Ljetne bebe 2019.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    17. Svibanj 2019. 17:56

Rekli su, i ginekolog i primalja, da se dijete rađa sa 3dcl krv, a u posteljici je još 1,5dcl i da je to puno krvi za toliki organizam. Ne znam, nisam još nešto puno čitala o tome pa i nemam neko točno mišljenje 🙂

nena1986
    17. Svibanj 2019. 18:14

shell

Rekli su, i ginekolog i primalja, da se dijete rađa sa 3dcl krv, a u posteljici je još 1,5dcl i da je to puno krvi za toliki organizam. Ne znam, nisam još nešto puno čitala o tome pa i nemam neko točno mišljenje 🙂

Raspitamo se pa dojavimo 😉. Pitati cu još i svog ginica i koju kolegicu... 

17. Svibanj 2019. 19:50

Hej... Sto mislite o trajnom laku na nogama? Znam da na rukama ne smije biti lak, a na nogama (u bolnici)?
    Da li se pod obavezno skida nakit (vjenčani prsten, naušnice...)?

• Ivonne
    17. Svibanj 2019. 20:46

mmamma

Hej… Sto mislite o trajnom laku na nogama? Znam da na rukama ne smije biti lak, a na nogama (u bolnici)?
    Da li se pod obavezno skida nakit (vjenčani prsten, naušnice…)?

Ja sam poskidala sav nakit jer sam si mislila ako završim na hitnom carskom da tamo u tom bunilu ne razmišljam o nakitu i gdje mi je što. Spremila fino doma, a burne sam ionako ranije skinula jer sam sva otekla.
    I meni je užasno vidjeti nokte na nogama bez laka, ali mislim da se ne smije imati, pogotovo trajni. Ajde obicni pa ak ti se omakne da nisi skinula a porod krenuo imaju acetona pa skinu (kumi su tak) a kak će ti trajni skinut?! 
    Al si ne mogu zamisliti birkinice bez laka na noktima😝🤣

nena1986
    17. Svibanj 2019. 21:10

Nokti moraju biti podrezani, bez laka na rukama I nogama... Ukoliko nešto pođe po zlu, bilo da završite na carskom ili bilo što drugo, gleda se boja prstiju/noktiju, (pomaže kod otežanog disanja vidjeti koliko je realno otežano-ljubičasti, plavi nokti ili kod velikog gubitka krvi, bijelilo noktiju čak I prije očitog pada tlaka) ako su nalakirani, nema se šta vidjeti. Zato... 😉

Norules
    17. Svibanj 2019. 23:05

Nena1986 vidim da si medicinska sestra pa mozda ces nesto znat u vezi ovoga,uglavnom pijem andol cijelu trudnocu radi blage trombofilije heterozigot na mthrf i pai i trebala bi ga brzo prekinuti do 32 tt,sada sam 30tt al me brine kakav ima utjecaj taj nagli prestanak pijenja,dal moze ugroziti bebu jer ipak je on za pojacanu cirkulaciju koja ide i kroz posteljicu i kako ce ta trudnoca teci dalje bez njega,mislim pitat cu jos svoju ginekologicu al eto ako se sta razumijes ti ili neka druga cura

TinaZg1211
    18. Svibanj 2019. 08:39

Zenice kako se osjecate ovih dana. Ja uzasno cudno pa sam malo citala dr.google i ostale forume. Imam pitanje za viserotke. Ja se iskreno s prvim ne sjecam apsolutno nicega od par dana prije poroda(mislim na signale) . Znam da sam tu vecer cak tipkala sestricni kak mi se cini da necu ja jos dugo. Bila sam 2 mj 3cm otvorena i to je to,bez laznih kontrakcija ma nista. I kad sam zavrsila chat poklopila laptop i nekako se protegla na stolici samo sam osjetila kako je nesto skljocnulo u trbuhu i odjednom je pao na dolje. I tu krece momentalna nepodnosljiva bol na doslovno svake 2 min. Leteci kroz svako crveno na semaforu stigli smo u bolnicu,ctg ludacki trudovi ali ja zabetonirana tako da na kraju sam rodila na indukciju,drip,trganje vodenjaka,epi... i tak...to je bilo prije 7 godina.. a sad me zanima dal ste vi imale nekakve "znakove" da je porod blizu. Inace ja sam narucena na indukciju 28.05 jer je cura jakoooo velika i skroz na izlazu spustena a inace mi je termin 06.06. Makar su mi rekli da bi to moglo i prije 28.05 samo krenut. I ja se tako i osjecam.. Zadnje dane osjecam se kao da nemam atom snage,anemicno,ustanem jedem i opet mi se spava i spavam do 12,1 . Probudim se sva nikakva..osjecam zadnja 2 dana kao povisenu temperaturu tj najvise u licu kao da ce me svaki tren oborit neka viroza i zacepljen nos..menstrualne bolove imam takodjer 2 dana i to konstantno cjeli dan.. i sad citam i ne vjerujem da su iste simptome imale zene koje su isto tako u roku dan dva rodile .. mozda previse citam ...pisite svoja iskustva. Jel ste osjetile da je to to i da je stvarno i bilo 

