Ljetne bebe 2019.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    CiniMINIS
    19. Lipanj 2019. 21:45

srećica

I da, hoćete imati nekoga za pomoć uz bebu prvih dana? To me patronažna pitala i čudila se kad sam rekla da je muž uzeo godišnji i to je to. Kao kako neću zvati mamu ili tako nekoga ženskog. Reko šta će mi? Hoću mir sa svojom bebom i mužem i on će sudjelovati u svemu a ne da bude postrani. Možda sam previše "samostalna" ali nikad se nisam na nikog oslanjala. A i ako smo ga nas dvoje mogli sami napravit možemo ga sami i podizati 🤷
    Da se razumijemo, apsolutno ne osuđujem nikoga tko će imati nekoga za pomoć, samo kažem to nije naš stil. Mislim da nebi bila opuštena uz nekog trećeg.

potpisujem svaku rijec. i mi se volimo sami snalazit i nekako bi mi bilo cudno da mi netko dolazi i obavlja stvari umjesto nas. meni bi cak najdraze bilo da nam nitko ni ne dolazi prvih mjesec dana dok se ne uhodamo, al mislim da je to nemoguca misija s obzirom da su svima godisnji (sva uza i sira rodbina ). a i kako ivonne kaze, lijecit cemo rane i sise  i ja racunam na to da cu vecinu vremena provesti u toplesu . al sto bude bude, prezivit cemo nekako..

srećica
    19. Lipanj 2019. 22:08

CiniMINIS

srećica

I da, hoćete imati nekoga za pomoć uz bebu prvih dana? To me patronažna pitala i čudila se kad sam rekla da je muž uzeo godišnji i to je to. Kao kako neću zvati mamu ili tako nekoga ženskog. Reko šta će mi? Hoću mir sa svojom bebom i mužem i on će sudjelovati u svemu a ne da bude postrani. Možda sam previše "samostalna" ali nikad se nisam na nikog oslanjala. A i ako smo ga nas dvoje mogli sami napravit možemo ga sami i podizati 🤷
    Da se razumijemo, apsolutno ne osuđujem nikoga tko će imati nekoga za pomoć, samo kažem to nije naš stil. Mislim da nebi bila opuštena uz nekog trećeg.

potpisujem svaku rijec. i mi se volimo sami snalazit i nekako bi mi bilo cudno da mi netko dolazi i obavlja stvari umjesto nas. meni bi cak najdraze bilo da nam nitko ni ne dolazi prvih mjesec dana dok se ne uhodamo, al mislim da je to nemoguca misija s obzirom da su svima godisnji (sva uza i sira rodbina). a i kako ivonne kaze, lijecit cemo rane i sisei ja racunam na to da cu vecinu vremena provesti u toplesu. al sto bude bude, prezivit cemo nekako..

E točno to! Ja još kad nisam bila trudna svima sam govorila da barem prva dva tjedna ne želim nikoga! I sad otkad Dasam trudna svima to govorim, nadam se da će me netko poslušati! Da se mi malo uhodamo, da ja naiđem, a ne da moram nekog dvorit i zabavljati dok bi samo spavala/plakala/luftala sise ili šta već mi se bude htjelo. Mislim nebi oko nikog skakala tak da ako netko i dođe bojim se da ću tad bit jaako loš domaćin 🙈 
    Jedna šogorica mi je rekla da jedva čeka da rodim, da će mi odma taj dan doć u posjetu 😏 Reko dođi i ja te zadavim golim rukama! 😆 Vjerujem da se i sestrama može reći ako ne želimo posjete da ne puštaju. Bar te nenajavljeno. Ovi koji će me prije zvati da dođu njih ću sama odgoditi 😏

Norules
    19. Lipanj 2019. 22:11

Ejla curke malo da skrenem s teme jel ima koja cura da zivi na moru,da se planira kupat sad pred kraj?
    Ja se dvoumim bi,ne bi poslije 1.07 ulazim u 9 mj ,ne znam dal je bas onda pametno da se ne ubrza porod

