Ljetne bebe 2019.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Dalindas
    02. Svibanj 2019. 09:38

Lavica27

koliko zaostataka, ne znam gedje da krenem…
    Prvo- udarci, da, moguće je da osjetiš več sa 11 tjedana, pogotovo drugorotkinje. Beba se počne kretati u 9. tjednu. Ja se od jutra pitam jel to to, osjećam mjehuriće, točno znam taj osjećaj. A lupanje baš sam tek iza 21.tjedna trudnoće osjetila.

Ofnica, da, bilo je čupavo, hvala Bogu dali su nam zeleno svijetlo iza 1,5godine uz uvjet da je obavezno carski. Što je tu je. Na tečaj smo išli da bi muž mogao biti samnom i to je najbolja odluka ikad. Da njega nije bilo ne znam kako bi preživjela to sve, psihički. Kasnije je dr rekla da inače potjeraju očeve van kad se zakomplicira jer imaju problema s njima (onesvijeste se ili od panike ih ometaju i viču na njih) ali da je moj bio skroz pribran i djelovao kao član tima). Iskreno, mislim da nakon što vide što prolazimo uz svo poštovanje koje već imaju prema nama, još nas gledaju drukčije (u pozitivnom smislu) a i vole imati osjećaj da su nam nekako olakšali (iako je mene ono tapkanje gazom po ustima nerviralo). Imena imam ja i napominjem mužu jer smo prvi put za curu imali ime da bi se on predomislio tipa mj dana prije i nikako se smisliti… Na kraju nam curka ipak nije bezimena :D

Vezano uz kolica, ja ih imam od prve trudnoće, znači godinu i pol i to sam srećom uzela koja su odmah za dvoje djece (ne moram ništa dodatno kupovati), kao da sam znala :D budući će starija imati 2 god i tri mj kad rodim, još ću je moži kad zatreba u kolica staviti. Išli smo u Slo po njih, tu su bila čak 2000 ili 3000 kn skuplja! Silver Cross Wave u sable boji. Uz to imamo kišobran kolica Kinderkraft Pilot jer dosta putujemo, to je bio best buy, stoje nam u prtljažniku stalno.
    Netko je spomenuo dada i rocco posteljinu, to imamo i mi i prezadovoljna sam. Na prvu zvuči skuplje ali odlična investicija. Dok ne saznam spol ne mislim još ništa kupovati, za curicu imam prepreviše robe ionako…

Težina…u prvoj trudnoći sam dobila sve skupa 9kg, i to većinu do 20.tt, 5 kg. Sad sam dobila do 11 tt svega 0,5kg, a jedem tri puta više nego u prvoj zbog mučnina, ali sam stalno napuhana pa mi je trbuh ko u 17. tjednu, kaos…
    Što se tiče simptoma, to je sve tako individualno. Ja s prvom niiikakvih simptoma, pa je sve bilo odlično. Ne brinite i uživajte!

Bok ,gdje ste u Slo išli po Silver Cross ?

kzeli
    02. Svibanj 2019. 13:09

Norules

Ma i ja sam mislila u 6 mj,termin mi je 25.07 al cim prode 1.07 zelim da mi bude sve spremno jer cim udem u 37 tj nikad ne znas.Kozmetiku za bebe jos nisam proucavala,koliko sam citala novorodence ne treba u pocetku puno tretirati s tim,a robica znaci bez omeksivaca,to mozda kasnije ha?

I meni je 25.7 termin 😍 naporan dan jucer bio rostiljanje i druzenje od 9 do 22 bila na nogama i okolo bome premorilo me to , dosla doma otusirala se zaspala na 2 sata i frajer imao party u trbudu dobra 2 sata zbilja sam pomislila da ce mi pupak razvezat i onda kad se smirio napokon zaspala al mislim da sam malo preforsirala se bas sam umorna danas. Nisam detaljno proucavala kozmetiku al sam nesto malo procitala o melem baby pa sam mislial to uzimat jer kao ima najmanje kemije e sad budem vidla jos to. Robicu jos nisam pokupovala al lagano krecem i s tim i nisam cula za ocat da se stavlja u ptanje djecje robice orva rijec. Mislila sam uzet nesto iz dm-a nisam previse ni razmisljala sto nego kad dodem tamo vidjet sto ima al razmisljam da ne stavim omeksivac da ne bi bilo nesto... Budem vidla jos to. Al evo zasad kupila 10 tetra pelena , krpice gazice i eto bitno da sam do sad kupila 6 pari carapa za mališu 😂 Lidl katalog od sljed cetvrtka bodji sa kopcanjem sastrane 49 kuna mislila sam ih ic uzet e sad hoce bit 56 -62... Budemo vidjeli lidl ima super pamuk. Kako ste vi ? Sta ima ?

