Hvala Bebac, umirila si me malo. Nadam se da nije nista. Jel to za svoje svatove radis?
Cim manje citati, i manje se opterecivati, ja sam uvjerena da to vise skodi nego hrana.
Da da 🙂 dok mogu zelim sve rijesiti i da sam poslije na miru 🙂
Ja sam (nazalost) pkruzena doktorima pa cujem svakakve price htjela ne htjela, od trovanja hranom do padova koji su zavrsili kobno. Za neke bolesti nisam ni znala da postoje. Moja prijateljica takodjer ni ne zna kakve je sve briseve radila, krvne pretrage a ja sva u strahu strepim... Ma ne bi si oprostila da se meni ili bebi nesto dogodi zbog neoprane vockem radje cu potrpit jos ovo malo pa se izgustirati kad rodim. Ali to sam ja, voljela bi da sam opustenija jbga ali nisam 😔
Dobar dan, cure,
Jeli koja imala iskustva sa tupim bolovima na desnoj strani nisko? Nisam sigurna kako vam opisati lokaciju, ali recimo od jajnika pa do mjehura.Ta tupa bol traje vec 3 dana, ponekad osjetim i laganu bol u desnom bubregu.
Mene boli dolje desno, pa lijevo. Mijenja se strana svako malo. Kao bol jajnika, vjr se izdiže sve put gori
Jeli ti to bude trenutno ili traje par dana? Meni je to vec 3 dana kao neugodno tupo boluckanje? U petak mi je u dr pa ne znam jeli ovo za hitnu?
23.05.2020. - stiglo nase drugo zlato!🙏💝💝
Dobar dan, cure,
Jeli koja imala iskustva sa tupim bolovima na desnoj strani nisko? Nisam sigurna kako vam opisati lokaciju, ali recimo od jajnika pa do mjehura.Ta tupa bol traje vec 3 dana, ponekad osjetim i laganu bol u desnom bubregu.
Mene boli dolje desno, pa lijevo. Mijenja se strana svako malo. Kao bol jajnika, vjr se izdiže sve put gori
Jeli ti to bude trenutno ili traje par dana? Meni je to vec 3 dana kao neugodno tupo boluckanje? U petak mi je u dr pa ne znam jeli ovo za hitnu?
Nije stalno. Al evo danas traje od jutros. Meni kao da sijeva, nije baš skprz tupa, uopće ne znam kako ju opisati
Zna i meni sijevniti ponekad.Ma ja vise ne znam koji su bolovi normalni koji nisu🙄
23.05.2020. - stiglo nase drugo zlato!🙏💝💝
Cure, nemojte se tolko opetrecivat oko hrane...ja isto sve jedem, bitno da je voce/povrce oprano, a meso peceno, ja isto jedem suhomesnato kad mi dode, a u stanju sam sama pojesti cijelu glavicu zelene salate jer ju obozavam...Iako, shvacam i pretjeranu brigu jer sam i sama u prvoj trudnoci pretjerivala oko hrane, a poslije sam se nekako opustila i stvarno je taj postignuti psihicki mir i opustenost neprocijenjiv 😁
Imam pitanje u vezi krevetica, zna li netko moze li se svim Ikeeinim modelima krevetica skidati jedna strana ograde? I jeste li narucivale onu zastitu od Dada&Rocco, ono po komadima gdje se svaka ogradica posebno omota? Proizvodi li jos netko takvo sto?
Kaktusica,Rio13, mislim da mogu na svim kreveticima iz Ikee, ali svakako za svaki model na stranici imaš detaljan opis pa vidi.
Ja cu kupiti onaj za 800 kn njihov jer su mi te dvije ladice na kreveticu kojeg ste spomenule dole em nisko em malene, a posteljinu cu drzati u ormaru za malenu, na jednoj od polica😊
Tako nekako sam ja to zamislila!
Sto se ogradica tice mi smo deckima stavili najjednostavnije moguce iz ikee, one koje imaju dno pa se u njih umetne madrac i protezu se na sve 4 strane i nekih (sad cu bubnut) 15ak cm iznad madraca, a dobre su mi jednostavno iz razloga sto su oni imali dude i kad postanu malo mobilniji te dude znaju letati po svud za vrijeme spavanja a ovako nisu ispale iz krevetica a i kad su ih oni vec sami znali staviti u usta uvijek je duda bila u kreveticu i puno puta mi nismo trebali intervenirati, oni bi si sami stavili natrag dudu i nastavili spavati...
Ja nemam kucnih ljubimaca pa nisam ni razmisljala o toj toksoplazmozi iako se ocito moge i ovak negdje skupit 🤦♀️ Iskreno, uopce ne zelim ici gledati nista vezano uz to jer sam ionako puna paranoja. Leonie ja sam u prvoj trudnoci nekoliko puta pojela biftek i tek sam onda saznala da se to ne smije jesti u trudnoci. Bogu hvala bilo je sve ok. Ako te to sad sekira, najbolje da si to odes pogledat. Brijem da ti za sve skoro ima Breyer u Zg. Ja kad god sam trazila neku pretragu, oni imaju.
Sto se zelene salate tice ja prvo operem svaki list, onda ju namacem jedno 15 min u vodi i sodibikarboni i onda opet operem i onda tek jedem. Ne znam, ak i nakon toga ima nesto na njoj onda jednostavno ne znam… A nije sada da ne mogu zivjeti bez nje, al opet barem nesto zeleno da jedem.
Samo da pitam za jednu info- jel listerija i toksoplazmoza mogu sada kod nas ovak u malo vecoj trunoci izazvati isto ono najgore?
Žuža, osobno znam za primjer trudnice čijoj je bebi 2 tjedna prije temina prestalo kucati srčeko, to je baš bilo prošlo proljeće. Na obdukciji su otkrili da je uzrok bila listerija. Još uvijek imam problema sa mučninama, ali znam da određene namirnice koje mogu sadržavati listeriju neću jesti ni kada mučnine prođu. Ima toliko namirnica koje smijemo jesti i jednostavno si ne bih oprostila da se mojoj bebici nešto desi radi toga što sam pojela nešto za što znam da nije preporučljivo.
Inače se slažem da puno toga što pročitamo nije točno i da je prenapuhano, ali evo ovaj primjer je nažalost pokazao da neke stvari ipak nisu bezazlene.
Sortiraj odgovore
Najstariji