Ljetne bebe 2019.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lavandica
    07. Listopad 2018. 23:39

Lena5 ima smisla.. pricekat cu do vadjenja krvi.
    Tenci negdje si premorena. Meni se samo lezi i spava.
    Cure! Od cega se sastoji vasa prehrana? Sto je ono za sto provjereno znate da je zdravo u trudnoci? Ja sam toliko toga citala da mi se vec sve pomijesalo. Recimo znam da je zdravo jesti voce, povrce, meso. A jaja, tjestenina, riza, med, mahunarke, bademi, ljesnjaci? Slusam prijedloge za svoj zdravi meni

Stize nam Mihael ♡

• Tonkica1
    07. Listopad 2018. 23:41

Ciao cure! I ja pijem elevit pronatal, taj mi je preporucila moja dr opce med koja je genijalna i zena stvarno zna znanje. Moram reci da se od pronatala skroz ok osjecam, nikakve neugodne simptome jos nisam dozivjela otkad ga pijem, a pocela sam ga piti cim smo poceli radit na bebi

• marinica29
    08. Listopad 2018. 07:13

Jutro cure. Moja gin ne sugerira koje vitamine  da pijem,niti prepisuje folnu. Sve na svoju ruku pijem. Ja sam za sad isto uzela te od elevita do 12 tjedna ali mi nepase bas. 
    Lavandica sto se hrane tice smijes jesti sve sto notes,hehe ne preporučuje se jedino nedovoljno obradjena termički hrana. I trebalo bi kao izbjegavati suhe domaće kobasice,posto ne prolaze neku termičku obradu osim susenja. I ako pijes domaće mlijeko obavezno ga prokuhati 😀

08. Listopad 2018. 07:37

jutro cure, od hrane ja jedem sve, jedino mi ginekolog rekao da treba izbjegavati slatko i da jedem puno voća, povrća i mesa, ali ja jedem normalno kak sam jela i prije. pijem folnu koju mi je prepisao, omegu 3 i elevit pronatal, ali elevit mi dosta na crijeva loše utječe, pa ga popijem svaki drugi/treći dan.

Župčica
    08. Listopad 2018. 08:20

Evo ja se probudila... Umorna od jucerasnjeg dana... Meni nije gin govorila ništa za prenatal i folnu pa pijem Solgar prenatal.. Citala sam da imaju najprirodniji sastav vitamina sto god im to znacilo i da ne izazivaju mucnine a kako tesko podnosim te vitaminske tablete kupila njih.. Folnu ne pijem dodatno pa nezz da li bi trebala..  Inacr jedem normalno sve sto sam jela i do sad ...

Korina2010
    08. Listopad 2018. 09:39

Pozdrav cure! Meni je danas 6+4. Na ultrazvuk idem 10.10.
    Vidim da pričate o folnoj kiselini i vitaminima... Ja pijem samo Elevit. On u sebi sadrži folnu kiselinu 400 mg pa mi nije baš jasno da li bi trebala još dodatno uzimati folnu?
    Mene muči mučnina, ali više od toga muče me napadaji gladi. Užasan mi je taj osjećaj... I već sad sam se udebljala iako uopće ne jedem slatko. 

Lavandica
    08. Listopad 2018. 09:56

Dobrodosla Korina! Ja jos nemam mucnine, nekad se osjecam kao da mi nesto ne prija, da me mozda lovi lagana mucnina, sad ne znam jel stvarno ili si umisljam Bogu hvala, sretna sam zbog toga. Ja i inace volim jesti, a sad pogotovo. meni danas 6+1

Stize nam Mihael ♡

Župčica
    08. Listopad 2018. 09:56

Dobrodosla Korina.. I skolsku trudnocu zelim... Sto se tice vitamina to se i ja pitam... I meni ima 400 folne u mojim vitaminima... A sto se tice napadaja gladi imala sam ih u prvoj trudnoci.. Prodje to kad i mucnine... Svaka od nas razlicito reagira na promjene hormona.. Provaj samo sto zdravije jesti kad te uhvati.. Nemoj kruh nego provaj jogurt voce i sl...

08. Listopad 2018. 10:01

elevit pronatal ima 800 µg (mikrograma) folne, to je 0,8 mg (miligrama) i to je dovoljna količina folne kiseline koja je potrebna. meni je ginekolog dao neke tablete na recept folata koji sadrži 5 mg (miligrama) folne kiseline, 4 puta više nego je u elevitu jer sam imala krvarenje prije 2 tjedna pa uz to pijem i duphastone. ali koliko sam upućena dnevno je dovoljno unijeti 800 µg folne kiseline, a dok se planira trudnoća je dovoljno 400 µg. tak da uz to što pijete, nije potrebno unositi još dodatno folnu kiselinu.
    a što se tiče mučnina, shvatila sam da mi je malo mučno dok sam gladna pa se najedem i sve je oke  

08. Listopad 2018. 10:02

i da, dobrodošla Korina, želim ti urednu trudnoću i ugodno druženje s nama 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.