Ja sam u 15 tjednu došla s 56 na 60 kg, ginekolog mi rekao da je to normalno…da mršavije žene dobiju više kila i da ne brinem. Noge i guzica iste..trbuh i cice narasle.
ja sam na +3,2 kg; danas 23+0. Isto noge i guzica ostale iste za sada, samo trbuh i cike rastu... nerviraju me svi s tim kilama... tko me god vidi samo pita kolko sam kg dobila... to je očito najvažnije u trudnoći....
stvarno ima doktora da ne povjeruješ... a oni su kao svi savršeni....
Je, AnnaFit, ti si jedna pretila, stara prvorotkinja. A ako netko zapali cigaretu u tvom okruženju, onda si i pušačica. :D
I onda ti na sve to još kažu da stres šteti bebi!!!! Je i kako da mi se svaka dlaka na tijelu nenakostriješi kad čujem takve nebuloze.
Ono naravno da neću pretjerivati i vikati "ja sam trudna i ja si to mogu dozvoliti", a bome neću niti uskraćivati si tipa kocku, dvije čokolade ako mi se baš jede nešto malo slatko. Kolko put mi se znalo dogoditi u zadnjih možda 2 mjeseca da mi se jede nekaj slatko pa si uzmem ono malu čajnu žličicu linolade bez mrvice kruha! Mislim, ne pojedem cijelu teglu na dnevnoj bazi, hello!!!
Ok sve ste prema meni maalo dobile. Ja sam danas tocno 25tj i na +9kg. U ponedjeljak me sestra kod doktora lijepi oprala. Mlada damo trebalo bi malo stati na loptu. Ok i meni se ne svida ta kilaza, ali odje... I inace sam se lako debljala i jedino sto je pomagalo je vjezbanje, a do 16tj sam bila na mirovanju i kile su se samo ljepile. To i naravno non stop sam nekaj jela. Sve su to moja usta natukla.
Uglavnom udem ja kod doktora i kazem mu kak me sestra oprala i kaze on meni, ma pustite sestru ona misli da svi trebaju dobiti 12kg. Kaze ako dobijete 12kg u trudnoci onda se u biti na nuli kad zbrojite sve sto cete izgubiti u porodu i babinju. Tako da.... Ja pokusavam zdravije jesti, ali i uzivati. Stres je gori za bebu nego koja kila vise. A o kilama cu brinuti nakon poroda.
Sorry na dugom postu, ali eto morala sam to izbaciti iz sebe 😂
https://lb1f.lilypie.com/XPQ8p2.png
Tako je, Pinkica i Me+mybaby. Mislim da smo sve ovdje dovoljno odgovorne da nećemo konzumirati ništa što bi naškodilo našim bebama. Mene inače prilično teško izbaciti iz takta, ali stavovi liječnika i sestara o kojima vi pričate, a i moj jučerašnji pregled me baš iznerviraju. To je sve toliko podcjenjivački.
Odlučila sam se oglušit na to sve i nastavit kako sam i dosad - s uravnoteženom i zdravom prehranom, pojačati željezo i priuštit si koji gušt. Tako sam, primjerice, jučer nakon pregleda otišla ravno u pekaru Korica i pojela si kroasan s bademima. :D
Svasta i te price o kilama...ja na 29tj danas i dobila 9,5kg do sad. Nije to nista strasno, i poveća se volumen krvi i maternica i plodna voda, i jos se vise skuplja tekućina u tijelu...ne opterećujem se i pazim na kvalitetu hrane.
Mene vise brine to kak vrijeme leti i kako se približava dan D, a tako malo toga znam...moram početi vise citati o prvom razdoblju bebinog života, ali i pouzdajem se u svoj majčinski instinkt.
Ma jooooj vi ste sve tak dobre i brojite zalogaje da mi je skroz bed
Ja se ne ograničava na žličicu linolade, pojedem koliko mi se želi ;)
Bebi je super, šećer mi je odličan a ja sretna i zadovoljna nakon malo slatkiša. Naravno da ne pretjerujem s ničim i svaki dan zdravo kuham ali ako nešto poželim onda si to i dopustim ;)
Sretna mama i sretna beba. U 24 tjednu sam i na +8kg. Moglo je i manje ali ja sam zadovoljna :)
Inace, vazem se samo kod doktora, doma i ne gledam vagu
Tete moje,koliko sam se ja sekirala zbog tih glupih kila dok nisam prihvatila da sam prvih 5 mjeseci bila izvan kontrole i to je to;jela sam kao da sutra ne postoji a pola sata nakon obroka bi me uhvatila mucnina OD GLADI. Pokusala sam se borit protiv toga ali pucala sam po savovima (ne samo od kila). Tek sad, u 28. tjednu i 14 kilograma kasnije mogu reci da ponovno koliko-toliko imam kontrolu nad sobom i boli me john. Za sad me jos nitko nije naribao, cak su svi toliko ljubazni pa mi lazu u facu i govore kak im bas super izgledam - 175 visoka i 86 teska (nikad nisam mislila da cu bit nostalgicna za svojim predtrudnickim osobnim rekordom od 75 kg 😂). Tak da ono,neka svi odj.. u skokovima,jedno je kad pretiloscu ugrozavas bebino i svoje zdravlje a drugo je kad me u trudnoci pokusavaju obuc u xs.
Ja sam 19+ 3, imala sam 51 kg a sad sam oko 55 - 55.5, i sestra i doktor su bili zadovoljni, rekli su : O super kilice polako idu. Kuham zdravo ali svaki dan jedem i nešto slatko, često i peciva. Što mi se jedem to i jedem, beba super napreduje, a i ja se dobro osjećam.
Matie, u nalazima mi ne piše kolika mi je vrijednost željeza već su mi eritrociti, hemoglobin i hematokrit ispod referentnih vrijednosti što, prema liječnikovim riječima, ukazuje na anemičnost i smanjeno željezo. S obzirom na to da imam niži šećer u krvi i niskotlakaš sam, reko mi je da obavezno podebljam željezo, da se ne bi negdje srušila i imala kasnije problema (na porodu npr) Mislila sam si svakodnevno raditi smutije od cikle, mrkve, jabuke i limuna, a tog herefrola me strah jer otkad ne pušim, moja je probava blaga katastrofa (unatoč jogurtima, donatu i inome:)).
Ma ti smutiji su i vise nego dovoljni onda. :) I jesti ako ste u mogucnosti dosta blitve I spinata, to je odlicno za zeljezo. Samo mozda malo paziti da ne jedete mlijecne proizvode uz takva jela jer smanjuju apsorpciju zeljeza. Cikla je prva liga :)
Sortiraj odgovore
Najstariji