nadam se da je tako...hvala na podrsci, jedva cekam sub da vidim svoj zlato!!
kad ste osjetile prve pokrete bebe? ja sam u 20.tt i jos nistazadnja kontrola bila ok, iduca u sub, a tako se vec bojim…bas nista ne osjetim, ni te mjehurice sto kazu da se prvo osjeti..nista…jel to normalno??
Ja sam se isto strašno bojala, čak sam išla i kod ginekologa.tek u 25.tjednu sam počela osjetiti bebicu…ništa se ne brini..kao što cure kažu, netko prije osjeti,netko kasnije…
Petra bez brige, to je normalno, vjerojatno je i beba tako smještena , nemaš razloga za brigu :)
Al kad smo već kod micanja bebača...ovaj moj zaista 'luduje' :D Stalno mrda ali nema mjesto na kojem su stalni pokreti. Čaš lijevi bok, čas desni, čas kod mjehura, čas iznad pupka, pa po cijeloj dužini kotrljanje...i kak da ja sad zaključim u kojem je položaju? XD U svakom slučaju nadam se da će glavica uskoro biti dolje za svaki slučaj...sad smo u 29-tom tjednu. Kad se stabilizira položaj za porod ?
Pozdrav,cure!Bili na pregledu kod socijalca,poslao me na OGTT,sad sam vec 33 plus 3 ,jer je velika beba!Ocekivala sam to,ne mogu reci,ali sam opet isla citati procitano o tome i zapamtila rijeci tipa anomalije,muke pri porodu,beba odmah ima sece,inducirani porodi,hospitalizacija....Tako da sam sad bas zabrinuta!Ostale su mjere u redu!Dosta mi je vise i hormona i briga i kila i nespavanja i umora i bolova i kicmi i ligamentima i toga da cistim na rate i toga da se osjecam tromo i nikako ....Hocu vise biti ona stara ja!Ispricavam se na upadu,ima zena sa puno vecim problemima,ali.muz ne razumije,nemam s kim pricati...Dodje mi nekad da vristim....😭😳
Miris malih beba je zapravo miris raja
💟buhtlica 8.6.2017
💟sefica 22.11.2011
💙moj car 21.10.2009
Mamika
Tako ti je isto i meni. Samo me to sve umara...Imam šećer tip jedan i bio je super sve do sad onda mi je je nalaza od 10.4. Pokazao hba1c 6.0 a dan poslije 11.4. Na pregledu kod dijabetologa 6.7 ... tako da mi to uopće nije jasno...nekad mi je šećer i 8 ,9,10 i preko i šta da ja radim sad...onda sam samo živcana i ljuta
Stalno se pikam s inzulinima i trenutno bas secer i nije poslusan
Ne mora značit da će dijete odma imat šećer to su gluposti, od povišenog šećera može biti jedino previše plodove vode, da bude preveliko te onda moraš na prijevremeni porod što je opasno ako je bas jako prerano jer se bebi nisu razvila pluća i ostalo...
Meni tolerira hba1c dakle tromjesecni 6.4 ako je sve u redu...cak secere do 8.0 smatraju ok i ne morate imat jako niske...