02. Svibanj 2019. 13:31

Ja sam npr dobila masu te robice,mislim za prvih 6 mj,pa se vjerojatno stavlja ocat za tu robicu radi dezinfekcije,iako bude oprana al opet
    Lidl se konacno sjetio i nas,u zadnje vrijeme nigdje te robice za bebe i trudnice
    U dm-u sam uzela onu njihovu knjizicu za trudnice,kupujes i skupljas puno vise bodova,jos mi imamo u nasem gradu jednom na mjesec 15% popusta na ukupnu kupovinu pa se isplati sve to kombinirati pa bi tako uzela sta mi jos bude trebalo za bebaca
    Kzeli a znam kako je kad mali ima akciju,to da ti vrati sto si bila preaktivna cijeli dan😀

02. Svibanj 2019. 13:45

I meni je jucer bio bas naporan dan, vise nisam znala jel bi sjedila ili stajala, samo sam se gnijezdila... Inace kad me pocnu ledja boljet, legnem malo pa je lakse, a jucer nisam do navecer legla i bas sam bila iscrpljena... 
    Lidl bas dugo nije stavio nista za trudnice i bebe, ali sad su bas pogodili, ima zanimljivih stvarcica... Zapeo mi je za oko grudnjak za dojenje... Najradje bi sve kupila zapravo 😂

kzeli
    02. Svibanj 2019. 14:12

Bome mi je vratio i to dobro 😂 pa da napokon su stavili i za nas nesto te bodije svakako uzimam i haljinu za mene a bas sam se nadala da ce bit i onih potkosulja za dojenje znale su bit 39 kuna mislim h&m 149 a prokleta sam dat za potkosulje toliko jer nekako uvijek zavrse pokidane i nikako ne kuzim kako to uspijem 😂
    U svakom slucaju samo nek nastave tako i sljedeci tjedan jer lidl mi je super bio i prije trudnoce 😁 nego jeste razmisljale o rucnicima za bebace ? Meni su iz ikee preslatki pa sam mislila njih uzimat . 
    Ocat kao dezinfekcija , da ima smisla ja svakih 6 mj kupim sredstvo za dezinfekciju vesmasine i ukljucim da odradi program i to mi je nesto genijalno pa sam mislila to odradit prije pranja robice i onda sam si kao sigurna da je sve dezinficirano 😊 inace od svih tih za perilicu rublja mi se najbolji pokazao iz kauflanda , najfinije mirise premda mozda kupim u mulleru sad da probam njihovo. Ja sam nadobudno rekla da ne zelim niciju robicu pa ono sad mislim da bi se trebala kajat ipak 😂

katiesu
    02. Svibanj 2019. 17:21

hej evo meni još 17 dana ostalo. bila danas na sv. duhu na pregledu i sve ok za sad. prvo rođeno na carski, doktor kaže da ćemo probati normalno. uuuhh tako me strah. uglavnom mi je sve spremno za bebaca, jedino još opkuhati dude, flasice i par sitnica stavit u torbu za bolnicu. kako vi napredujete??

02. Svibanj 2019. 18:08

katiesu

hej evo meni još 17 dana ostalo. bila danas na sv. duhu na pregledu i sve ok za sad. prvo rođeno na carski, doktor kaže da ćemo probati normalno. uuuhh tako me strah. uglavnom mi je sve spremno za bebaca, jedino još opkuhati dude, flasice i par sitnica stavit u torbu za bolnicu. kako vi napredujete??

Hej, jel možeš malo opisati te preglede u bolnici? Od kojeg tjedna te gin salje u bolnicu na preglede, kako izgledaju, rade li uzv i ctg svaki put? 

• Ivonne
    02. Svibanj 2019. 19:15

Pozdrav svima 😊
    Napokon sam doma na godišnjem pa lagano kreće i porodiljni pa bih se pridružila vama ako me primate, treba mi društvo 🤗
    Termin mi je 30.6. i čekam curicu

• Ivonne
    02. Svibanj 2019. 19:20

mmamma

katiesu

Hej, jel možeš malo opisati te preglede u bolnici? Od kojeg tjedna te gin salje u bolnicu na preglede, kako izgledaju, rade li uzv i ctg svaki put?

Izabereš bolnicu u kojoj želiš roditi, prijaviš se na šalteru i čekaš (u svakoj se čeka jer je puno trudnica). Ja sam znala dolaziti odmah ujutro. Prvo te prozovu za ctg a onda za pregled, obično rade i uzv. Mislim da oko 36 tjedna kreneš u bolnicu u kojoj planiraš roditi. Pregled ti je svaka dva tjedna a kad napuniš termin ako je sve ok ideš svaka dva dana - provjeravaju plodnu vodu da nije zamučena. Dalje ti ovisi o dr - neki predlože indukciju a neki čekaju da sve samo krene. 

Nikolina95
    02. Svibanj 2019. 23:19

Mene zanima ocete li ici u bolnicu tamo di pripadate ili prema vasoj zelji? Naime ja pripadam u petrovu a nebi tamo nikako hehe od iduceg mjeseca idem u bolnicu na preglede pa moram odluciti u koju 😀😀

🙋‍♀️-24g
    🙋‍♂️-34g
    👨‍👩‍👦 🤰

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.