Ljetne bebe 2019.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ivonne
    17. Svibanj 2019. 15:42

nena1986

Tražim tu po forumu temu doniranja matičnih stanica iz pupkovine za zakladu Ane Rukavine? Ne znam da li je koja od vas razmišljala o tome, ili već koji put donirala? Da li se išta plaća, da li se treba ranije najaviti, kupiti kakav materijal ili sl…

Ako doniraš onda ništa ne plaćaš, provjeri s bolnicom u kojoj ćeš roditi postupak- mislim da oni imaju sav materijal a da ti moraš ispuniti neki obrazac da daruješ.
    Koji si rh faktor- jesi razmišljala da pustiš da ta krv otpulsira?

nena1986
    17. Svibanj 2019. 15:48

Ivonne

nena1986

Tražim tu po forumu temu doniranja matičnih stanica iz pupkovine za zakladu Ane Rukavine? Ne znam da li je koja od vas razmišljala o tome, ili već koji put donirala? Da li se išta plaća, da li se treba ranije najaviti, kupiti kakav materijal ili sl…

Ako doniraš onda ništa ne plaćaš, provjeri s bolnicom u kojoj ćeš roditi postupak- mislim da oni imaju sav materijal a da ti moraš ispuniti neki obrazac da daruješ.

A- I definitivno da... 

CiniMINIS
    17. Svibanj 2019. 15:57

nena1986

Tražim tu po forumu temu doniranja matičnih stanica iz pupkovine za zakladu Ane Rukavine? Ne znam da li je koja od vas razmišljala o tome, ili već koji put donirala? Da li se išta plaća, da li se treba ranije najaviti, kupiti kakav materijal ili sl..

i mene ta tema zanima pa sam malo prosvrljala po netu:
    https://zaklada-ana-rukavina.hr/maticne-stanice-krvi-iz-pupkovine/popis-rodilista/
    https://www.kbc-zagreb.hr/banka-krvi-iz-pupkovine/
    na prvom linku za neke bolnice pise i postupak, npr. moras najaviti glavnoj sestri pri porodu. a na drugom linku mozes pronaci potrebne obrasce pristanka. mislim da je zaklada ana rukavina neprofitabilna organizacija, ali ti ne garantiraju da ce stanice "cekati" tvoje dijete nego ce se iskoristiti za prvu osobu kojoj ce biti potrebne a odgovarati ce joj. ako zelis stanice pohraniti privatno (samo za sebe/tvoju obitelj) to rade neke druge banke maticnih stanica i to se placa.

• Ivonne
    17. Svibanj 2019. 16:01

nena1986

Ivonne

nena1986

A- I definitivno da…

Da, onda ti ostaje doniranje ili da platiš obiteljsku banku, ne znam koliko se sad plaća bilo je nekih 15 tisuća.
    I to sve opet ovisi u kakvoj je stanju, ako je došlo u doticaj s fekalijama nist od pohrane, kuma tak nije mogla.
    Ja sam + pa sam zamolila da puste da otpulsira a i sad ću. Ako si minus onda moraju brzo prerezati pupčanu zbog mijesanja krvi.
    Ugl to sam proučila na netu jer sam htjela donirati a onda sam pročitala zašto je korisno da tu krv primi tvoje dijete. 

nena1986
    17. Svibanj 2019. 16:05

CiniMINIS

nena1986

Tražim tu po forumu temu doniranja matičnih stanica iz pupkovine za zakladu Ane Rukavine? Ne znam da li je koja od vas razmišljala o tome, ili već koji put donirala? Da li se išta plaća, da li se treba ranije najaviti, kupiti kakav materijal ili sl..

i mene ta tema zanima pa sam malo prosvrljala po netu:
    https://zaklada-ana-rukavina.hr/maticne-stanice-krvi-iz-pupkovine/popis-rodilista/
    https://www.kbc-zagreb.hr/banka-krvi-iz-pupkovine/
    na prvom linku za neke bolnice pise i postupak, npr. moras najaviti glavnoj sestri pri porodu. a na drugom linku mozes pronaci potrebne obrasce pristanka. mislim da je zaklada ana rukavina neprofitabilna organizacija, ali ti ne garantiraju da ce stanice "cekati" tvoje dijete nego ce se iskoristiti za prvu osobu kojoj ce biti potrebne a odgovarati ce joj. ako zelis stanice pohraniti privatno (samo za sebe/tvoju obitelj) to rade neke druge banke maticnih stanica i to se placa.

