Ofnica sigurno rađa kad se ne javlja
Tamara, ne da mi se gadi u pravom smislu te rijeci nego sam jako osjetljiva na takve stvari i bojim se da ga ne povrijedim, da bebu ne zaboli (znam da necu ali mom mozgu se to ne da objasnit) i dođe mi slabo.. Tako da ja to ne mogu radit niti bi ikad mogla bit medicinske struke zbog toga.
Mi cemo koristit platnene pelene ali cu svejedno uzet paket pelena tipa violeta ili pufies ili nesto.. Bitno da nije pampers jer su plasticne a znam kako je odvratno imat plastiku u gacama
Dosla sam u nadi nekih novosti,no nista zasad...Sigurno radja..Bude se vec javila..Meni sve djeluje ko u snu,onda dobijemte neke pripremne trudove pa me boli i onda se vratim u stvarnost!Pa ja cu uskoro rodit!!!!!!!!!!Jos kad neka od nas radja ko da sam tamo u radjaoni!Nekad mi dodje da pozelim da to moje stanje jos potraje,nekad sam umorna od iscekivanja....Nekad sam hrabra,nekad ne....Dobro da mogu to vama tu reci,vi cete razumjeti!
Miris malih beba je zapravo miris raja
💟buhtlica 8.6.2017
💟sefica 22.11.2011
💙moj car 21.10.2009
Aaa bas ste se raspisale!:)
Sretno Ofnice ;)
U Rijeci partner moze biti i u predradaoni da !
Caj od lista maline potice otvaranje i trudove ja mislim..pa se moze tamo od 37 tjedna navodno!:)
Cure da vam javim da je Ofnica (moja seka) rodila. Poceli su joj jaci trudovi oko pol 7 ali ju bas nisu dozivljali jer uredjaj nije ocitavao trudove. Ali bila je oko pol 8 cetiri prsta otvorena. U 8 nas je zvala da ide u radjaonu i nek brzo dodjemo. U roku 20min smo bili gore, usla sam u radjaonu u 19:40 i receno mi je da je 10cm otvorena i da nije dobila epiduralnu jer su malo zakasnili, a sve zato jer joj nisu odmah vjerovali da ima sve jace trudove. Otvorila se ekspresno ali ju je jako bolilo... skoro sam se plakala kad sam vidla kak se previja od bolova i dahce, ali bilo je kasno za epiduralnu. Turbo jaki trudovi su trajali cca 20 min do 21h dok se bebac nije skroz spustio u porodjajni kanal i tek onda je smjela tiskati. Doktor je probusio vodenjak i napipao glavicu a babica ju porodila u roku 3min. Fakat. Nisam mogla vjerovati kolko brzo sve ide unatoc jakim bolovima, ali uz pravilno navodjenje babice "sad disi", "sad tiskaj", "sad opusti" sve je bilo u trenu gotovo i maleni je izasao u 9:05. Nije ni milimetra pukla niti je rezana, maleni ju je malo zagrebao nokticem ali sestra je rekla da to nije za sivanje. Hvala Bogu na svemu. Mali Fabijan je predivan plavokosi bebac 2870g tezak i 50cm dugacak. Oprali su ga zacas i stavili mami na prsa, pokrili rucnikom, a onda sam tati bebe dala svoje odijelo pa je usao k njima a ja izasla. Sad oko 11h su prebaceni u sobu, i bebac je dovezen na prvo dojenje (valjda), mi smo morali otici kad su i nju odvezli u sobu. Uglavnom to je bilo predivno iskustvo, makar sam se malo prestravila tih bolova. Ona nije mimoza, obje imamo veeelik prag tolerancije boli, ali vidjela sam da ne pretjeruje. Sva sreca da se sve to brzo zaboravi 😁😁
Ajme super. Hvala sto si nam javila, a seki i Fabijanu saljemo puno pozdrava i pusa!
https://lb1f.lilypie.com/XPQ8p2.png
Stigao nam Fabijan! Cearitke mami na hrabrosti! Teti, veliko hvala na informacijama!
Cure, seka vam je sve javila! Evo mali plavušan pajki kraj mene, a ja nemam šanse da zaspim. Kad sam vam pisala zadnje, stavili su me na ctg, oko 15h mislim...kao nista to nije. Oko 18 ja velim da se pojačalo, sestra me opet stavila na ctg reda radi, spremala se doma...za 10 minuta veli, ma ne, ovo vam nista be očitava, vjerojatno su pripremni. 😳 Rekoh ako su ovo pripremni kakvi su pravi? Vratila sam se u sobu, nastavila dahtati na krevetu, povraćala u umivaonik nazalost, u 19 dosao doktor u vizitu, vidio me u ofsajdu i pozvao na pregled. Odmah dali klistir i rekao ovo je taman za epi. U wc-u povraćala opet, jedva dosla do predradaone oko 15 do 8 navecer, gegala se tamo do 8.15 jer jer su sređivali box i opet povraćala. Ja pitala di je anesteziolog i da me metnu u box. Dali mi papire u pol 20.30 da potpišem, vele Dr ce za pola sata, a seka moze uci za sat vremena kad epi počne djelovati, nek ode na kavu. Rekoh ja cu popucati...doktorica digne plahtu i stavi ruku i pita sestru jel to drugo dijete, sestra veli ne, prvorotkinja. A doktorica veli gotovo je, ne moze epi, skroz je otvorena. Počne govoriti zovite seku odmah nek se oblaci, ovo ide ekspresno. Bilo sve gotovo u 21.05, bolilo turbo ali nigdje rezanja niti pucanja, malo sam prekrižila noge poslije a ogrebotina ce zarasti sama. I sve se isplatilo! Imam pravog malog anđela pored sebe. 😍👶🏼
Ajme Ofnice, srce mi je na mjestu sad, od sinoc stalno ocekujem vijesti
ma super si ti to odradila, bravo! Bitno da je brzo islo, da se nisi puno patila! Puse Fabijanu
Ofnice cestitam!!!!
Bravo, cini mi se da si bila jako hrabra i ono sto je najvaznije tvoja srecica je kraj tebe! Uzivajte u mazenju i pazenju.
Eto nam trece bebice
Sortiraj odgovore
Najstariji