Ljetne bebe 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ana_Marija_2019
    25. Siječanj 2018. 12:52

Honey

Bojana27

Ja sutra idem na 4d i tako me jako strah :( i anomaly scan ..zbilja sam u komiii 🤮🤮 i jos idem preko ponude dana valjda je ginic ok 😬

Zašto ideš tako rano na anomaly scan? Koliko znam preporuka je imeđu 19. i 22.tt doći… Da bi se mogli i pregledati kvalitetno svi organi, lubanja glave, pupčana vrpca itd. Nema te čega biti strah, sve će biti u redu, sretno!

Slažem se s Honey, meni je moja gin rekla da se na anomaly ide u 20. tjednu, ne prije. Jesi ti bila, Honey? Ja ću to ići u bolnicu obaviti, makar mi i moja privatna uvijek sve pregleda s tim 3/4D.

Ana_Marija_2019
    25. Siječanj 2018. 12:55

Čak sam čitam da preporučuju od 20.-24. tjedna anomaly.

Honey
    25. Siječanj 2018. 13:10

Jessy jesam ja sam bila sad u 20.tt., tamo gdje vodim trudnoću, poliklinika Škvorc. Anomaly scan se radi sa običnim ultrazvukom, usput odradi 3D/4D za lijepu sliku kako kaže moj za album. Ono što je najbitnije je srce, pregleda da li su sve klijetke, komore, vene, arterije kako treba. Da li pupčana vrpca ima sve arterije i venu i sl. Da li su kosti lubanje razvijene, bubrezi, slezena, cijeli abdomen. Znači to je detaljan ultrazvuk koji traje do sat vremena i vrlo je važno imati dobrog dijagnostičara na njemu. Mi smo jako zadovoljni bili i zahvalni da je sve baš u mjerama kako treba biti. O anomaly scanu ovisi i daljnja obrada trudnice, koliko često treba dolaziti na uzv, i da li treba napraviti prije neke pretrage nego što je planirano. Znači po mom mišljenju anomaly scan je vrlo važna pretraga, jedna od važnijih, i ja tu nebi išla bilogdje i nebi štedila.

25. Siječanj 2018. 13:18

TeaC

Evo me mamicee, kasnim s izvjestajem 😂
    19 tjedan je u tijeku, i dalje sam na +6 kg i nes grama…tak da jeeeej!
    Nove mamedobro nam dosle, neka vam trudnoca bude uredna 🤞
    Mame s poteskocamaoporavite nam se i cuvajte sebe, bebice su na sigurnom, samo smanjite tempo ♥️
    Ja zavrsila sa ciscenjem i sad sam sjela malo da mi se isprave leda, pa cu rucat i onda si priustit jedan dobar home spa! Cim pomislim na to i mali se proveseliti unutra 😂😂

Ooo draga, pa to je već nice size bušica😍😍😘😘,jeeeyyyy,  ja svoju sliknem sutra🤣... I ja završila s čišćenjem, tj stala jer mi se čini tj bojim se pretjerati pa sam se ispružila nakratko pred tv, ak će mi se dati nastavim kasnije😂😂

HappySeal
    25. Siječanj 2018. 13:18

Jel se baš mora ići na anomaly? 

Mislim, meni svaki put kaže jel sve ok i pobroji organe i jesu li u fazi u kojoj trebaju biti, a ima obični 2D uzv. Samo zbog slika mi se ne ide, a ni zbog filmića jer sumnjam da ću to baš gledati #nemajka

Vidim svi spominju privatne poliklinike i što ja znam, ali ja želim hodanje oko doktora srezati na minimum #hipiuduši

27.6. 💙

bojana27
    25. Siječanj 2018. 13:29

Ma ja ni neidem radi toga nego radi 4d-a posto moj ginic ima 2 d , a nisam iz zagreba , kolegica ide sutra unzagreb pa sam se uspijela prikrpat inace nebi ni isla :) 

Ana_Marija_2019
    25. Siječanj 2018. 13:30

Pa nije obavezno, znam dosta cura koje nisu išle. Evo, kažem, moja ima taj 3/4D ultrazvuk pa svaki put dobijem i slike i sve pregleda. Zadnji put je gledala i organe baš sve. Dobila sam uputnicu pa sam mislila još to iskoristiti, a cure su mi rekle da su ok i stručni tamo gdje mislim ići. Par frendica mi je sad skoro 7. mj. i one isto ne žele na 100 pregleda i nisu išle.

Honey
    25. Siječanj 2018. 13:30

HappySeal

Jel sebaš mora ići na anomaly?

Mislim, meni svaki put kaže jel sve ok i pobroji organe i jesu li u fazi u kojoj trebaju biti, a ima obični 2D uzv. Samo zbog slika mi se ne ide, a ni zbog filmića jer sumnjam da ću to baš gledati #nemajka

Vidim svi spominju privatne poliklinike i što ja znam, ali ja želim hodanje oko doktora srezati na minimum #hipiuduši

Napisala sam da se radi sa 2D ultrazvukom.
    Ne mora se ići, sve je to tvoja odluka, ali anomaly scan se najčešće šalje u bolnicu ako soc. gin. nije opremljen sa dovoljno dobrim uzv. On se ne radi radi lijepih sličica jer ja imam većinu slika koje su samo organi gdje ja ništa ne kužim sad kad bi trebala ponoviti. Gleda i moj uvijek sve organe itd, ali ovo je još detaljnije. Najbolje da pitaš svog doktora. Ja sam išla na anomaly 5 tjedana nakon zadnjeg pregleda, tako da mi je to bio kao redovan pregled usput. Ja trudnoću vodim privatno jer je moj socijalni ginekolog horor. Jako loš doktor. Ali za neke pretrage odem kod njega po uputnice da ne plaćam beveze.

Ana_Marija_2019
    25. Siječanj 2018. 13:31

Bojana27

Ma ja ni neidem radi toga nego radi 4d-a posto moj ginic ima 2 d , a nisam iz zagreba , kolegica ide sutra unzagreb pa sam se uspijela prikrpat inace nebi ni isla :)

Uf sretno, nadam se da ti neće biti grozno kao meni kod tog doktora.

Ana_Marija_2019
    25. Siječanj 2018. 13:33

Honey

HappySeal

Jel sebaš mora ići na anomaly?

Napisala sam da se radi sa 2D ultrazvukom.
    Ne mora se ići, sve je to tvoja odluka, ali anomaly scan se najčešće šalje u bolnicu ako soc. gin. nije opremljen sa dovoljno dobrim uzv. On se ne radi radi lijepih sličica jer ja imam većinu slika koje su samo organi gdje ja ništa ne kužim sad kad bi trebala ponoviti. Gleda i moj uvijek sve organe itd, ali ovo je još detaljnije. Najbolje da pitaš svog doktora. Ja sam išla na anomaly 5 tjedana nakon zadnjeg pregleda, tako da mi je to bio kao redovan pregled usput. Ja trudnoću vodim privatno jer je moj socijalni ginekolog horor. Jako loš doktor. Aliza neke pretrage odem kod njega po uputnice da ne plaćam beveze.

Meni su rekli da se radi sa 3D 😂😂
    Cak su mi u bolnici rekli da s obzirom da je anomaly da onda naručuju na taj najbolji ultrazvuk. Ne znam kaj moze biti detaljnije od skoro sat vremena pregledavanja organa 😯

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.