I da, hoćete imati nekoga za pomoć uz bebu prvih dana? To me patronažna pitala i čudila se kad sam rekla da je muž uzeo godišnji i to je to. Kao kako neću zvati mamu ili tako nekoga ženskog. Reko šta će mi? Hoću mir sa svojom bebom i mužem i on će sudjelovati u svemu a ne da bude postrani. Možda sam previše "samostalna" ali nikad se nisam na nikog oslanjala. A i ako smo ga nas dvoje mogli sami napravit možemo ga sami i podizati 🤷
Da se razumijemo, apsolutno ne osuđujem nikoga tko će imati nekoga za pomoć, samo kažem to nije naš stil. Mislim da nebi bila opuštena uz nekog trećeg.
potpisujem svaku rijec. i mi se volimo sami snalazit i nekako bi mi bilo cudno da mi netko dolazi i obavlja stvari umjesto nas. meni bi cak najdraze bilo da nam nitko ni ne dolazi prvih mjesec dana dok se ne uhodamo, al mislim da je to nemoguca misija s obzirom da su svima godisnji (sva uza i sira rodbina ). a i kako ivonne kaze, lijecit cemo rane i sise
i ja racunam na to da cu vecinu vremena provesti u toplesu
. al sto bude bude, prezivit cemo nekako..
I da, hoćete imati nekoga za pomoć uz bebu prvih dana? To me patronažna pitala i čudila se kad sam rekla da je muž uzeo godišnji i to je to. Kao kako neću zvati mamu ili tako nekoga ženskog. Reko šta će mi? Hoću mir sa svojom bebom i mužem i on će sudjelovati u svemu a ne da bude postrani. Možda sam previše "samostalna" ali nikad se nisam na nikog oslanjala. A i ako smo ga nas dvoje mogli sami napravit možemo ga sami i podizati 🤷
Da se razumijemo, apsolutno ne osuđujem nikoga tko će imati nekoga za pomoć, samo kažem to nije naš stil. Mislim da nebi bila opuštena uz nekog trećeg.
potpisujem svaku rijec. i mi se volimo sami snalazit i nekako bi mi bilo cudno da mi netko dolazi i obavlja stvari umjesto nas. meni bi cak najdraze bilo da nam nitko ni ne dolazi prvih mjesec dana dok se ne uhodamo, al mislim da je to nemoguca misija s obzirom da su svima godisnji (sva uza i sira rodbina). a i kako ivonne kaze, lijecit cemo rane i sise
i ja racunam na to da cu vecinu vremena provesti u toplesu
. al sto bude bude, prezivit cemo nekako..
E točno to! Ja još kad nisam bila trudna svima sam govorila da barem prva dva tjedna ne želim nikoga! I sad otkad Dasam trudna svima to govorim, nadam se da će me netko poslušati! Da se mi malo uhodamo, da ja naiđem, a ne da moram nekog dvorit i zabavljati dok bi samo spavala/plakala/luftala sise ili šta već mi se bude htjelo. Mislim nebi oko nikog skakala tak da ako netko i dođe bojim se da ću tad bit jaako loš domaćin 🙈
Jedna šogorica mi je rekla da jedva čeka da rodim, da će mi odma taj dan doć u posjetu 😏 Reko dođi i ja te zadavim golim rukama! 😆 Vjerujem da se i sestrama može reći ako ne želimo posjete da ne puštaju. Bar te nenajavljeno. Ovi koji će me prije zvati da dođu njih ću sama odgoditi 😏
Ejla curke malo da skrenem s teme jel ima koja cura da zivi na moru,da se planira kupat sad pred kraj?
Ja se dvoumim bi,ne bi poslije 1.07 ulazim u 9 mj ,ne znam dal je bas onda pametno da se ne ubrza porod
Sto se tice pomoci,ja vjerojatno necu imat nikoga,a muka mi je i ovako kuhati po vrucinama a kamoli kad se bebac rodi,nekako mi je to vise problem ti kucanski poslovi nego kako cu se snaci s bebicom
Ejla curke malo da skrenem s teme jel ima koja cura da zivi na moru,da se planira kupat sad pred kraj?
Ja se dvoumim bi,ne bi poslije 1.07 ulazim u 9 mj ,ne znam dal je bas onda pametno da se ne ubrza porod
Ja sam iz Splita i iako sam na cuvanju trudnoce od 20 tjedna,posto je ulozivo za prst mirovala sam vecinom,cak mi je i voznju zabrania,a sad na zadnjem pregledu u 34. tjednu trudnoce mi je reka da se mogu ic kupat jer nema nikakvih promjena sto je super,a evo u Subotu ulazimo u 9.mj,termin 20.07.
Samo eto draze mi se otic okupat negdi izvan Splita 😊
Pozdrav,imam pitanje nadam se da mi netko moze pomoc sa svojim iskustvom..prvo da se malo predstavim…trudna sam 35.tjedana,ovo je 2. Trudnoca,prvog sina sam rodila 2010.god u novom Splitskom rodilistu kao sto cu i sada ali tada nismo placali tecaj i muz nije isao samnom.Citala sam malo iskustva po forumu ali ovako sad kad sam u kraju jednostavno mi se neda citat kako je nekome bilo ocajno i kakav je koji dr itd..jer i ovako se psihicki pokusavam pripremit opet na sve to..Zanima me samo dali neka od vas ima iskustvo s tim da je muz ili neka druga pratnja bio prisutan na porodu?U kojoj fazi pratnja moze uc u sobu,dali tek kad krene tiskanje ili i vec ranije dok cekamo?Hvala
Vjerujem da je kod svakog rodilišta slično.
Dođeš, suprug ili netko drugi ostaje u čekaonici.
Tebe pregledaju i naprave ctg, odvedu te u predrađaonu na klistir i kad te prebace u boks pozovu pratnju. Procedura traje mozda nekih sat vremena ako ima odmah slobodnih bokseva.
Znači im te pripreme za rađanje i strpaju u boks može doći pratnja
Ivonne hvala na informaciji 😊
Ja sam iz Splita i iako sam na cuvanju trudnoce od 20 tjedna,posto je ulozivo za prst mirovala sam vecinom,cak mi je i voznju zabrania,a sad na zadnjem pregledu u 34. tjednu trudnoce mi je reka da se mogu ic kupat jer nema nikakvih promjena sto je super,a evo u Subotu ulazimo u 9.mj,termin 20.07.
Samo eto draze mi se otic okupat negdi izvan Splita 😊
Evo moje Spliće😁! Jos nam je i termin na isti dan🙈. Jesi bila na tečaju u 6. misec?
Vidjet cu jos,okupala bi se za sad je sve u redu,zatvorena sam i cekam nalaz streptokoka
Zvrkica ti se kupas?
Vidjet cu jos,okupala bi se za sad je sve u redu,zatvorena sam i cekam nalaz streptokoka
Zvrkica ti se kupas?
Ma nisam. Iskreno, malo me strah. Nadam se babljem ljetu.
Hej, trudnice kojima je uskoro termin, radite li ista od onih savjeta za laksi porod? Tu mislim na vecu fizicku aktivnost, cesce odnose s partnerom, cajeve, masazu medjice, kegelove vjezbe?
Sortiraj odgovore
Najstariji