Ljetne bebe 2019.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mimi777
    08. Siječanj 2019. 14:28

Pozdrav i ja sam nova, mlada mama (22g), 8+2, muce me mucnine jako, ne povracam, dva puta sam prisilno povracala jer nisam mogla vise nelagodu izdrzat, imam jake vrtoglavice i jaki umor me lovi, inace nisam spavalica meni je zbilja 5h sna dovoljno jos sam se na nocne smjene naucila i tak to pa i najmanje sna meni dovoljno ali sad ja prespavam i dan i noc i vjerujem da je i to jedan dio zasto mi se vrti kad je cirkulacija slaba ali ja tocno za sebe neznam, sram me uopce rec da se vec 5 dana nisam oprala.... nagovaraju me na setnje sad dok je friski zrak ali se ja preznojim i kao da me napadaj panike ulovi vrucina me oblije jednostavno se bojim na nogama uopce drzat.. neznam jel ima jos neko kome se to tako javlja kao i meni iako vjerujem da je gore zenama koje povracaju sve sta pojedu, al svako svoju muku smatra najgorom 
    Probala sam narukvice akupunkturne , nista mi bas ne znace cak se uspanicim da ce mi krvotok smanjit pa samim tim i tlak, s opet s druge strane pila sam mentu, dumbir caj (sve prirodno home made) ali imam osjecaj da mi je jos teze od tog, sada idem u apoteku kupiti Antimetil tbl i bas se iskreno nadam da ce mi to pomoc!!! 
    Inace termin mi je 23.8. i iskreno mi je svejedno hoce biti curica ili decko bitno da je zivo i zdravo s obzirom na danasnja vremena i bolesti i ostalo... 

sissi
    08. Siječanj 2019. 14:29

TrećiPUTmama hvala ti na savjetima! Screenshootala sam tvoj post i bit ce nam sigurno od velike pomoci! :) znam jedino da smo 3 min pjeske od grada i u prizemlju zivimo i imamo karavan sa velikim gepekom, tako da slobodno mogu bit i velika :) 

• Lanchi_Zg
    08. Siječanj 2019. 14:48

Mimi, skoro smo u dan isto trudne! Meni je isto slabo, mučnine, užasan umoran, ali meni je druga trudnoća pa sam navikla. Svakako, izvadi krv i hormone štitnjače alo već nisi, obavezno je u trudnoći pa ces vidjeti jel dobro željezo i hormoni štitnjače. 

08. Siječanj 2019. 15:34

Semyzg31

Evo nas s pregleda😁 sve je u redu beba super napreduje gledali smo i 3D i 4D mahala nam je🤩ali spol doktorica nije htjela komentirati misli da je curka al nije sigurna jer je drzala skupljene noge cijelo vrijeme 🤣🤣 teska je 311gr al nigdje ne vidim duzinu😁

semy, sad ti doktor više ne bude mjerio dužinu bebe, nego samo težinu i one mjere duljine bedrene kosti, opseg glavice, abdomena i ostalo... bitno da je bebica u redu i da super napreduje.

nama došla kolica i kinderbet i madrac danas i nismo mogli izdržati i morali smo sastaviti kolica! znači kolko sam na početku bila malo tužna jer nismo kupili maclaren, tolko sam sad oduševljena. baš su mi super, veliki kotači na pumpanje, amortizeri na tri mjesta, košara je dosta prostrana i duga (znam da je to kod nećaka bio problem jer s mjesec dana više nije stao u stokeovu košaru, bio izrazito bucmasta i velika beba), stavi se samo na konstrukciju i dok škljocne to je to, ide u oba smjera, naslon košare se može podesiti da bude malo povišeno uzglavlje kod bebe. sportski dio također u dva smjera, ide do nultog položaja i onda je dubok ko i košara, čak ni ne vidim razliku između nultog dijela i košare, montiranje na konstrukciju kao i košara. dobili i zimske navlake za košaru, sportski dio i autosjedalicu, kao i zaštitu za komarce za sve troje i protiv kiše najlon za sve troje. sjedalica može na isofix ili normalno montiranje s pojasom, uz adaptere koje smo dobili ide na kolica. torba koju sam dobila je super, velika i mislim da mi bude sve potrebno stalo u nju, a ove ispod kolica je opet dovoljno velika za npr. špeceraj iz dućana dok budemo išli. sklapaju se jednim potezom i isto tako opet sastavljaju. izrazito ugodno iznenađena dok sam ih sad malo bolje isprobala. 
    dok proradi stavljanje slika, postavim koju da vidite.

• marinica29
    08. Siječanj 2019. 15:41

Ofnica

marinica29

Pa ja sam zatrudnila godinu i 2 mjeseca nakon carskog ali nije mi gin nista spominjala da je visokorizicna trudnoca. Ta tvoja gin umjesto da te opusti samo ti stvara pritisak. Sretno svima na pregledima i cestitke koje ste bile. Mi tek 30.1.