nena1986
    18. Svibanj 2019. 12:23

Norules

Nena1986vidim da si medicinska sestra pa mozda ces nesto znat u vezi ovoga,uglavnom pijem andol cijelu trudnocu radi blage trombofilije heterozigot na mthrf i pai i trebala bi ga brzo prekinuti do 32 tt,sada sam 30tt al me brine kakav ima utjecaj taj nagli prestanak pijenja,dal moze ugroziti bebu jer ipak je on za pojacanu cirkulaciju koja ide i kroz posteljicu i kako ce ta trudnoca teci dalje bez njega,mislim pitat cu jos svoju ginekologicu al eto ako se sta razumijes ti ili neka druga cura

Definitivno nisam kompetentna da išta kažem po tim pitanju, određivanje terapije je stvar liječnika, u to se ne želim miješati... Kolegica koja je imala sličan problem, samo u većoj mjeri si je davala Clexsane injekcije cijelu trudnoću, druga je pak pila Andol (male doze) do 30 tj. Ni jedna, ni druga nisu imale nikakvih problema pri porodu... Mislim da je stvar vrlo individualna, i svakako za prokomentirati sa ginekologom... 😉

nena1986
    18. Svibanj 2019. 12:32

TinaZg1211

Zenice kako se osjecate ovih dana. Ja uzasno cudno pa sam malo citala dr.google i ostale forume. Imam pitanje za viserotke. Ja se iskreno s prvim ne sjecam apsolutno nicega od par dana prije poroda(mislim na signale) . Znam da sam tu vecer cak tipkala sestricni kak mi se cini da necu ja jos dugo. Bila sam 2 mj 3cm otvorena i to je to,bez laznih kontrakcija ma nista. I kad sam zavrsila chat poklopila laptop i nekako se protegla na stolici samo sam osjetila kako je nesto skljocnulo u trbuhu i odjednom je pao na dolje. I tu krece momentalna nepodnosljiva bol na doslovno svake 2 min. Leteci kroz svako crveno na semaforu stigli smo u bolnicu,ctg ludacki trudovi ali ja zabetonirana tako da na kraju sam rodila na indukciju,drip,trganje vodenjaka,epi… i tak…to je bilo prije 7 godina.. a sad me zanima dal ste vi imale nekakve "znakove" da je porod blizu. Inace ja sam narucena na indukciju 28.05 jer je cura jakoooo velika i skroz na izlazu spustena a inace mi je termin 06.06. Makar su mi rekli da bi to moglo i prije 28.05 samo krenut. I ja se tako i osjecam.. Zadnje dane osjecam se kao da nemam atom snage,anemicno,ustanem jedem i opet mi se spava i spavam do 12,1 . Probudim se sva nikakva..osjecam zadnja 2 dana kao povisenu temperaturu tj najvise u licu kao da ce me svaki tren oborit neka viroza i zacepljen nos..menstrualne bolove imam takodjer 2 dana i to konstantno cjeli dan.. i sad citam i ne vjerujem da su iste simptome imale zene koje su isto tako u roku dan dva rodile .. mozda previse citam …pisite svoja iskustva. Jel ste osjetile da je to to i da je stvarno i bilo

Jako sam loša u praćenju tih "znakova", sa prvim mi je pukao vodenjak ujutro, (nisam pojma imala 😂) puknuo je visoko gore pa sam samo malo češće "mokrila". Ni dandanas ne znam kako nisam skužila da voda ide iz krive "rupe". Koma. Trudovi su mi počeli tek oko 18h, ali tako jaki da smo odmah otišli u rodilište... Drip, epiduralna, carski... rodila u 13 tog drugog dana. Tek ćeš vidjeti da li je to to ili nije... Trenutno, od jučer, imam te "menstrualne bolove", križa me ubijaju na momente.Pokušavam vidjeti da li se pojavljuju u kakvom pravilnom obrascu, za sada ništa.. Termin mi je 11.06. Tu smo si negdje 💪

Danci22
    18. Svibanj 2019. 12:52

Trudnice imali koja da joj je termin početkom 7 mjeseca ? Dali ste sve pripremile ili mislite da je još rano? 

Danci23

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.