LJETNE BEBE 2020

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Žuža
    01. Veljača 2020. 14:43

Mokvica a gdje sve moze biti listerija? Znam za nepasterizirane mlijecne proizvode. Sta ima jos? Jel kupus? tak nest...

Fluffy
    01. Veljača 2020. 14:52

Mokvica, to je bas grozno. Ne mogu ni zamisliti sta te jadne zene prolaze

kaktusica
    01. Veljača 2020. 15:01

Žuža

Mokvica a gdje sve moze biti listerija? Znam za nepasterizirane mlijecne proizvode. Sta ima jos? Jel kupus? tak nest…

Svjeze voce i povrce, najcesce se spominje zelena salata zato jer se ona ne obradjuje termicki, sirevi (feta, svjezi, brie...), kolaci, meso, voce koje raste u zemlji je opasnije (jagode, lunenice, dinje.. ). Takodjer se treba izbjegavati dirati sirovo meso rukama. Trudnice su osjetljivije od ostalih tj. lakse se mogu zaraziti. Uglavnom, sve sto jedemo trebamo termicki obraditi. 
    Zvonkica bas idem pogledati taj krevetic, valjda ga ima u web shopu, daleko mi Ikea 😄

Mokvica
    01. Veljača 2020. 15:09

Da, sve ovo što je kaktusica navela. Nisu zaraze tom bakterijom toliko česte, ali kad čujem da se može nešto i ovako dogoditi bude me stvarno strah riskirati.

🌼TiKi🌼
    01. Veljača 2020. 15:18

Samo termicki obrađujte meso, perite dobro sve sto konzumirate od voca i povrca, jedite pasterizirano i nece biti problema. Bitno je biti odgovoran i postupati pazljivo i mozete jesti sto zelite. 😉
    Nego, jel netko probao Gyno pro? Promijenila sam gel za tusiranje i skuzila sam da mi nadrazuje intimno podrucje. Sto posto je od njega jer mi se nelagoda javlja samo navecer nakon tusiranja, a nemam nikakav iscjedak ili slicno sto bi upucivalo na gljivice. Unatoc tomu, narucila bih si Gyno pro da preveniram moguce infekcije pa ako netko ima iskustvo da podijeli sa mnom. 

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

Žuža
    01. Veljača 2020. 15:19

Znaci jabuke, paradajz, paprika, kruske i sve to zapravo ne treba jesti? To je jedino sto jedem 🙈
    Ove mlijecne ionako ne jedem. A koji kolaci? Tipa ovi s kremama? A dobro, mijenjati navike...

01. Veljača 2020. 15:24

Žuža

Znaci jabuke, paradajz, paprika, kruske i sve to zapravo ne treba jesti? To je jedino sto jedem 🙈
    Ove mlijecne ionako ne jedem. A koji kolaci? Tipa ovi s kremama? A dobro, mijenjati navike…

Ma kakvi. Jedi draga sve samo dobro operi ili još bolje skini koru. Što se tiče kolača ne bi smjela primjerice tiramisu, ali samo ako jaja nisu na pari obrađena i slične kreme gdje idu sirova jaja. Primjerice ja izbjegavam šnenokle (paradižot). Zelenu salatu jedem, kupus saltu gotovo svaki dan. 

Mokvica
    01. Veljača 2020. 15:30

Ma  voće i povrće dobro oprati kao što kaže TiKi i vjerujem da tu ne bi trebalo biti ikakvih problema, ja si jabuke i kruške ogulim. Najveći problem je nedovoljno termički obrađeno meso i nepasterizirani mliječni proizvodi. Što se tiče kolača, to se najviše odnosi na one iz slastičarnice za koje zapravo nikad ne znaš koliko su stari, domaće što radiš je sigurno, znaš što je u njima i koliko su stari. Doma jedino izbjegavati tiramisu i ostale kremice u koja idu sirova jaja.

Mokvica
    01. Veljača 2020. 15:32

Sorry mrvičak, ponavljam što si ti napisala, no nisam vidjela tvoj post.🙈

• Annya
    01. Veljača 2020. 15:37

Caooo, ja sam nova ovdje i imam pitanje za vas malo iskusnije heheh. Ugl nije sada da decko i ja bas radimo na bebi, ali bi nam bilo drago da se dogodi, od 10og mjeseca imamo nezasticene odnose i bilo ih je i kad su bili plodni dani, evo bas ovaj prvi mjesec smo imali odnose kad su bili plodni dani, al nista se ne dogadja pa me to mrvu zabrinulo🤦‍♀️🤭 Inace menstruacija mi je uredna, ciklus je nekad 28 29 ili 30 dana, ali vecinom 28. Kod ginekologa svakako idem sada kroz par dana al evo htjela sam se javiti ovdje bas da vidim i vase misljenje. Za 7 dana trebam dobiti i nemam stvarno nikakvih simptoma koji bi upucivali na trudnocu, samo su mi grudi natecene bas i bole me, i osjecam bol u leđima, i veliku zelju za hranom al to sve prepisivam pms-u😬 Ugl jel mislite da mozda postoji neki problem ili? 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.