LJETNE BEBE 2020

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Rose1
    01. Veljača 2020. 16:57

TiKi92

Samo termicki obrađujte meso, perite dobro sve sto konzumirate od voca i povrca, jedite pasterizirano i nece biti problema. Bitno je biti odgovoran i postupati pazljivo i mozete jesti sto zelite. 😉
    Nego, jel netko probao Gyno pro? Promijenila sam gel za tusiranje i skuzila sam da mi nadrazuje intimno podrucje. Sto posto je od njega jer mi se nelagoda javlja samo navecer nakon tusiranja, a nemam nikakav iscjedak ili slicno sto bi upucivalo na gljivice. Unatoc tomu, narucila bih si Gyno pro da preveniram moguce infekcije pa ako netko ima iskustvo da podijeli sa mnom.

Ja sam ga cesto koristila prije trudnoce i meni bilo super, cak bi i gljivice njime rijesila..preporucila sam ga nedavno prijateljici trudnici i njezina ginrk rekla da prestane s tim jer je biljno i ko zns kako djeluje. Iako pise da smiju trudnice e pa ti sad znaj🤔

💙

Rose1
    01. Veljača 2020. 16:59

Mokvica

Žuža

Ja nemam kucnih ljubimaca pa nisam ni razmisljala o toj toksoplazmozi iako se ocito moge i ovak negdje skupit 🤦‍♀️ Iskreno, uopce ne zelim ici gledati nista vezano uz to jer sam ionako puna paranoja. Leonie ja sam u prvoj trudnoci nekoliko puta pojela biftek i tek sam onda saznala da se to ne smije jesti u trudnoci. Bogu hvala bilo je sve ok. Ako te to sad sekira, najbolje da si to odes pogledat. Brijem da ti za sve skoro ima Breyer u Zg. Ja kad god sam trazila neku pretragu, oni imaju.
    Sto se zelene salate tice ja prvo operem svaki list, onda ju namacem jedno 15 min u vodi i sodibikarboni i onda opet operem i onda tek jedem. Ne znam, ak i nakon toga ima nesto na njoj onda jednostavno ne znam… A nije sada da ne mogu zivjeti bez nje, al opet barem nesto zeleno da jedem.
    Samo da pitam za jednu info- jel listerija i toksoplazmoza mogu sada kod nas ovak u malo vecoj trunoci izazvati isto ono najgore?

Žuža, osobno znam za primjer trudnice čijoj je bebi 2 tjedna prije temina prestalo kucati srčeko, to je baš bilo prošlo proljeće. Na obdukciji su otkrili da je uzrok bila listerija. Još uvijek imam problema sa mučninama, ali znam da određene namirnice koje mogu sadržavati listeriju neću jesti ni kada mučnine prođu. Ima toliko namirnica koje smijemo jesti i jednostavno si ne bih oprostila da se mojoj bebici nešto desi radi toga što sam pojela nešto za što znam da nije preporučljivo.
    Inače se slažem da puno toga što pročitamo nije točno i da je prenapuhano, ali evo ovaj primjer je nažalost pokazao da neke stvari ipak nisu bezazlene.

Joj, bas mi je slabo...ja cu zamoliti ginek da mi da uputnicu za listeriju ili cu zvati medico rade li oni testiranje...

💙

01. Veljača 2020. 17:01

Rose1

TiKi92

Samo termicki obrađujte meso, perite dobro sve sto konzumirate od voca i povrca, jedite pasterizirano i nece biti problema. Bitno je biti odgovoran i postupati pazljivo i mozete jesti sto zelite. 😉
    Nego, jel netko probao Gyno pro? Promijenila sam gel za tusiranje i skuzila sam da mi nadrazuje intimno podrucje. Sto posto je od njega jer mi se nelagoda javlja samo navecer nakon tusiranja, a nemam nikakav iscjedak ili slicno sto bi upucivalo na gljivice. Unatoc tomu, narucila bih si Gyno pro da preveniram moguce infekcije pa ako netko ima iskustvo da podijeli sa mnom.

Ja sam ga cesto koristila prije trudnoce i meni bilo super, cak bi i gljivice njime rijesila..preporucila sam ga nedavno prijateljici trudnici i njezina ginrk rekla da prestane s tim jer je biljno i ko zns kako djeluje. Iako pise da smiju trudnice e pa ti sad znaj🤔

Cure uzmite Yessu u dm. Odlicna je. Meni posebno plava.

