Ja sam tek u 6. tjednu. Ti?
Isto, 6+2 😊
Tea i Jessy znači po vama mogu zaključiti s obzirom da sam sad 5+2 da će mi sa 6.tjednom doć mučnina i vrtoglavica ? Mare a kako bi napravila popis ovako samo pisala tu ili preko neke tabele ?
Znači naručena sam 16.11., za tri tjedna ?! Kaže gin "super trudni ste čestitam. Trudni ste tri tjedna i vidimo se za tri tjedna" wtf?? Malo je reći da sam fras dobila Ona očigledno ne računa trudnoću po zadnjoj menstruaciji, a kad joj dođem na pregled bit ću zapravo 9+1.. mislim da je to predugo za čekati da vidim jel sve u redu.. ne znam ni sama šta da radim
Joj cro_girl, moguće da ona računa po ovulaciji. To je ono što je mene zbunjivalo jer imam školski ciklus od 28 dana i nije mi bilo jasno zašto se računa od prvog dana menstruacije kada je sasvim jasno kada mi je ovulacija. No, dobro...
Prvo lijepo razmisli želiš li čekati ili možeš otići na prvi uzv negdje drugdje. Mislim da čak i ako čekaš taj 9+1 neće biti tako strašno jer prvi pregled savjetuju u 8. tjednu.
Ako ćeš ti mirno spavati, samo naprijed s uzv kod nekog drugog. Skupo je, ali manje stresno.
27.6. 💙
I mene je moj sad s 5+0"isprasio" jer je prerano..kaze vi bi htjeli rditi pletenice, a kosa jos nije narasla....A mislim da je u pravu, kaze samo uzivajte, opustite se, trudni ste i necemo prckati vise nego sto treba....
Upravo se zbog tog "pretjeranog" prćkanja dvoumim. Moja gin je inače oduvijek na dobrom glasu kao stručnjak i vjerujem da zna žena šta radi i pretpostavljam da nije dobro pretjerivati s tim pregledima samo što opet s druge strane želiš znati što prije jel sve u redu. A vidjet ću još.. neću si stvarati paniku unaprijed. Od prijatelja žena je u Švedskoj vodila trudnoći i ne znam jel svega tri puta bila na pregledu i to kod babice, ne kod doktora
Jutro. Oni ne naručuju ranije jer realno ako nešto nije u redu ne mogu baš ništa napraviti. Zašto najčešće rade u 8tt uzv, jer bi srce trebalo do tada kucati, čak kod kasne ovulacije, a ako ne kuca onda se zna što se radi. Ako prokrvarite onda se trebate hitno javiti ginekologu ili na hitnu, i primit će vas. Dok je sve u redu, znači nema krvarenja i oštrih bolova koji traju, nema potrebe kako je i tvoj rekao "prčkati". Čuvajte se i probajte s mirom dočekati svoj termin. Znam da je teško, i ja sam svoj jedva dočekala :)
Lunaa, ne mora biti da ćeš uopće imati simptoma. Evo ja recimo nisam nikakve imala, sretnica, a neke cure su i povraćale i svašta. Meni je tek od jučer krenula neka mukica onak jedno sat vremena poslije jela, vrlo blago, i traje negdje 20min. Al to je stvarno zanemarivo. I kako imam nizak tlak, zna mi navečer još pasti pa osjetim srce kako lupa u grlu da ga digne, i onda mi se zna malo zavrtit ako naglo ustanem. U trudnoći samo bez naglih pokreta i bit će dobro
Jutro. Oni ne naručuju ranije jer realno ako nešto nije u redu ne mogu baš ništa napraviti. Zašto najčešće rade u 8tt uzv, jer bi srce trebalo do tada kucati, čak kod kasne ovulacije, a ako ne kuca onda se zna što se radi. Ako prokrvarite onda se trebate hitno javiti ginekologu ili na hitnu, i primit će vas. Dok je sve u redu, znači nema krvarenja i oštrih bolova koji traju, nema potrebe kako je i tvoj rekao "prčkati". Čuvajte se i probajte s mirom dočekati svoj termin. Znam da je teško, i ja sam svoj jedva dočekala :)
Lunaa, ne mora biti da ćeš uopće imati simptoma. Evo ja recimo nisam nikakve imala, sretnica, a neke cure su i povraćale i svašta. Meni je tek od jučer krenula neka mukica onak jedno sat vremena poslije jela, vrlo blago, i traje negdje 20min. Al to je stvarno zanemarivo. I kako imam nizak tlak, zna mi navečer još pasti pa osjetim srce kako lupa u grlu da ga digne, i onda mi se zna malo zavrtit ako naglo ustanem. U trudnoći samo bez naglih pokreta i bit će dobro
Svakako...Ja sam u prvoj T prokrvarila i odmah na hitnu na SD. Cekala sam satima dok netko ne pogleda nogometnu utakmicu i onda kad se proderala, netko je stigao. Utrice sam dobila, nastao je hematom. I rodila curicu na super porodu i sve pet. Nisam ni u prvoj isla na preglede prije, ali sad sam malo zabrijala :) Kuliram samu sebe :)
A ništa, držati ćemo se one "strpljen, spašen" .
Meni kao da se simptomi smanjuju, već par dana nemam više grčeve, grudi su mi bolne ali manje nego prije, mučnine hvala bogu još nemam, jedino sam nekako više i češće gladna iako oduvijek volim papati pa ne znam dal da uzimam to u obzir kao simptom
Ja idem 9.11 na UZV, i onda se naručujem na pregled (kaže sestra obično bude termin pregleda u roku 2-3 dana).
Meni je to sve dugo i razvučeno. S druge strane - ni prva ni zadnja, valjda oni znaju bolje nego ja. Uopće se ne zavaravam da znam išta o trudnoći
Što se tiče pregleda u inozemstvu, meni je sestrična u SAD imala 3 UZV jer ne preporučuju više. I kaže da ju je doktor na većinu ovdje uobičajenih pitanja o kretanju, mirovanju, što se smije, a što ne samo blijedo gledao uz objašnjenje da je trudna a ne mrtva. Nakon poroda ju je svekrva (skandinavka) špotala da zašto drži dijete u toploj sobi, da djeci treba zraka i napravila ono šta nijedna baka na Balkanu ne bi - PROPUH! Njeno objašnjenje je bilo "ionako je duboko u kolijevci, zatvoren sa svih strana, omotan svime i svačime, što mu može biti, mi to tako radimo oduvijek". 100 ljudi, 100 ćudi i 100 savjeta
27.6. 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji