Ljetne bebe 2019.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lavandica
    08. Listopad 2018. 13:10

Tenci... Pise na Folacin tabletama ovako: 1 tableta sadrzi 5 mg folatne kiseline.

Stize nam Mihael ♡

Lavandica
    08. Listopad 2018. 13:13

Bajdvej ja kod ovog ginekologs idem od 2012. E sad, na proslom ultrazvuku mi je rekao da imam zakrenutu maternicu. Tako nekako... ima jos koja takav slucaj? Znaci nikada mi to prije nije ni spomenuo..

Stize nam Mihael ♡

• coolkiki
    08. Listopad 2018. 13:21

Pozdrav trudnice, evo da se i ja prikljucim, danas ulazim u petu sedmicu, sami pocetak, nakon nekoliko mjeseci pokusavanja napokon plusic na testu,termin 10.6.2019. Svima planiram reci da je u julu da me ne smaraju zadnji mjesec "jel ima sta novo"
    Druga trudnoca, prva prosla skolski, osim debljanja 20 kg 😂 ali za 3 mjeseca nakon poroda smrsala 21 kg, pa me to tjesi u ovoj trudnoci, jer znam da cu se udebljati :/
    Mucnine nemam, nesvjestice nista, ali napadi gladi i zelja za slatkim :O prepadnem se...
    Prvo dijete je deckic, ima 2.5 godine, s njim sam samo kiselo jela, umirala od mucnina i nesvjestice
    Sada drugacije, pa kontam curica je 🙋
    Kod doktora jos nisam bila, planiram za dvije sedmice otici.
    Folnu sam pila kad smo odlucili da zelimo jos jedno, femibion tablete.. . sada nista ne pijem dok ne odem kod njega.  
    Zelim nam svima skolske trudnoce i zdrave bebice. 

08. Listopad 2018. 13:34

lavandica, onda piješ isto što i ja! to je taj najjači oblik folata, prepisuju ga često ako si imala biokemijske trudnoće/spontane prije ili ako postoji rizik od krvarenja i spontanog. dovoljno je piti i samo prenatale ili običnu folnu kiselinu, ali onda te obične folne dvije tablete jer jedna ima 0,4 mg. ja svaki drugi/treći dan popijem i tabletu elevita jer ima i druge vitamine i minerale u sebi. i da, ja sam na svojem nalazu koji mi je isprintao vidjela da mi je maternica nagnuta prema straga, kaj god to značilo, ali mi ništa nije rekao o tome. mislim da ne postoji rizik nikakav za bebu ako su maternice u takvim položajima, ali za svaki slučaj ga ispitaj sljedeći put.
    coolkiki, dobro došla, želim ti urednu trudnoću i da se ugodno družimo zajedno.  ja sad jedem samo slano i kiselo, možda je dečko, vidjet ćemo, nek samo bude živo i zdravo.

• coolkiki
    08. Listopad 2018. 13:44

Hvala :)
    Eh da, i kod mene je maternica "zavaljena" unatrag, u prvoj trudnoci to nikakav nije bio problem, valjda nece ni sada...  kazu da takcve zene malo teze zatrudne, ali kod mene u prvoj trudnoci od prve, a u ovoj je trebalo malo duze... 
    samo mi je naveo da je to vjerovatno razlog bolnim odnosima i dvije godine nakon poroda, uvijek sam morala odredjene poze imati,inace odmah neki tupi bolovi...  sad ce maternica narasti i sve biti super i bez bolova 😇

• Tonkica1
    08. Listopad 2018. 13:44

Coolkiki dobrodosla, zelim ti skolsku trudnocu! 😀
    Tenci razmisljam i ja o nifty testu, pogotovo jer mm zeli da ga radimo, samo moram priznati poprilicno je skup... otac jednog poznanika je gin blizu moje gine kod kojeg se navodno moze obavljati nifty pa mi je dao njegov broj moba pa cu ga sutra nazvat i pitati sve moguce 😁 Iskoristit cu priliku pa javim sta mi je rekao

• Tonkica1
    08. Listopad 2018. 14:33

Coolkiki meni moja gin nije nikada spominjala poziciju maternice, ali se prepoznajem u ovome sto si napisala za bolne odnose. Bas cu ju pitati na pregledu

08. Listopad 2018. 16:42

Mi nismo sad pricali za nifty, ali jesmo za prijasnju, pa pretpostavljam da budemo radili. I to budemo uzeli onaj najopsirniji paket, taj je 4400kn. Ali, mislim da budem.ja mirnija,a i muz, ako budem znala da je sve u redu, a ako ne daj boze nesto ne bude, da se pripremimo na to.

Lavandica
    08. Listopad 2018. 17:30

Izgleda da su pocele mucnine. Knedla mi je u grlu. Tek sam se maloprije ohrabrila jesti, a zadnji obrok mi je bio dorucak. Ali kad krenem jesti, vise nema mucnine  zanimljivo. 
    Definitivno cu poceti uzimati vitamine jer ih ne unosim dovoljno preko hrane. Idem u srijedu kod doktorice opce prakse pa cu je pitati. Moram ponovno obaviti briseve i provjeriti ima li jos ureoplasme iako mog ginekologa to ne zabrinjava niti najmanje, pita on mene zasto se ja toliko toga bojim

Stize nam Mihael ♡

• Tonkica1
    08. Listopad 2018. 18:06

Tenci, slazem se, bolje biti spreman

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.