Ljetne bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mrva2017
    16. Ožujak 2017. 15:58

mici_0555

Ja sam u 15 tjednu došla s 56 na 60 kg, ginekolog mi rekao da je to normalno…da mršavije žene dobiju više kila i da ne brinem. Noge i guzica iste..trbuh i cice narasle.

ja sam na +3,2 kg; danas 23+0. Isto noge i guzica ostale iste za sada, samo trbuh i cike rastu... nerviraju me svi s tim kilama... tko me god vidi samo pita kolko sam kg dobila... to je očito najvažnije u trudnoći....
    stvarno ima doktora da ne povjeruješ... a oni su kao svi savršeni....  

• Babuska03
    16. Ožujak 2017. 16:00

Je, AnnaFit, ti si jedna pretila, stara prvorotkinja. A ako netko zapali cigaretu u tvom okruženju, onda si i pušačica. :D

Pinkica93
    16. Ožujak 2017. 16:00

I onda ti na sve to još kažu da stres šteti bebi!!!! Je i kako da mi se svaka dlaka na tijelu nenakostriješi kad čujem takve nebuloze.
    Ono naravno da neću pretjerivati i vikati "ja sam trudna i ja si to mogu dozvoliti", a bome neću niti uskraćivati si tipa kocku, dvije čokolade ako mi se baš jede nešto malo slatko. Kolko put mi se znalo dogoditi u zadnjih možda 2 mjeseca da mi se jede nekaj slatko pa si uzmem ono malu čajnu žličicu linolade bez mrvice kruha! Mislim, ne pojedem cijelu teglu na dnevnoj bazi, hello!!!

Me+mybaby
    16. Ožujak 2017. 16:28

Ok sve ste prema meni maalo dobile. Ja sam danas tocno 25tj i na +9kg. U ponedjeljak me sestra kod doktora lijepi oprala. Mlada damo trebalo bi malo stati na loptu. Ok i meni se ne svida ta kilaza, ali odje... I inace sam se lako debljala i jedino sto je pomagalo je vjezbanje, a do 16tj sam bila na mirovanju i kile su se samo ljepile. To i naravno non stop sam nekaj jela. Sve su to moja usta natukla. 
    Uglavnom udem ja kod doktora i kazem mu kak me sestra oprala i kaze on meni, ma pustite sestru ona misli da svi trebaju dobiti 12kg. Kaze ako dobijete 12kg u trudnoci onda se u biti na nuli kad zbrojite sve sto cete izgubiti u porodu i babinju. Tako da.... Ja pokusavam zdravije jesti, ali i uzivati. Stres je gori za bebu nego koja kila vise. A o kilama cu brinuti nakon poroda.
    Sorry na dugom postu, ali eto morala sam to izbaciti iz sebe 😂

https://lb1f.lilypie.com/XPQ8p2.png

• Babuska03
    16. Ožujak 2017. 16:34

Tako je, Pinkica i Me+mybaby. Mislim da smo sve ovdje dovoljno odgovorne da nećemo konzumirati ništa što bi naškodilo našim bebama. Mene inače prilično teško izbaciti iz takta, ali stavovi liječnika i sestara o kojima vi pričate, a i moj jučerašnji pregled me baš iznerviraju. To je sve toliko podcjenjivački.
    Odlučila sam se oglušit na to sve i nastavit kako sam i dosad - s uravnoteženom i zdravom prehranom, pojačati željezo i priuštit si koji gušt. Tako sam, primjerice, jučer nakon pregleda otišla ravno u pekaru Korica i pojela si kroasan s bademima. :D

Ofnica
    16. Ožujak 2017. 16:34

Svasta i te price o kilama...ja na 29tj danas i dobila 9,5kg do sad. Nije to nista strasno, i poveća se volumen krvi i maternica i plodna voda, i jos se vise skuplja tekućina u tijelu...ne opterećujem se i pazim na kvalitetu hrane. 
    Mene vise brine to kak vrijeme leti i kako se približava dan D, a tako malo toga znam...moram početi vise citati o prvom razdoblju bebinog života, ali i pouzdajem se u svoj majčinski instinkt.

OhSoBoho
    16. Ožujak 2017. 16:37

Ma jooooj vi ste sve tak dobre i brojite zalogaje da mi je skroz bed 
    Ja se ne ograničava na žličicu linolade, pojedem koliko mi se želi ;)
    Bebi je super, šećer mi je odličan a ja sretna i zadovoljna nakon malo slatkiša.  Naravno da ne pretjerujem s ničim i svaki dan zdravo kuham ali ako nešto poželim onda si to i dopustim ;)
    Sretna mama i sretna beba. U 24 tjednu sam i na +8kg. Moglo je i manje ali ja sam zadovoljna :)
    Inace, vazem se samo kod doktora, doma i ne gledam vagu 

LlamaFace
    16. Ožujak 2017. 16:39

Tete moje,koliko sam se ja sekirala zbog tih glupih kila dok nisam prihvatila da sam prvih 5 mjeseci bila izvan kontrole i to je to;jela sam kao da sutra ne postoji a pola sata nakon obroka bi me uhvatila mucnina OD GLADI. Pokusala sam se borit protiv toga ali pucala sam po savovima (ne samo od kila). Tek sad, u 28. tjednu i 14 kilograma kasnije mogu reci da ponovno koliko-toliko imam kontrolu nad sobom i boli me john. Za sad me jos nitko nije naribao, cak su svi toliko ljubazni pa mi lazu u facu i govore kak im bas super izgledam - 175 visoka i 86 teska (nikad nisam mislila da cu bit nostalgicna za svojim predtrudnickim osobnim rekordom od 75 kg 😂). Tak da ono,neka svi odj.. u skokovima,jedno je kad pretiloscu ugrozavas bebino i svoje zdravlje a drugo je kad me u trudnoci pokusavaju obuc u xs.

Carmen012
    16. Ožujak 2017. 17:28

Ja sam 19+ 3, imala sam 51 kg a sad sam oko 55 - 55.5, i sestra i doktor su bili zadovoljni, rekli su : O super kilice polako idu.  Kuham zdravo ali svaki dan jedem i nešto slatko, često i peciva. Što mi se jedem to i jedem, beba super napreduje, a i ja se dobro osjećam.

Matie89
    16. Ožujak 2017. 17:46

Babuska03

Matie, u nalazima mi ne piše kolika mi je vrijednost željeza već su mi eritrociti, hemoglobin i hematokrit ispod referentnih vrijednosti što, prema liječnikovim riječima, ukazuje na anemičnost i smanjeno željezo. S obzirom na to da imam niži šećer u krvi i niskotlakaš sam, reko mi je da obavezno podebljam željezo, da se ne bi negdje srušila i imala kasnije problema (na porodu npr) Mislila sam si svakodnevno raditi smutije od cikle, mrkve, jabuke i limuna, a tog herefrola me strah jer otkad ne pušim, moja je probava blaga katastrofa (unatoč jogurtima, donatu i inome:)).

Ma ti smutiji su i vise nego dovoljni onda. :) I jesti ako ste u mogucnosti dosta blitve I spinata, to je odlicno za zeljezo. Samo mozda malo paziti da ne jedete mlijecne proizvode uz takva jela jer smanjuju apsorpciju zeljeza. Cikla je prva liga :)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.