LJETNE BEBE 2020

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • lina27
    01. Veljača 2020. 10:16

Da i meni je rubeola pozitivna sve krvne urinske pretrage i brisevi su bili ok. Ali valjda se za to radi posebno pretraga? Nemam kontakta sa mackama imam samo pasa koj je cjepljen i sve

• lina27
    01. Veljača 2020. 10:27

Meni prijateljica sad govori ima dvoje djece i dvije macke i kaze da ne brijem gluposti da ona nista nije pazila nit sta je jela ni slicno

kaktusica
    01. Veljača 2020. 10:45

Ma naravno da ne treba pretjerivati ali svakako treba pojacati oprez. Nemam macku, imam malog shih tzua koji je stalno doma, proseta sa mnom triput dnevno, jede samo suhe brikete i spava s nama na krevetu. Ali sa svjezim sirevima i salatom ne bi riskirala, dogadja se to puno cesce nego sto mi to znamo. 

kaktusica
    01. Veljača 2020. 10:49

Svea rekla mi je dr. da ponovim urinokulturu za 2 tjedna.

dana130
    01. Veljača 2020. 10:52

lina27

Da i meni je rubeola pozitivna sve krvne urinske pretrage i brisevi su bili ok. Ali valjda se za to radi posebno pretraga? Nemam kontakta sa mackama imam samo pasa koj je cjepljen i sve

Dobro jutro cure.
    Lina nisam ni ja imala kontakta s mackama, pa su mi antitijela na toksoplazmu pozitivna.
    Mialim da nije samo stvar u mackama.
    Ja spavam dobro, bar tako mislim, ne budim se, ali mi muz kaze da se cijelu noc vrtim, doslovno nemam mira, a inace spavam kako legnem tako sam do ujutro 😂
    Sinoc sam lezala i nesto sam se isla odmah ustati i tako me presjeklo s lijeve strane, u razini iapod pupka,ma sam skuzila ako iz lezeceg polozaja hocu u sjedeci, mora prvo na bok pa lagano ustati, a ne naglo.
    Zelim svima ugodan vikend, kod nas je glupa kisa kao po obicaju 😑

Baby girl 💜

Leonie90
    01. Veljača 2020. 10:57

Joj cure, ja cijelo jutro citam o toksoplazmi i bas sam zabrinuta. Gdje se kod nas u zg vadi krv za to?
    Inace nisam tip koji na sve pazi, ali ovo termicki neobradjeno meso me sad ubija u pojam.

Alisanazemlji
    01. Veljača 2020. 11:18

tea1401

Alisanazemlji

Sierra, čestitam na preglediću :) ❤️
    Tea, kako osjećaš bebača? Ja već zadnjih dva tjedna osjećam kao te neke mjehuriće pa pretpostavljam da su to pokreti. Ono što me mrvicu sad zabrinulo je što zadnjih dva dana kao dq ništa ne osjećam.
    Možda je bebica promjenila položaj pa je zato ne osjećam…
    Alisa,draga bas tako kao neke mjehurice leptirice…ja nisam osjetila do sada tako nesto pa sam zakljucila da mi se bebac javio..🙈 al bila sam u nekoj zen mirnoj fazi pa mozda sam i zbog toga primjetila..
    Nemas se sta brinuti, sve je u redu javit ce se bebica ❤❤

Tea, mislim da sam je malo prije osjetila. Ipak malo je mirnija nego do prije par dana :)
    Dora, daaa, to i ja radim, kad je osjetim kad se miče, stavim ruku na mjesto gdje sam osjetila pokret, ali ne osjetim ništa. Bebice nas malo zezaju ❤️
    Vidim, priča se o toksoplazmi. Imam pesicu koja svakodnevno njuška sve i svašta po vani i ne znam kako da je spriječim u tome, a i nema smisla... Bitno da ne jede. A opet, valjda nisam pehist da mi to prenese preko zaražene mačje kakice koju je negdje onjušila. Mogu li to uopće psi prenijeti? 

Curka je ❤

Žuža
    01. Veljača 2020. 11:27

Ja nemam kucnih ljubimaca pa nisam ni razmisljala o toj toksoplazmozi iako se ocito moge i ovak negdje skupit 🤦‍♀️ Iskreno, uopce ne zelim ici gledati nista vezano uz to jer sam ionako puna paranoja. Leonie ja sam u prvoj trudnoci nekoliko puta pojela biftek i tek sam onda saznala da se to ne smije jesti u trudnoci. Bogu hvala bilo je sve ok. Ako te to sad sekira, najbolje da si to odes pogledat. Brijem da ti za sve skoro ima Breyer u Zg. Ja kad god sam trazila neku pretragu, oni imaju. 
    Sto se zelene salate tice ja prvo operem svaki list, onda ju namacem jedno 15 min u vodi i sodibikarboni i onda opet operem i onda tek jedem. Ne znam, ak i nakon toga ima nesto na njoj onda jednostavno ne znam... A nije sada da ne mogu zivjeti bez nje, al opet barem nesto zeleno da jedem. 
    Samo da pitam za jednu info- jel listerija i toksoplazmoza mogu sada kod nas ovak u malo vecoj trunoci izazvati isto ono najgore?

Rose1
    01. Veljača 2020. 11:32

Rio13

Rose moze se i to, ali koliko znam nije praksa raditi testove na listeriju. Izbjegavaj domace sireve, mlijeko i mlijecne proizvide koji nisu pasterizirani. Kupovni mlijecni proizvodi prosli su sve testove i svi su pasterizirani pa tu nemas straha.

Oki, tnx. Da, to i radim,ali si svasta zabrijavam...pitam ja prijateljicu koja je trudna 3mj koje krvne pretrage radila, nema ona pojma...nikad cula za toksoplazmu. Bile na pizzi ona jede onu sa rikolom i prsutom...ja po restoranima ne volim salatu, a suhomesnato sam isto izbacila jer mi to ginek rekla...
    Ne zna ona ni koliki joj TSH ni sto je to, ma zapravo nis ne zna i sve mi se cini i bolje

💙

🌸TiKiDi🌸
    01. Veljača 2020. 11:56

Nemojte se previse opterecivati s toksoplazmozom i listerijom. Ja jedem sve, salatu operem, meso termicki obrađujem, jedem i kupovni pršut, suhomesnate proizvode, feta sir. Danas cu raditi i salatu od tune koja se ne preporuca, ali ne jedem ju svaki dan. Glupo mi je doci kod nekoga u goste pa odbijati plate i sl. 
    Macku imam u stanu, s obzirom da smo u prizemlju, izlazi van dnevno jedanput i vani uglavnom obavlja veliku nuzdu. U stanu ima svoj wc koji koristi kada nas nema doma. Ginekologica mi je napomenula samo da ne cistim wc, a to ionako, otkad sam saznala za trudnocu, radi muz. Odlucila sam ne citati vise gluposti po netu jer je vecina neprovjerena i samo nas zastrasi. Radim po naputku gin. i ako imam neke nedoumice samo nju pitam za misljenje i toga se drzim.
    Cestitam svima na jucerasnjim dobrim pregledima, samo neka bebice rastu i neka su zdrave! ❤️

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.