A vjerojatno ginica želi vođenje trudnoće prepustiti doktorima u bolnici obzirom da se radi o trudnoći koja je ranija od preporuka, zato ju šalje u visokorizičnu ambulantu. Jer koliko se sjećam, preporuča se nakon carskog čekati 2god do nove trudnoće, da je ziher da se sve oporavilo i da je rez zarastao kako treba. Mislim da je tu doktorica htjela sebe osigurati i isto mislim da nema razloga za paniku.

Moze biti i to da zeli seebe osigurati. Ja sam mjesec prije trudnoce bila na kontroli i gin nam je dala zeleno svjetlo da mogu zatrudnjeti. Da je sve lijepo zarasli. Nismo htjeli prije dok gin ne odobri. Nadam se da Ce biti sve ok. Vjerujem u Boga i nadam se najboljem. 

Vi koje imate vise djece, imate li beskontaktne toplomjere? Ja uzela neki thermoflash dala skoro 500kn za njega a on mi pokazuje uvijek drugu temperature. Ili preveliku ili preniska(kontroliran sa zivinim)

• Lanchi_Zg
    08. Siječanj 2019. 15:52

Ja imam beskontaktni Braun, za čelo, meni je zakon, puno bolji od onoga koji ide u guzu. Pokazuje tri puta zaredom istu temp i onda provjerim na nekome drugome, bude različita temp ali ista tri puta zaredom. Meni je to dovoljan znak. 

• Lanchi_Zg
    08. Siječanj 2019. 15:53

I da, i meni je moja liječnica kod koje idem privatno dala zeleno svjetlo na pregledu i rekla da je sve lijepo zaraslo. Ima raznih mišljenja očito 

Bulbi91
    08. Siječanj 2019. 15:55

Cure koje ste na komplikacijama kako kratite vrijeme kad je ovako tmurno i hladno?Mi smo doma od 7.tt.
    Inace obavezno prosetam,ili odem do ducana po neke sitnice,na kavu,do grada i sl...
    Ali sad kad je ovako ruzno i hladno kad nemam potrebe ne idem puno van....muz mi radi po 12h pa sam vecinom solo,svi moji rade pa nemaju vremena stalno trckarat oko mene...malo skuham,pocistim doma,odspavam,gledam tv...ali skuzila sam da sam se opasno ulijenila🙈😂😂...ja koja sam uvijek voljela citat knjige,vise mi se neda...mazim trbuscic i uzivam u tome sto sam doma na cuvanju naseg zlata🙏💕da me netko krivo ne shvati😍...al nekad me bas uhvati dosada🙈😂😂....

• Semyzg31
    08. Siječanj 2019. 16:02

Bulbi91

Cure koje ste na komplikacijama kako kratite vrijeme kad je ovako tmurno i hladno?Mi smo doma od 7.tt.
    Inace obavezno prosetam,ili odem do ducana po neke sitnice,na kavu,do grada i sl…
    Ali sad kad je ovako ruzno i hladno kad nemam potrebe ne idem puno van….muz mi radi po 12h pa sam vecinom solo,svi moji rade pa nemaju vremena stalno trckarat oko mene…malo skuham,pocistim doma,odspavam,gledam tv…ali skuzila sam da sam se opasno ulijenila🙈😂😂…ja koja sam uvijek voljela citat knjige,vise mi se neda…mazim trbuscic i uzivam u tome sto sam doma na cuvanju naseg zlata🙏💕da me netko krivo ne shvati😍…al nekad me bas uhvati dosada🙈😂😂….

I samoj mi je tako doma sam vec 2 mj isto obožavam čitati al nikako da se natjeram. Uglavnom odem na kavu prosetam i dok dodem kuci evo i muza s posla 🤣uhvati me dosada al nrzo zaboravim iskreno pase mi da sam doma 

Ofnica
    08. Siječanj 2019. 16:11

Bulbi91

Inace obavezno prosetam,ili odem do ducana po neke sitnice,na kavu,do grada i sl…
    Ali sad kad je ovako ruzno i hladno kad nemam potrebe ne idem puno van….muz mi radi po 12h pa sam vecinom solo,svi moji rade pa nemaju vremena stalno trckarat oko mene…malo skuham,pocistim doma,odspavam,gledam tv…ali skuzila sam da sam se opasno ulijenila🙈😂😂…ja koja sam uvijek voljela citat knjige,vise mi se neda…mazim trbuscic i uzivam u tome sto sam doma na cuvanju naseg zlata🙏💕da me netko krivo ne shvati😍…al nekad me bas uhvati dosada🙈😂😂….

Haha, uživaj u dosadi...sad ti se to možda bezveze čini, ali za 5-6 je gotova tvoja životna dosada. Spavaj koliko možeš, to ti je moj savjet. Ja ga nisam baš shvaćala, ali otkad imam dijete savršeno ga razumijem 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.