ja sam ga dobila tek sa 17 i pol godina
Hvala Valentina!Danas se potrefilo da sam doma cijeli dan pa imam vremena razmisljat!A i hormoni rade svoje!Planiram prekosutra otici ako ce mi netko mocu biti s maleckom doma pa cemo vidjet!Ma znas sta,svatko vodi svoju politiku sto se tice tih rezultata!Ima onih ginica koji sa 5.1 odmah dizu paniku i daju dijete,a moj pak veli da necemo cjepidlacit!Ovaj u bolnici zakljuci da je genetika u pitanju....I td itd
Miris malih beba je zapravo miris raja
💟buhtlica 8.6.2017
💟sefica 22.11.2011
💙moj car 21.10.2009
Pinkice zao mi je zbog tvog dečka. Ali moram te pitati...jeste li se zalili na izvanredni otkaz? Izvanredni otkaz je vrlo ozbiljan institut radnog prava i teret dokazivanja je na poslodavcu. Da bi poslodavac dao izvanredni otkaz, mora najprije upozoriti radnika i dati mu priliku za obranu. Druga stvar, za bolovanje se ne moze dati izvanredni otkaz, jedino je druga stvar ako poslodavac dokazao zlouporabu bolovanja. Ili ako tvoj decko nije otvorio bolovanje vec se samo nije pojavio na poslu odnosno nije nekoliko dana dosao na posao, pa makar i zbog bolesti. Na ovom linku mozes pročitati vise o izvanrednom otkazu, makar pretpostavljam da su vam istekli žalbeni rokovi. http://www.radniodnosi.hr/33/razliciti-razlozi-izvanrednog-otkaza-prema-aktualnom-zakonu-o-radu-i-pretezitoj-praksi-uniqueidmRRWSbk196FxrPUATdrQkIwYDiCmfY-rvfJsqU2OkfRuj8kYACWkhA/?uri_view_type=9
Za cure u državnoj ili javnoj službi, istina je da poslodavac sukladno kolektivnim ugovorima treba isplatiti naknadu u slučaju nesposobnosti za rad odnosno bolovanje, ukoliko isto traje vise od 90 dana. Iznos je 35% ili 50% proračunske osnovice, nisam sigurna. Neki poslodavci tu naknadu isplaćuju po defaultu, a kod nekih je ipak potrebno napisati zahtjev i predati u računovodstvo.
Sto se mene tice, mi smo sutra 34 tjedna. Dobro se osjecam, dobro spavam, imam puno drugih obveza i briga pa se ne stignem posvetiti bebaču, ali me zato on svojim nogicama redovno podsjeća da je budan. Cure, ja jos uvijek vozim auto svaki dan po nekih 2 sata...kako vi? Mislite da to bas nije pametno zbog pritiska na donju šuplju venu? Btw. jos nisam spakirala torbu ufff...
Ofnica ja sam do petka normalno vozila auto. Vozila bi i dalje, ali sam ga prodala. 😪 Nema nikakvog pritiska na donju suplju venu dok si u sjedecem polozaju. Vise ti je pritisak na zdjelicu i kraljeznicu pa mozda osjetis jace bolove.
Mi ovaj vikend krecimo i sad sam u potrazi za naljepnicama za sobu. Prvo sam mislila neke oblacice i zvjezdice, a sad je dragi vise za zivotinjice pa cemo vidjeti.
U zadnje vrijeme kao da se smirila i nesanica i zgaravica. Nadam se da se sad necu ureci.
https://lb1f.lilypie.com/XPQ8p2.png
Ofnice fakat se ne sjećam točno šta je bilo, ali se sječam da je dečko bio povraćao u wc-u i šef ga zvao na službeni mob na koji sam se javila i rekla da on povraća. Ovaj se počeo derat nešto na mene i govoriti mi svakakve stvari i u međuvremenu došao i dečko, dala mu šefa na telefon, nešto se gadno posvađali i ovaj mu rekao da dođe sutradan po papire. Sjećam se da sam se nakon tog poziva tresla ko prut još bar 10 min. Dečko je u to doba imao problema i sa zubima i s probavom, ali ovoga je baš bolilo briga za to što je ovaj čak i na utovarnoj rampi pred valjda 10 ljudi tamo povraćao, gonio sve svoje radnike da su u kamionina doslovno 0-24 i još se čudio da zašto svi poslije radnog vremena trče doma. I da je htio otvoriti bolovanje, nije imao kad jer je cijelu noć i cijeli dan bio za volanom. Rok za bilo kakvu žalbu je davnih dana istekao i sad nam je oboje krivo što nismo nešto poduzeli. A i da jesmo ko zna kako bi to završilo pošto iza nas ne stoji neki dobar odvjetnik. Ovaj bi sigurno potplatio nekoga da se to riješi u njegovo korist i nas dvoje bi još morali plaćati neke vrage ili ko zna šta.
Sortiraj odgovore
Najstariji