Evo meni je prošlo super, bebica je veća za par dana i odgovara za 9 tjedana a ne 8. Tlak 120/60, druga trudnoća me malo smirila. Međutim, dr mi kaže da mi je trudnoća viskorizocna jer je prošlo godinu i tri dana od carskog reza i da nastavljam po uputnici ići u bolnicu. Bas bezveze. Mislim ići ću privatno, ali me svejedno zbedirala. Iako je ona takva oduvijek, formalist, čak i kad je sve uredno ona se drži nekih pravila.
Ma joj baš ga se**e da se moram tako izražavati. Na prošloj grupi proljetne bebe 2017. smo imali curu koja je rodila na carski i nakon 5 mj opet zatrudnila i još je htjela probati prvo vaginalni porod ali su se ipak predomislili. Meni je od op maternice (isto se režu slojevi kao i kod carskog, samo je duplo veći rez od klasičnog carskog) rekli da mogu nakon 2 godine, pa drugi gin nakon 1,5 god a treći nakon 1god, evo ja 1,5god iza trudna i nitko ne spominje visokorizično. Da, pratit će se pred kraj više zbog opreznosti, zna se da ide carski i ok. Ovako izjave nešto i baš zastraše kao da ionako već svaka trudnica nema 100 drugih briga...
Netko je pitao za robicu br 50. Ja nisam za prvu kupila ništa 50 već 56 jer su mi svi tupili kako 56 nose tjedan dana i prerastu. Moja je bila 3210 gr i 51 cm i robica br 56 joj je bila preogromna. Uzela sam odmah kad sam rodila (muž, bake) par bodija 50, neki kombinezon i pidžamice dvije i od tad sam bar 5-6 puta posuđivala tu robicu jer svi budu 'nespremni'. Broj 56 mi je nosila slijedeća 2 mjeseca čak!
Svim curama koje idu na pregled držim fige, bit će sve ok!
Ja u četvrtak navečer idem nakon puuunih 5 tjedana, i baš me frka jel sve ok, pogotovo jer drugo jutro putujem avionom. Valjda bude dobro.
e da, kolica. Ja neznam, i kad sam prvi put bila trudna većina je pokupovala ta Bebetto, meni jednostavno nisu naoko lijepa, preglomazna su mi i ta košara pogotovo. Meni kišobran kolica ne mogu zamijeniti ova 3u1, kako je netko spomenuo zbog topline a i veličine kotača. Zna se za što su kišobran, a za što 3u1. Naravno, svatko ima svoje prioritete tj zna što je bolje za njega, ali meni su dobro došla i jedna i druga. Ova kišobran mislim da ne bi mogla vući po snijegu ili pješčanom putu.
Ja sam u popodnevnoj smjeni..ubit ce me ovo čekanje.. 😭😭😭 ne mogu ni jesti
Jedi obavezno da se bebica na uzv krece i mase ti. 😂
Lavice, slažem se s tobom. Sve sam to prošla u prvoj trudnoći i znam dobro kakva je, ionako sam planirala u drugoj trudnoći ne ići kod nje jer me stalno plašila u prvoj. Ali reci nekome nećete moći raditi i bit će vam grozan osjećaj u trbuhu jer ste ipak rezani unutra. A joj šta ona zna, previše je to subjektivno sve. I rizici postoje uvijek i u “urednim” trudnoćama. Ima svakakvih doktora zbilja
cure sretno na pregledima danas! javi obavezno kako je bilo mi imamo pregled tek 21.1. i samo nikako dočekati!
pojedite si čokolade prije pregleda, onda se beba razbudi i bude se micala i mahala rukicama i nogicama...
kod nas počeo padati snijeg prije pola sata i sad je već sve bijelo i ako nastavi tak, bude ga bome...
mi smo kupili neka kolica na akciji, kolica 3 u 1, kinderbet, madrac i posteljina 6 u 1 za 3600kn... tupila sam za maclaren kolica i rekla da ne želim ni jedna druga, ali na kraju smo kupili ova, čak ni ne znam koja je marka jer su bila jeftina i sve smo dobili u toj cijeni... kolica su čvrsta, lijepo izgledaju, velike kotače imaju, nešto slično bebettu, adamax pajero su kolica... probala sam staviti sliku, ali ne ide.
sad vidim da sam prvo napisala da ne znam koja su kolica pa onda kasnije napisala koja su dok sam pogledala marku, zaboravila sam obrisati dio gdje sam napisala da ne znam koja su, ne zamjerite!
Tenci,evo gledam na netu lijepa su ti kolica, ta 3 u 1 su sad sva dosta slicna, niie bas da se moraju kupiti najskuplja, ima tu dosta tog sto treba gledati.
Sretno svim curama na pregledu danas! ❤️ Mi smo tek u cetvrtak popodne nakon 4 tjedna i nakon preboljele gripe. Nadam se da ce sve bit ok 🤞
Evo gotov pregled, srce kuca ko veliko 😍😍 sve u najboljem redu, nisam dobila ni kilu, znaci na +0 sam 😐, al s obzirom kak trcim za malim da je ok, sljedeci tjedan Petrova, moram kombinirani radit :)
A sto se tice kolica, isla sam googlat malo ova kolica koja ste spominjali, al ja kao buduca mama prvi puta sam totalno izgubljena. Ne znam na sto treba pazit, sto treba gledat, sto je bolje, sto je losije.. sve mi je to apstraktno i sva su mi kolica lijepa i sva su mi ista! 🤔😩 morat ce netko sa mnom u kupnju ko ima iskustva s kolicima jer ja to nista ne razumijem 😂😩
Sortiraj odgovore
Najstariji