ne umaram se dok nešto radim, nego sam jednostavno umorna cijelo vrijeme, poslijepodne poslije 5 uopće ne funkcioniram jer jedva držim oči otvorene. i onda se borim do 8 negdje i idem spavati.
što se tiče alkohola, ja ga inače nisam uopće pila, pa sad nemam nikakve potrebe za njim, jednostavno mi je fuj bio i ostao, ali mislim da koja čašica ne škodi, naravno dok se ne pretjeruje u tome.
Jutro :) Jel koja koristila Niplette (za izvlacenje bradavica i u kojem periodu?
Rossa ja ih imam jer su mi obje bradavice uvucene... Koristila sam ih ispocetka kod dojenja ono prije podoja da bebac lakse uhiti ... U trudnoci mi je ginekologica rekla da nije preporucljivo koristenje jer moze prouzrociti kontrakcije maternice...uglavnom se nemoj brinuti jer dojiti se moze i s uvucenim bradavicama jer bebac to izvuce...
Sta pijete od dodataka prehrani? Ja pijem samo elenatal. A od ostalog folacin i duphaston 3×1. Meni ginrkolog jos nista nije rekao da bih trebala piti. Sta su vam vasi preporucili. Netko pije omegu, cemu to?
Stize nam Mihael ♡
Sta pijete od dodataka prehrani? Ja pijem samo elenatal. A od ostalog folacin i duphaston 3×1. Meni ginrkolog jos nista nije rekao da bih trebala piti. Sta su vam vasi preporucili. Netko pije omegu, cemu to?
Ja sam do zaceca pila folnu(pocela sam ju pit par mj.prije trudnoce)kad sam ostala trudna presla sam na novalac ali mi je uzasno lose bilo od njega sad sam i njega popila do kraja i bas danas sam uzela pregnital pa cu vidjet kako cu njih podnosit.I u jednim i drugima ima omega.
prije trudnoće sam pila solgarovu folnu kiselinu, ginekolog mi ej na prvom pregledu prepisao folacin (aktivni oblik folne kiseline) zbog prijašnjeg spontanog i duphastone. folacin sam prestala piti prije 4 dana jer mi je doktorica rekla da više nema potrebe jer folna kiselina nakon 11.-12. tt ne utječe na ništa, sad samo pijem duphastone 3x1 zbog izrazito niske posteljice da ne bi prokrvarila slučajno. u četvrtak idem na pregled svojem ginekologu pa budem pitala koje vitamine da sad uzmem.
mislila sam da mi bude bolje dok prestanem piti folacin jer je on u jako puno slučajeva krivac za povraćanja i mučnine, ali kod mene nije izgleda ali primijetila sam da mi mučnine polako popuštaju, nadam se da budu ubrzo i u potpunosti nestale.
evo zašto je važna omega-3!
Omega-3 masne kiseline prepoznate su kao esencijalni nutrijenti za vrijeme trudnoće i ranog djetinjstva te imaju važnu ulogu u smanjenju nastanka degenerativnih bolesti u kasnijem životu. Prehrana bogata tim vrijednim supstancijama djeluje povoljno na zdravlje srca i krvožilja, a ujedno osigurava pravilan razvoj mozga i vida u dojenčadi i djece. Posljednja tri mjeseca trudnoće i prvih nekoliko godina života ključne su za pravilan razvoj mozga. Ukoliko trudnica ne konzumira ribu ili sjemenke i orašaste plodove postoji opasnost od niskog unosa omega-3 masnih kiselina te u takvoj situaciji može unos tih važnih masnih kiselina upotpuniti dodatkom omega-3 masnih kiselina. Trudnicama se preporučuje dnevni unos 300 mg omega-3 masnih kiselina (EPA+DHA).
evo zašto je važna omega-3!
Omega-3 masne kiseline prepoznate su kao esencijalni nutrijenti za vrijeme trudnoće i ranog djetinjstva te imaju važnu ulogu u smanjenju nastanka degenerativnih bolesti u kasnijem životu. Prehrana bogata tim vrijednim supstancijama djeluje povoljno na zdravlje srca i krvožilja, a ujedno osigurava pravilan razvoj mozga i vida u dojenčadi i djece. Posljednja trimjeseca trudnoće i prvih nekoliko godina života ključne su za pravilan razvoj mozga. Ukoliko trudnica ne konzumira ribu ili sjemenke i orašaste plodove postoji opasnost od niskog unosa omega-3 masnih kiselina te u takvoj situaciji može unos tih važnih masnih kiselina upotpuniti dodatkom omega-3 masnih kiselina. Trudnicama se preporučuje dnevni unos 300 mg omega-3 masnih kiselina (EPA+DHA).
Hvala cure... moram provjerit jel taj moj elenatal pokriva omegu.. jer ako ne kupit cu si i to. Ja od navedenog bas ne jedem. Orasasti plodovi mi trenutno ne igraju, a ribu onako, svakih desetak dana. Nisam ni za njom sad luda
Stize nam Mihael ♡
Imaš elenatal sa i bez omege. Obično u ljekarni daju bez omege u prvom tromjesečju i onda u trećem tek s omegom.
Ja pijem novalac prenatal za prvo tromjesecje. To sam čak pila i prije trudnoće tu i tamo uz folacin tj folat (valjda je to isto :) ). U ljekarni su mi rekli da ovi prenatali imaju dovoljno folne i da nije potrebno uzimati dodatno.
Također, rekli su mi da je najbolje jednu kutiju elenatal/elebaby pa jednu novalac - da je najbolje kombinirati...
Sutra uzv i onda u srijedu kombinirani u vinogradskoj. Nadam se da ce ultrazvuk biti dobar🙏 jeste radile kombinirani, sta me ocekuje? Dakle uzv radim kod svog ginekologa, a tamo bih samo trebala vaditi krv, idem u vinogradsku. Jel bila koja od vas tamo?
Stize nam Mihael ♡
Imaš elenatal sa i bez omege. Obično u ljekarni daju bez omege u prvom tromjesečju i onda u trećem tek s omegom.
Ja pijem novalac prenatal za prvo tromjesecje. To sam čak pila i prije trudnoće tu i tamo uz folacin tj folat (valjda je to isto :) ). U ljekarni su mi rekli da ovi prenatali imaju dovoljno folne i da nije potrebno uzimati dodatno.
Također, rekli su mi da je najbolje jednu kutiju elenatal/elebaby pa jednu novalac - da je najbolje kombinirati…
Folat je prirodni oblik folne kiseline😊ja pijem Novalac, on ima i jedno i drugo i jod i omegu..ma sve što nam treba. Pijem još duphaston 2x1, on mi stvara još goru muku. I pijem andol 75, jer moram malo razrijedit krv.
Sortiraj odgovore
Najstariji