Čitala sam i ja to, al me zanimaju iskustva, za Rijeku npr. Pitati ću njih direktno. Mislila sam baš u svrhu donacije. Koliko vidim ima i opcija da čuvaju za tvoje dijete, kao zlu netrebalo, i to uzimanje uzorka naplate 1000 kn, 15 000 čuvanje uzorka do ne znam kad... Ali na to nisam mislila... Znači, najbolje provjeriti s rodilištem 😉. 

nena1986
    17. Svibanj 2019. 16:07

Ivonne

nena1986

Ivonne

nena1986

A- I definitivno da…

Da, onda ti ostaje doniranje ili da platiš obiteljsku banku, ne znam koliko se sad plaća bilo je nekih 15 tisuća.
    I to sve opet ovisi u kakvoj je stanju, ako je došlo u doticaj s fekalijama nist od pohrane, kuma tak nije mogla.
    Ja sam + pa sam zamolila da puste da otpulsira a i sad ću. Ako si minus onda moraju brzo prerezati pupčanu zbog mijesanja krvi.
    Ugl to sam proučila na netu jer sam htjela donirati a onda sam pročitala zašto je korisno da tu krv primi tvoje dijete.

Ajoj, a ima logike da... Prvo dijete mi je isto A-. Pa nisam bila senzibilizirana, međutim muž je AB+ pa nikad ne znaš 

nena1986
    17. Svibanj 2019. 16:13

Sad sam išla guglati... nema čekanja kod RH- trudnica 😭. Ali i ako doniraš matične stanice, moraju malo pustiti da odpulsira svoje, pa koliko bude, bude. Valjda će nam nešto od toga uspjeti 😉

17. Svibanj 2019. 16:26

Pozdrav, cure.
    Što se poroda tiče, muž će ići sa mnom.
    Matične stanice ćemo donirati, ali tražit ćemo da prvo malo odpulsira.
    Htjela sam vas pitati, koliko su aktivne vaše bebe? Moja beba se stalno javlja, ali to su većinom blagi i nježni udarci. Imam osjećaj da se jako često okreće, toliko se izboči da mi skroz deformira stomak 🙈 da li se i vama to događa?
    Dobila sam već par strija na grudima, oko bradavica. Što me dosta iznenadilo s obzirom da mi grudi nisu uopće narasle. I dobila sam jednu mini kraj pupka.

17. Svibanj 2019. 16:30

I da, primjetila sam da se uvijek javlja kada legnem na leđa i češkam stomak. Odmah se javlja i udara. Sad, da li zato što joj se sviđa ili zato što joj se ne sviđa, vidjet ćemo kad se rodi 🙊👶😁

CiniMINIS
    17. Svibanj 2019. 16:59

ja svoju skoro stalno osjetim  uvijek nesto izvodi ili udara ili se okrece ili joj se stuca. ako ju ne osjetim kroz trbuh onda barem pod rukom.
     kod nas je isto plan da muz bude uz mene na porodu, iako nisam bas sigurna kako ce on to jer mu skoro uvijek pozli u bolnicama od mirisa. nadam se da ce adrenalin malo poradit i da ce bit priseban .
    jedno mozda malo glupo pitanje.. ako se ostavi pupkovina da odpulsira do kraja, jel to onda znaci da nema vise krvi za doniranje ili ostane jos dovoljno? 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.