hej evo meni još 17 dana ostalo. bila danas na sv. duhu na pregledu i sve ok za sad. prvo rođeno na carski, doktor kaže da ćemo probati normalno. uuuhh tako me strah. uglavnom mi je sve spremno za bebaca, jedino još opkuhati dude, flasice i par sitnica stavit u torbu za bolnicu. kako vi napredujete??
Hej, jel možeš malo opisati te preglede u bolnici? Od kojeg tjedna te gin salje u bolnicu na preglede, kako izgledaju, rade li uzv i ctg svaki put?
u prvoj trudnici sam i prije krenula,tamo negdje 35 tjedan, sad sam 37. vaganje mjerenje tlaka,ctg i pregled mi je bio svaki put. u pocetku svakih tjedan dana, onda svakih dva dana pa na kraju svaki dan ako ti prođe termin kao meni u prvoj trudnoći. na kraju sam završila na carskom. jučer sam bila u ambulanti za visokorizičnu trudnoću jer mi je šećer na granici, štitnjača u banani j prvi put bio carski i totalno drugačije. ctg uopće nisu radili niti me pregledali vaginalno i eto naručena za 7 dana.
Mene zanima ocete li ici u bolnicu tamo di pripadate ili prema vasoj zelji? Naime ja pripadam u petrovu a nebi tamo nikako hehe od iduceg mjeseca idem u bolnicu na preglede pa moram odluciti u koju 😀😀
Ja cu ici tamo gdje pripadam, ali ionako bi odabrala tu bolnicu 🙂
Cure, koliko su vase obitelji svjesne dolaska prinove? Bez obzira na to zivite li skupa ili ne... Da li su vam ponudili pomoc kad bude bebica stigla?
Ja imam osjecaj da oni uopce nisu svjesni toga, svi su u nekom svom filmu i kao da se to desava nekoj tamo susjedi, a ne meni (kceri, sestri, unuci)... Kao da nece to tako skoro ili sta ja znam... Cude se kad im kazem koliko je jos do termina, a znaju zapravo kad je termin... Malo me razocaralo sto nisu nista kupili bebi, nikakvu sitnicu, kao da ne postoji... Mislila sam da ce biti vise zainteresirani, a to je sve nekako povrsno... Za svekrvu nemam rijeci, zena zbilja stalno pita za bebu, pomogla nam je s opremom, kupila nesto robice, uzet ce godisnji u vrijeme termina... Moji razmisljaju o novom autu, o ljetovanju itd... Malo me to sve pogadja... 😢 Kakvi su vasi?
Pozdrav cure :)
jeste li već razmišljale gdje ćete roditi, što se tiče mama iz Zagreba?
Ja sam odlučila u Vinogradskoj, pa me zanima zna li netko mogu li očevi prisustvovati porodu, kak to ide, s tečajem ili bez , treba li to najaviti?
Ne znam kakav inače imate odnos, možda oni misle da ćeš sama pitati ako trebaš pomoć. Ako imate otvoren odnos reci im što te tišti da kasnije ne bi bilo još većeg sranja.
S prvim su nekako svi pustili opremanje za bebu na nas, tek pred kraj su krenuli pitati- kad je već kasno, pa poludila bi da me sve čeka zadnji mjesec. Sad s drugim nitko ništa ni ne pita osim kako smo 🤣
Mama mi je pomogla oko peglanja robice, a ad si nekako mislim da budem sve sama pa polako.
Pozdrav cure :)
jeste li već razmišljale gdje ćete roditi, što se tiče mama iz Zagreba?
Ja sam odlučila u Vinogradskoj, pa me zanima zna li netko mogu li očevi prisustvovati porodu, kak to ide, s tečajem ili bez , treba li to najaviti?
Na Merkur, sve mi je bar poznato od prošli put :)
Za vinogradsku- mogu očevi i ne treba tečaj, mislim da se ne treba najaviti to je sad postalo normalno da su i tate tu. Uvijek možeš pitati dr kad kreneš na preglede u bolnicu.
Prije tri godine samo je Petrova još tražila tečaj i onaj njihov koji je plaćao- ne znam kak je sad stanje.
Ne znam znate li za ovaj seminar/ tečaj, mislim da bi bio dobar jer se osim trudnoće i poroda priča i o dojenju a sve vode primalje grada Zagreba.
Ja bih išla bez obzira što mi je drugo ali traje cijeli dan i nemam kome ostaviti malac.
Cure, koliko su vase obitelji svjesne dolaska prinove? Bez obzira na to zivite li skupa ili ne… Da li su vam ponudili pomoc kad bude bebica stigla?
Ja imam osjecaj da oni uopce nisu svjesni toga, svi su u nekom svom filmu i kao da se to desava nekoj tamo susjedi, a ne meni (kceri, sestri, unuci)… Kao da nece to tako skoro ili sta ja znam… Cude se kad im kazem koliko je jos do termina, a znaju zapravo kad je termin… Malo me razocaralo
I ja sam nekako sva nesretna sto se svega toga tice ne znam jesu hormoni il sam previse ocekivala , moji su vec uzeli kolica , mama uzima godisnji kad , al svekrva nista ni ne nudi se kupit nesto al ne nudi se ni pomoc. Mislim sve sto trebamo kupit cemo ostalo sami nije mi neki problem al opet neka ljudska gesta u svemu tome... Ne znam sta bi mislila ne djeluje bas zainteresirano al opet kad dode mali onda ce htjet da budem tamo cesto e bome mislim da cu ja najvise bit doma a njima nek bude krivo sto se nisu nudili vise i htjeli vise ... Nemam namjeru trazit nikog za pomoc al opet lakse mi je kad vidim da moji to shvacaju drugacije a njegovi kako im volja... Ne brine me to , bar necu imat griznju savjesti ni ja vise za nista 😊😎
Ja sam si sad razmisljam kako sam krivo isplanirala s mamom i muzem kad ce ko na godisnji sve isplanirali za poslije termina a ako bude prije osudena sam na sebe samu i na voznju sama do bolnice... Nadam se da nece bit prije termina i da ce muz moc se trazit s posla ono kad budem u bolnicu na preglede isla.. Kad sam se vodila za time da mi pomognu poslije kad rodim a na ovo prije nisam ni mislila... A budemo vidli kako ce bit i sta. Nek je mali živ i zdrav a onda cemo se nas dvoje cuvat sami ako treba 😊
Al da sam ocekivala od nekih malo vise jesam al kazem ne znam jesu to hormoni sad ili sto al svima na dusu njihovo...
Meni se isto svekrva nije ponudila ( ne znam je li mužu šta spominjala), kod njih je uvijek izlika za sve stari su.
Možda tvoja svekrva misli kako bi ti više voljela da tvoja mama bude s tobom, da ti je tako komotnije. Ne znam je li do sada bila nametljiva i petljala se - znam od frendica da su se mnoge svekrve bojala pitati da ih se ne otpili - sve ovisi kakav ste do sada odnos imali.
Ali što kažeš briga te, budete se snašli sami ili s pomoći
I kod nas slična situacija, svi govore da su sretni, a nitko da se interesira, da pita jesmo li i što smo kupili i pripremili, ili da izraze želju da oni nešto kupe, pa makar i neku sitnicu, komad odjeće jako bi me obradovao. Nije stvar u tome, sve ćemo mi to kupiti, ali bilo bi mi drago da osim što pričaju, tako nekom sitnicom pokažu da se stvarno vesele.
Svekrva će uzeti godišnji kada rodim da pomogne oko kuhanja, a mama mi ne radi, tako da vjerujem da će obje uskakat.
Sortiraj odgovore
Najstariji