne bi doktori riskirali i ugrozavali bebe da je tolika opasnost, tj. da je veci rizik od uzv nego od neke eventualne komplikacije..curke koje su isle na medicinski potpomognutu oplodnju odrade po 3-4 uzva prije nego li dodju do 12 tjedna, jos ak ti se desi neko krvarenje il hitna situacija..
    Jasno da nije sad bas najpametnije da ides svaki tjedan, ali svaka trudnoca je prica za sebe i kod nekih je bitno cesce kontrolirat..a pogotovo jer ovdje pricamo o uzv koji realno ne traju duze od par minuta, drugo kad ides na mini i obicni anomaly scan koji traju duze..

Ja sam mpo, ali samo jedan pregled imala, tek u 12tj drugi…da je stetno, ne bi oni ni radili toliko uzv, ponekad je jednostavno potrebno iako sam i ja cula da nije preporucljivo svaki cas

Ma jasno, nije svaka mpo trudnica odradila, ali vecina ih odradi vise u odnosu na zene koje su zanijele prirodnim putem..pogotovo ako dodje do nekih komplikacija..realno, sto manje cackanja to bolje, al sto se mora se mora
    Sorry ako sam vec pitala, koliko si ti sad t? 

• Novaamamaa23
    16. Prosinac 2019. 11:58

Dora4 ahaa oke.. Vise nisam sigurna kaj je dobro kaj nije.. Hvala ti ☺️
    Mrvičak ja sam vec probala tak i ostane mi samo link 😬

mimoza
    16. Prosinac 2019. 11:59

eovyn cestitam na curici, bas mi je drago da ste dobili ono sto ste prizeljkivali 🥰
    U De su samo 3 ultrazvuka placena od osiguranja, jer oni smatraju da je to dovoljno za cijelu trudnocu. Medjutim, ja sam ih vec 5 imala, jer nekad sam doktor smatra da treba uraditi i to radi o svom trosku ili ti odmah na prvom pregledu ponudi paket od 4 ultrazvuka po nekoj povoljnijoj cijeni. Nama je doktorica objasnila da je 3d/4d ultrazvuk dokazano stetan za plod, ali obicni nije nikako. Cak od slj.godine ce u De biti skroz zabranjen taj ultrazvuk. 

• Novaamamaa23

5+6 danas ☺️

Dora4

Alisanazemlji

Cure, je li možete reći kako točno izgleda kombinirani kod ginekologa? Koliko sam shvatila radi se uzv pa vadi krv? Uzv se radi kod ginekologa, a vađenje krvi? Gdje se to obavlja?
    Meni će ginekologica raditi mjerenje nuhalnog nabora.. Nije spominjala nikakvo vađenje krvi pa sam malo zbunjena…
    Da li je taj uzv dio kombiniranog ili je to neka zasebna pretraga?

Draga, kombinirani znaci kombinaciju uzv i krvnih pretraga:
    Uzv na kojem se mjeri nuhalni, prisutnost nosne kosti i dr. na list papira zapisuje sve bitne informacije, koji si tocno tjedan + dan, kilaza, pusac/nepusac, koliko imas godina, svasta nesto..i onda s tim u roku 24h moras izvadit krv! Dakle, nije nuzno da je odradjen uzv i krv u istoj ustanovi nego da nije proslo duze od 24h izmedju te dvije stvari! :) nalazi dodju na mail obicno, kazu 10ak dana, ali bude i prije ;)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.