Norules
    19. Lipanj 2019. 22:13

Sto se tice pomoci,ja vjerojatno necu imat nikoga,a muka mi je i ovako kuhati po vrucinama a kamoli kad se bebac rodi,nekako mi je to vise problem ti kucanski poslovi nego kako cu se snaci s bebicom

• Alexandra
    19. Lipanj 2019. 22:52

Norules

Ejla curke malo da skrenem s teme jel ima koja cura da zivi na moru,da se planira kupat sad pred kraj?
    Ja se dvoumim bi,ne bi poslije 1.07 ulazim u 9 mj ,ne znam dal je bas onda pametno da se ne ubrza porod

Ja sam iz Splita i iako sam na cuvanju trudnoce od 20 tjedna,posto je ulozivo za prst mirovala sam vecinom,cak mi je i voznju zabrania,a sad na zadnjem pregledu u 34. tjednu trudnoce mi je reka da se mogu ic kupat jer nema nikakvih promjena sto je super,a evo u Subotu ulazimo u 9.mj,termin 20.07. 
    Samo eto draze mi se otic okupat negdi izvan Splita 😊

• Alexandra
    19. Lipanj 2019. 22:54

Ivonne

Alexandra

Pozdrav,imam pitanje nadam se da mi netko moze pomoc sa svojim iskustvom..prvo da se malo predstavim…trudna sam 35.tjedana,ovo je 2. Trudnoca,prvog sina sam rodila 2010.god u novom Splitskom rodilistu kao sto cu i sada ali tada nismo placali tecaj i muz nije isao samnom.Citala sam malo iskustva po forumu ali ovako sad kad sam u kraju jednostavno mi se neda citat kako je nekome bilo ocajno i kakav je koji dr itd..jer i ovako se psihicki pokusavam pripremit opet na sve to..Zanima me samo dali neka od vas ima iskustvo s tim da je muz ili neka druga pratnja bio prisutan na porodu?U kojoj fazi pratnja moze uc u sobu,dali tek kad krene tiskanje ili i vec ranije dok cekamo?Hvala

Vjerujem da je kod svakog rodilišta slično.
    Dođeš, suprug ili netko drugi ostaje u čekaonici.
    Tebe pregledaju i naprave ctg, odvedu te u predrađaonu na klistir i kad te prebace u boks pozovu pratnju. Procedura traje mozda nekih sat vremena ako ima odmah slobodnih bokseva.
    Znači im te pripreme za rađanje i strpaju u boks može doći pratnja

Ivonne hvala na informaciji 😊

zvrkica92
    19. Lipanj 2019. 23:27

Alexandra

Norules

Ja sam iz Splita i iako sam na cuvanju trudnoce od 20 tjedna,posto je ulozivo za prst mirovala sam vecinom,cak mi je i voznju zabrania,a sad na zadnjem pregledu u 34. tjednu trudnoce mi je reka da se mogu ic kupat jer nema nikakvih promjena sto je super,a evo u Subotu ulazimo u 9.mj,termin 20.07.
    Samo eto draze mi se otic okupat negdi izvan Splita 😊

Evo moje Spliće😁! Jos nam je i termin na isti dan🙈. Jesi bila na tečaju u 6. misec?

Norules
    20. Lipanj 2019. 09:41

Vidjet cu jos,okupala bi se za sad je sve u redu,zatvorena sam i cekam nalaz streptokoka
    Zvrkica ti se kupas?

zvrkica92
    20. Lipanj 2019. 10:01

Norules

Vidjet cu jos,okupala bi se za sad je sve u redu,zatvorena sam i cekam nalaz streptokoka
    Zvrkica ti se kupas?

Ma nisam. Iskreno, malo me strah. Nadam se babljem ljetu.

20. Lipanj 2019. 13:53

Hej, trudnice kojima je uskoro termin, radite li ista od onih savjeta za laksi porod? Tu mislim na vecu fizicku aktivnost, cesce odnose s partnerom, cajeve, masazu medjice, kegelove vjezbe? 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.