Evo mene s pregleda, kaže Dokt uloziva za vrsak prsta, ušće zatvoreno. Sad sam 35+5, od sljedećeg tjedna u TA u Petrovu. Ima li netko br telefona na koji se naručujemo? Kaže doktorica, ma ti ćeš rodit u 2 truda, dolje je sve mekano, super, takve bih uvijek porađala i ja 😂
I da, rekla mi je da se beba okrenula, da je glavica dolje. To je zaključila samo vaginalnim pregledom, nije me stavljala na UZV, to ona može tako skuzit? 🤔
01 4604 604
Javi za koliko su te narucili. Ja idem kod svoje doktorice u utorak zadnji put, onda isto krecem u Petrovu.
Jaoooooooo ja san tako uzbudjena radi vas :-) navracat cu sad stalno da izvidim situaciju ahahahhahahahha ja sam se uhvatila sredjivat ostavu...moram izbacit stvari iz nase sobe i prebacit u tu malu ostavicu...danas je idealan dan jer malo puse i nije tako vruce kao ova 2 prethodna dana i ako danas ne odradim pisi propalo do daljnjeg ahahahhaha ja ne znam smijem li se kupat? Mala se kupa vec 2dana a ja disem na skrge...za 15dn idem na pregled pa san se mislila izdrzat jos 2tjedna dok ne pitam gin...
Evo mene s pregleda, kaže Dokt uloziva za vrsak prsta, ušće zatvoreno. Sad sam 35+5, od sljedećeg tjedna u TA u Petrovu. Ima li netko br telefona na koji se naručujemo? Kaže doktorica, ma ti ćeš rodit u 2 truda, dolje je sve mekano, super, takve bih uvijek porađala i ja 😂
I da, rekla mi je da se beba okrenula, da je glavica dolje. To je zaključila samo vaginalnim pregledom, nije me stavljala na UZV, to ona može tako skuzit? 🤔
Koliko je teska beba sada? Da si mogu usporediti iduci tjedan... stalno brinem da je moj bebac veliki...
Koliko je teska beba sada? Da si mogu usporediti iduci tjedan…stalno brinem da je moj bebac veliki…
A ne znam kad me nije spajala na UZV, najviše sam išla zbog brisa na streptokok i onda je pogledala jel sam otvorena. Zvala sam TA pa me ženska otpilila i rekla da zovem sutra ujutro između pol 8 i 9. Valjda joj je sad prevelika gužva da bi me naručila 🙄
jel imao itko od vas "problem" s niskim nosenjem?
sad sam 26+3, jucer bila na pregledu i samo se ukomirala nakon toga
dobila sam 6kg za sada, bebac ima 1100g i jako je nisko...npr.ritanje ne prelazi visinu kukova, eventualno ako lezim na ledima bude do visine pupka...a i to lezanje na ledima je minimalno, kad skupim snage samo da malo ispruzim kraljeznicu jer trpim uzasne bolove...totalno je udubljena na tom donjem dijelu tj uvucena za trbuhom...trbuh mi je istureniji nego doslovno trudnicama u zadnjem mjesecu, svi misle da mi je termin kroz koji tjedan! ok, nisam nesto misicava, dugo nisam nista trenirala zbog ozljede noge prije par godina, ali nisam ni krenula s nekom velikom kilazom..175cm i 67kg.
jucer mi gin kaze da porod mogu ocekivati kroz 8 do 14 tjedana, najbolje ne prije 8, a da nakon toga mogu i na planinarenje ici jer je porod siguran, pa dokle potraje trudnoca...rekla je i da bebac puno raste, da ce biti tezak i da ce meni biti jos teze, iako nije spominjala neko posebno mirovanje...radi mi samo uzv, ne gleda jel se otvaram jer to ne smatra potrebnim
s druge strane, mama, prijateljice, cak i jedna ginekologica koju sam upoznala na krizmi nedavno, svi me pitaju zasto mi ne da pojas, smatraju da trebam strogo mirovati, paziti na otvaranje i slicno...sto da radim??
je li to stvarno opasno koliko i citam po netu, mogu li ista napraviti da poboljsam stanje, znam da nije opcija da tek sad krenem s vjezbom ali osjecam se vec kao najgori moguci roditelj, koji se nije pripremio ni vjezbom niti sam zadovoljna gin koja me vodi....s druge strane, znam zene koje imaju desetke kg viska i prije trudnoce, puse, jednu junk food, pa sve su one nekako rodile i izgurale...
jesam ja luda? ginekologica? koliko da se bojim? sta da radim?
