Ljetne bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Anjaaa
    07. Lipanj 2017. 14:28

Nema vam potrebe kupovat pojas za trudnice ako imate ginekologa preko hzzo. Ja sam ga dobila, samo mi je isprintala neki papir s kojim ga podignem u ducanu s medicinskim pomagalima. Btw da mene gin ne pregledava vaginalno, odmah bi isla kod drugog jer kako moze znat da se nisi slucajno pocela otvarat? Meni je cervix omeksan i prijeti mi prijevremeno otvaranje

• Kokica
    07. Lipanj 2017. 14:40

Petra178

joj hvala cure
    osjecam se ok, trudnicki valjda-ima dana kad sam sva nikakva, ima dana kad imam hrpu energije…uglavnom setam, krecem se, radim neke osnovne kucanske poslove, doduse ne mogu puno saginjanja zbog trbuha ali nekako mi se sve to cini ok…sad vise cekam vecer, pa samo tad setam, zbog tlaka, vrucina i sl ali ne bih ni prije recimo u pola podneva setala nesto puno vani. ubija me dugo sjedenje, na toj krizmi recimo, ali (iako mi je prva trudnoca) cini mi se da je to sve nekako ok za trudnicu.
    vas sve svaki put gleda i vaginalno ili? ona se kao drzi toga da je bolje izbjegavat sve prilike da se nesto unese u rodnicu i zarazi, da dosta gin to shvaca olako..s druge strane, na pocetku je radila samo vaginalni uzv, ali me svejedno nije pogledala niti jednom! to mi je stvarno cudno!
    htjela bih da me netko drugi pogleda, makar me sad nekako strah, ako bude puno drugacije misljenje jako cu se uspaniciti i necu znati gdje da dalje nastavim…mislila sam eventualno u bolnici u kojoj bih rodila, kad najranije mogu tamo na pregled?
    Paula, gdje si uzela pojas? Jesu li svi manje vise isti ili moram nesto posebno prippaziti? jel tebi gin preporucila ili?

Petra ja sam od pocetka vodila trudnocu u bolnici i svaki put mi je dr radio uzv. U pocetku vaginalni a kasnije preko trbuha a vaginalni pregled rukom mi je napravio samo u 37 i 38 tjednu. Mislim da se u zadnje vrijeme vaginalni pregledi izbjegavaju zbog mogucnosti infekcija i sl. a kolko sam citala vani to odavno  nije praksa. Kod nas to ocito ovisi od doktora do doktora.  U svakom slucaju ako ces biti mirnija bolje da potrazis drugo misljenje.

mamika3
    07. Lipanj 2017. 14:40

Hej,cure!Tamo kaos na sv duhu...Bila tamo od pol 9 do 1!Umorna sam ko pas!Uglavmom,otvorena sam 3-4 cm!Ako ne pocne nocas sutra rano ujutro idem na inducorani!

Miris malih beba je zapravo miris raja
    💟buhtlica 8.6.2017
    💟sefica 22.11.2011
    💙moj car 21.10.2009

Sundi
    07. Lipanj 2017. 14:56

mamika3

Hej,cure!Tamo kaos na sv duhu…Bila tamo od pol 9 do 1!Umorna sam ko pas!Uglavmom,otvorena sam 3-4 cm!Ako ne pocne nocas sutra rano ujutro idem na inducorani!

E sad je vrijeme za prat prozore :). I hodat i tak to... Ma dobro 3-4 cm je vec ok jos da ti daju drip budes se sam tak otvorila... Sretno!!!

LittleG
    07. Lipanj 2017. 15:16

mamika3

Hej,cure!Tamo kaos na sv duhu…Bila tamo od pol 9 do 1!Umorna sam ko pas!Uglavmom,otvorena sam 3-4 cm!Ako ne pocne nocas sutra rano ujutro idem na inducorani!

Sretno mamika....neka bude što bezbolnije i brže... Čekamo lijepe vijesti. 

mamika3
    07. Lipanj 2017. 15:18

Hvala puno!Prozori su u planu!!!😂A da,prekjucer su bila dva prsta u pitanju!Da je tako i danas ostalo,onda ne bih pristala ns indukciju,nego bih jos cekala!Premisljala sam se pa je to prevagnulo!

Miris malih beba je zapravo miris raja
    💟buhtlica 8.6.2017
    💟sefica 22.11.2011
    💙moj car 21.10.2009

• tmr28
    07. Lipanj 2017. 15:48

Ja od pocetka trudnocu vodim u bolnici...do 16tog tj sam imala vaginalne uzv a nakon toga preko trbuha...nijednom me nisu "pregledali" prstima....rekli isto da to ne rade zbog infekcija nego eventualno ukoliko osjecam neke tegobe onda kazem pa ce mi napravit vag uzv....i meni bilo cudno kao i drugima kojima sam pricala al eto me u 36tom tj pa cemo vidjet dal ce me sad krenut provjeravat sto se tice otvaranja

donna83
    07. Lipanj 2017. 15:58

Mamika, vrijeme je za još jednu bebolinu! Ti ćeš to ekspresno sigurna sam kad si već toliko otvorena, super! Javi nam se svakako, a mi držimo fige 😁
    Mene zadnjih par puta, ne sjećam se točno koliko, moja dokt pregledava prstima. Jesam li otvorena i kakvo je ušće. Hm, ne znam. A koliko se sjećam TA iz prošle trudnoće, tamo isto kopaju po nama i gledaju isto to svaki tjedan...sad ćemo vidjeti jel i dalje tako kad se napokon naručim u TA u Petrovu..

OhSoBoho
    07. Lipanj 2017. 16:30

Ja se isto od pocetka vodim u petrovoj, prvo tromjesecje bili vaginalni uzv, nakon toga preko trbuha. Rucno pregledavanje od 28 tjedna kad sam zavrsila u bolnici zbog infekcija raznih, do sada mozda dva-tri puta. Vidim da ne vole to bas cesto raditi ali.kako su mi infekcije skratile I omeksale cervix sad svaki put provjere...
    U petak je pregled, bas me zanima koliko je sad tezak I jesam li sto otvorena...

mrva2017
    07. Lipanj 2017. 16:59

Mene od pocetka trudnoce doktorica pregledava vaginalno i s prstima, a od 17.tj i preko trbuha. Tako da svaki puta to troje obavi. Ocito je to sve od doktora do doktora....

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.