01. Veljača 2020. 17:03

Annya

Caooo, ja sam nova ovdje i imam pitanje za vas malo iskusnije heheh. Ugl nije sada da decko i ja bas radimo na bebi, ali bi nam bilo drago da se dogodi, od 10og mjeseca imamo nezasticene odnose i bilo ih je i kad su bili plodni dani, evo bas ovaj prvi mjesec smo imali odnose kad su bili plodni dani, al nista se ne dogadja pa me to mrvu zabrinulo🤦‍♀️🤭 Inace menstruacija mi je uredna, ciklus je nekad 28 29 ili 30 dana, ali vecinom 28. Kod ginekologa svakako idem sada kroz par dana al evo htjela sam se javiti ovdje bas da vidim i vase misljenje. Za 7 dana trebam dobiti i nemam stvarno nikakvih simptoma koji bi upucivali na trudnocu, samo su mi grudi natecene bas i bole me, i osjecam bol u leđima, i veliku zelju za hranom al to sve prepisivam pms-u😬 Ugl jel mislite da mozda postoji neki problem ili?

Draga, koliko sma shvatila radite na djetetu doslovno tri mjeseca, a dvije godine se za mlade toleriraju. Za starije oko godina dana. Vjerujem da je sve u redu, opusti se i uživaj. 

01. Veljača 2020. 17:07

Ja sam si upravo spremila sok od jabuke, naranče i stavila pola limuna. Beba udara kao luda, bit će joj se ne sviđa 😂

Rose1
    01. Veljača 2020. 17:08

mrvičak

Rose1

TiKi92

Cure uzmite Yessu u dm. Odlicna je. Meni posebno plava.

Je, je, koristim bas to cesto...nekad kupim i u mulleru ili ako je nesto drugo na akciji

💙

Mokvica
    01. Veljača 2020. 17:08

Rose1 sad mi je žao što sam to napisala. 😔 Nisam htjela nikoga uplašiti, stvarno mislim da se to rijetko događa, ali s obzirom da ipak da, trebamo biti oprezne.

Rose1
    01. Veljača 2020. 17:09

mrvičak

Ja sam si upravo spremila sok od jabuke, naranče i stavila pola limuna. Beba udara kao luda, bit će joj se ne sviđa 😂

Hehe, nece beba zdravo😂Ja danas grejp, limun i narance ocijedila

💙

Rose1
    01. Veljača 2020. 17:11

Mokvica

Rose1 sad mi je žao što sam to napisala. 😔 Nisam htjela nikoga uplašiti, stvarno mislim da se to rijetko događa, ali s obzirom da ipak da, trebamo biti oprezne.

Ma ne brini, ja sam to isto vec na netu procitala i vec neko vrijrme mislim o svemu tome i sad cu je definitivno traziti uputnicu...gledam medico i mislim da oni to ne rade...

💙

• anav05
    01. Veljača 2020. 17:20

mrvičak

Žuža

Znaci jabuke, paradajz, paprika, kruske i sve to zapravo ne treba jesti? To je jedino sto jedem 🙈
    Ove mlijecne ionako ne jedem. A koji kolaci? Tipa ovi s kremama? A dobro, mijenjati navike…

Ma kakvi. Jedi draga sve samo dobro operi ili još bolje skini koru. Što se tiče kolača ne bi smjela primjerice tiramisu, ali samo ako jaja nisu na pari obrađena i slične kreme gdje idu sirova jaja. Primjerice ja izbjegavam šnenokle (paradižot). Zelenu salatu jedem, kupus saltu gotovo svaki dan.

Ja imam super recept za tiramisu bez jaja, tako da sam ga napravila bas prije mjesec dana i super🙂
    A sto se tice ostale hrane, da, pazim na mlijecno, sirovo meso, sushi...ostalo sve jedem, i ne pretjerujem ni u cemu.
    Tunu malu pojedem jednom u dva-tri tjedna kad mi dodje gust, ali uglavnom kupim srdele, oslica ili bakalar.
    Hrpa voca,povrca...i sve je ok.
    Danas sam 18+6😊😊

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.