Koliko je teska beba sada? Da si mogu usporediti iduci tjedan…stalno brinem da je moj bebac veliki…
A ne znam kad me nije spajala na UZV, najviše sam išla zbog brisa na streptokok i onda je pogledala jel sam otvorena. Zvala sam TA pa me ženska otpilila i rekla da zovem sutra ujutro između pol 8 i 9. Valjda joj je sad prevelika gužva da bi me naručila 🙄
Jesi ti spakirala torbu? Ja jos nisam... sve je vise manje spremno, samo moram posloziti u nju.
Robicu jos nisam pocela prati, planiram iduci tjedan.
Nekad me ulovi panika, nekad si opet mislim da imam vremena... ne znam ni sama...
jel imao itko od vas "problem" s niskim nosenjem?
sad sam 26+3, jucer bila na pregledu i samo se ukomirala nakon toga
dobila sam 6kg za sada, bebac ima 1100g i jako je nisko…npr.ritanje ne prelazi visinu kukova, eventualno ako lezim na ledima bude do visine pupka…a i to lezanje na ledima je minimalno, kad skupim snage samo da malo ispruzim kraljeznicu jer trpim uzasne bolove…totalno je udubljena na tom donjem dijelu tj uvucena za trbuhom…trbuh mi je istureniji nego doslovno trudnicama u zadnjem mjesecu, svi misle da mi je termin kroz koji tjedan! ok, nisam nesto misicava, dugo nisam nista trenirala zbog ozljede noge prije par godina, ali nisam ni krenula s nekom velikom kilazom..175cm i 67kg.
…
jesam ja luda? ginekologica? koliko da se bojim? sta da radim?
Draga Petra, voljela bih da ti mogu nekako pomoci. :(
Po time sto kazes, malo mi se ta tvoja ginicka cini luda. Po cemu je zakljucila da budes rodila 8 tjedana od sada (to je u 34. tjednu i dosta je rano) a ni ne radi vaginalne preglede? Vjerujem da je iskusna, ali to joj ne daje za pravo da svasta prica I plasi trudnicu. Imas li opciju otici negdje drugo na pregled? Ako nista da se smiris? Meni je bebacica procjenjena na 840g u 25+1, tako da tvoja beba (iako malo veca) nije strasno. Iako se ja vec plasim da je I Moja malo veca za te tjedne.
Za vjezbe nikad nije kasno, ali mozda ti je bolje da te pregleda neki drugi ginekolog I odobri vjezbanje? Nisi se puno zdebljala, sve se cini super, a dosta zena nisko nose. Setas li? Kako se ti generalno osjecas? Zao mi je sto mislis da si grozan roditelj vec sada, a nema apsolutno nikakvog razloga za to :(
Rozaa
Evo bas cekamm, guzva je velika sve minse cini da cu jos 2 sata cekat
Petra178
I ja sam nosila nisko cijelu trudnocu i trebala sam mirovati i nosila sam pojas koji sam sama kupila i evo nas u 40+2 hehe tako da ne boji ne nista samo odmaraj i miruj i kupi si taj pojas bit ce ti lakse, al ga nosi samo kad setas :)
I da pusti to sta prica da rodis s 34 tjedna.. to je prerano, nije normalna. ._. Najbolje odmaraj i cekaj da bebac bude spreman :)
joj hvala cure
osjecam se ok, trudnicki valjda-ima dana kad sam sva nikakva, ima dana kad imam hrpu energije...uglavnom setam, krecem se, radim neke osnovne kucanske poslove, doduse ne mogu puno saginjanja zbog trbuha ali nekako mi se sve to cini ok...sad vise cekam vecer, pa samo tad setam, zbog tlaka, vrucina i sl ali ne bih ni prije recimo u pola podneva setala nesto puno vani. ubija me dugo sjedenje, na toj krizmi recimo, ali (iako mi je prva trudnoca) cini mi se da je to sve nekako ok za trudnicu.
vas sve svaki put gleda i vaginalno ili? ona se kao drzi toga da je bolje izbjegavat sve prilike da se nesto unese u rodnicu i zarazi, da dosta gin to shvaca olako..s druge strane, na pocetku je radila samo vaginalni uzv, ali me svejedno nije pogledala niti jednom! to mi je stvarno cudno!
htjela bih da me netko drugi pogleda, makar me sad nekako strah, ako bude puno drugacije misljenje jako cu se uspaniciti i necu znati gdje da dalje nastavim...mislila sam eventualno u bolnici u kojoj bih rodila, kad najranije mogu tamo na pregled?
Paula, gdje si uzela pojas? Jesu li svi manje vise isti ili moram nesto posebno prippaziti? jel tebi gin preporucila ili?
Sortiraj odgovore
Najstariji