LJETNE BEBE 2020

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    ναℓєитιиα
    09. Prosinac 2019. 12:56

I da li mi duphaston moze kako nastetiti ili nesto, posto me nije ni pregledao doktor?
    Joj imam sto pitanja 😏

Dora4
    09. Prosinac 2019. 13:04

Bas sam vas htjela pitati za misljenje i vase iskustvo cure..
    Planirala sam od 13.tjedna pocet sa almageinim prenatalnim vitaminima koji imaju i omegu 3, nekako sam istrazivanjem svojim dosla do toga da bi mi ti bili najoptimalniji. Sa zenom u ljekarni sam, prije par tjedana, razgovarala o nekoliko tih proizvodjaca i tada mi je tekla da je do 13.tjedna definitivno najvaznija folna, a onda da si ukljucim nesto dodatno..
    Folacin uzimam vec dugo, jos debelo prije uspjesne trudnoce.
    Na zadnjem pregledu sam pitala dr. koje vitamine bi mi on preporucio sad za drugo tromjesecje, malo me iznenadilo sto mi je rekao da iskreno nista osim folne nema znanstvenih dokaza da pomaze i da on smatra da ne moram nista uzimat extra...
    Dakle, nije greska ako nesto uzimam, ali realno nije potrebno...
    Ima li ijedna od vas isto ili slicno iskustvo? Citam da vas vecina ipak uzima nesto i premda jedem raznoliko i sve skupa, strah me da to mozda ipak nije dovoljno vitamina i svega sto treba organizmu pogotovo sto su dvije bebice, a s druge strane imam potpuno povjerenje u doktora i ne vjerujem da bi mi rekao s tolikom sigurnoscu nesto u sto nije on sam potpuno siguran.
    Evo zbilja nisam pametna sto napravit? Ima koja savjet, iskustvo, preporuku? 

• lina27
    09. Prosinac 2019. 13:05

Dali je tko upoznat sa kolposkopijom i moze li ona utjecati na trzdnocu? Sad su me zvali narucena sam isti dan kada i ultrazvuk na poliklinici.kontrola nakon 6 mj.

Dora4
    09. Prosinac 2019. 13:05

ναℓєитιиα

I da li mi duphaston moze kako nastetiti ili nesto, posto me nije ni pregledao doktor?
    Joj imam sto pitanja 😏

Draga, nemoj se bojat, vjerujem da je dr.ocito procijenio da je za tebe i bebu bolje da te danas ne rasprckava ako nije bas potrebno. Duphaston ti je, kao i Utrogestan, potpora trudnoci i ne moze ti stetit, puno nas ga uzima..
    Ja sam ga uzimala sad do petka (11tt) 3x1 dnevno! 

• Leptir2019
    09. Prosinac 2019. 13:08

mrvičak

Leptir2019

Pozdrav svima! Konačno da se i ja priključim ljetnim bebama :)
    Zanima me cure koje imate hematom, mirujete li strogo ili je dozvoljeno bar malo kretanja?
    Želim vam svima lijepu trudnoću :)

Meni nije rekla da moram strogo mirovati, a hematom nije na lijepom mjestu. Samo da ne dižem teško i da se ne umaram puno.

Hvala na odgovoru. Ja sam prvih tjedan dana strogo mirovala, pa kada sam počela čitati ovdje, vidim da možda ipak mogu nešto osnovno odraditi. Idući pregled mi je 17.12. i ne mogu to dočeakti. Sretno danas na pregledu :)

ena0206
    09. Prosinac 2019. 13:10

Ja imam vrtoglavice ali od niskog tlaka. Vec sam par puta i u nesvjest pala. 🤨

Dora4
    09. Prosinac 2019. 13:11

lina27

Dali je tko upoznat sa kolposkopijom i moze li ona utjecati na trzdnocu? Sad su me zvali narucena sam isti dan kada i ultrazvuk na poliklinici.kontrola nakon 6 mj.

Ja sam je radila, ali tad nisam bila trudna. 
    Iskreno ne znam kako bi ti mogla utjecat ili smetat, ali moglo bi ti biti nelagodno jer guraju sondu kroz cijelo debelo crijevo pa dok prodje svuda. Prethodno moras odradit ciscenje crijeva, ne znam jel imas one upute detaljne? Sto smijes jest par dana prije i jesi dobila i preparat s kojim se cistis  dan prije?
    Ono sto mi je upitno je smijes li taj preparat koristit u trudnoci, obavezno to provjeri. Znaci od toga se doslovno ociste crijeva do kraja, sve ide van, crijevo izgleda ko da je novo novcato iz ducana  Nadalje, jesi planirala na zivo ili pod anestezijom? Mislim da anestezija nije nikako preporucljiva dok si T. 
    Iskreno, dosta su me plasili da ce to biti najneugodniji pregled ikad i bolno i ne znam sta, moram ti rec da je moje iskustvo bilo suprotno, dr. je bio super, polako je radio, nije mi bilo ni bolno ni nelagodno, daleko od neceg najgoreg dozivljenog, znala sam imat neugodnije vaginalne preglede.
    Sorry ako je preopsiran odgovor.

• Bebac24
    09. Prosinac 2019. 13:11

lina27

Lina kako mislis utjecati? 
    To isto kao i papatest samo stave jod pa ako ima izraslina oni malo sastruzu to da daju na analizu, tako da mislim da nema sta bas utjecati na trudnocu

• Leptir2019
    09. Prosinac 2019. 13:15

Dora4

Trancie, bit ce sigurno sve dobro! 17. ce sad za cas! :) taman se malo tu istipkas s nama i vec stize pregled i javljas nam dobre vijestiLeptir, dobro nam doslaja imam hematom i propisano mirovanje, ali isto kao Mrvičak-ne strogo, ne smijem dizat tesko (ja sam to shvatila dosta ozbiljno pa stvarno ne nosim skoro nista, npr. ves izvadim iz masine u lavor i onda ga nosim objesit par po par komada robe, u ducanu ne kupujem vise od 2l tekucine i sitnica ako sam sama i tako..), setam svaki dan, mrdam po kuci, cistim kupaonu, presvlacim posteljinu, kuham ruckove, ali ne usisavam, ne perem prozore i zavjese. Vozim auto relativno kratko, do grada ili ako idem na pregled, kavu i tak..definitivno sam smanjila svoj ludjacki tempo koji sam imala prije, ali nije da strogo mirujem!
    Jel ti ista dr. rekao, neke cure su morale bas strogo mirovat, oni dizanje samo na wc..

Rekao mi je samo mirovanje, a pošto sam došla s krvarenjem bila sam sva isprepadana i nisam baš detaljno pitala. Bilo mi je najvažnije kada je rekao da je bebica u redu i na kraju sam neke stvari propustila pitati.
    Ja pijem po preporuci ginića Elenatal, a on 13. tjedna Elebaby.

diVas89
    09. Prosinac 2019. 13:16

Valentina poslušaj liječnika, miruj i koristi duphaston - on ti ne može odmoći, samo pomoći, puno žena ga koristi. 
    Sve će biti ok. 

Dora4 upravo to je i meni ginička rekla da osim folne ne treba ništa, osim ako je željezo u deficitu. Posebno vrijedi u ranoj trudnoći jer navodno ti silni vitamini otvaraju dodatno apetit pa dobivamo još više na težini. 
    U ljekarni će naravno preporučiti mnogo toga još uz folnu. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.