Čitam par knjiga (pa kako koju uzmem):
Moja beba http://www.telegramroda.hr/wp-content/uploads/2015/07/Moja_beba_veliki_savjetnik-e1436856099840.jpg
Trudnoća i dijete http://www.mvinfo.hr/knjiga/11402/trudnoca-i-dijete
I još dvije imam, neku star debelu od moje mame i jednu tanku gdje je opisan svaki mjesec trudnoće i što nosi sa sobom.
Carmen, ja volim čitati knjige raznih psihologa pa se namjeravam učlaniti u knjižnicu danas-sutra. Nisam bila sigurno bar 7-8 godina učlanjena u knjižnicu.
Meni je danas možda zadnji dan kako radim pa ću sad bar imati vremena za takve stvari
Što se tiče tog duhovnog pristupa... nemam pojma, meni se čini da bi mi prije pomogao sportski pristup rađanju.
Curke, gušt mi vas je čitati!
Ja bih samo htjela prijaviti da sam jučer bila na ogtt-u i sve je okej. Službeno sam proglašena starom prvorotkinjom (iako ću rodit s tek napunjene 34) i to mi stoji pod dijagnozom! Otkriveno mi je samo jako nisko željezo i propisan Heferol, ali, koliko čujem, on zatvara. Pošto ionako imam problema sa probavom, ne mislim ga kupiti… Što biste mi vi preporučili?
Pa mislim da su starije prvorotkinje sve žene koje su prvo dijete rodile iznad 25! Tako da smo i ti i ja već 9 godina u toj skupini starih prvorotkinja.
Babuska kod mene u sobi su sve 30+ bile cure tako da nemaš brige. To je danas postalo učestalije da žene rađaju prvo dijete kasnije nego naše mame ili bake. Kad je i s tobom i s bebom sve ok, nema nikakve brige. Mislim da bi ti najbolje bilo razgovorati i sa gin i općom praksom ako treba jer je taj zatvor jako zeznuta stvar.
Ne znam kako je u drugim bolnicama, ali ja sam doživjela šok kad su me stavili na dijabetičku dijetu i proglasili dijabetičarkom samo zato što su među onim silnim papirima našli nalaz od krvi koji sam vadila sa punih 5 tjedana trudnoće di mi je šećer natašte bio 5.3. Niti meni niti curama s kojima sam bila u sobi nije jasno bilo to. Sad kad ću ić kod svog gin obavezo tražit uputnicu za taj ogtt da fakat vidim je imam taj mutavi šećer ili ne bez obzira što su ovi u vinogradskoj rekli i radili.
Cure jeste posudile te knjige ili ih imate doma od prije...ja zasad nista ne čitam, ali planiram nesto uzeti.
Ja sam ovo posudila iz knjižnice i super mi je bilo.
http://www.mvinfo.hr/knjiga/5651/vasa-trudnoca
Curke, gušt mi vas je čitati!
Ja bih samo htjela prijaviti da sam jučer bila na ogtt-u i sve je okej. Službeno sam proglašena starom prvorotkinjom (iako ću rodit s tek napunjene 34) i to mi stoji pod dijagnozom! Otkriveno mi je samo jako nisko željezo i propisan Heferol, ali, koliko čujem, on zatvara. Pošto ionako imam problema sa probavom, ne mislim ga kupiti… Što biste mi vi preporučili?
Ja sam pila heferol dosta dugo jer cijeli zivot imam problema sa zeljezom. Dosta je jak lijek, ali na svakog djeluje drugacije. Mene je npr tjeralo cesce na WC, drugih tegoba nisam ni imala. Mozda najbolje da probas 2 dana pa vidis. Ja Sam pila razne lijekove Ali heferol me spasio. Koliko ti je zeljezo? Ako nije prenisko da probas sa sirupima ili sumecim?
Babuska ja uzmem dnevno jogurt aktivija i mozda jos neki vocni dodatno i preobava je u redu, iako ne pijem Heferol prije je bila usporena.
Ja sad citam knjigu sto sve trebate znati o prvoj godin djeteta, tako nekako se zove.ima 600 stranica i kosta 150kn. Meni je ok, ali sigurno ima i boljih.
Ina li ta knjiga Duhovni pristup radanju negdje na internetu?
Pinkice, meni je šećer natašte bio 4,0, a u krvnim pretragama glukoza ispod referentne vrijednosti (dakle, hipoglikemična sam, i to je tako otkad znam za sebe). No, bez obzira na to, i činjenicu da sam se nadebljala 5kg (23+4tt) liječnik mi je kao terapiju prepisao preventivnu dijabetičku dijetu. Nakon što me proglasio starom prvorotkinjom i pušačicom jer muž zapali ispred mene par cigareta (i to mi je stavio pod dijagnozu premda sam mu rekla da sam prestala pušiti (doduše, zapalim rijetko jednu, dvije, ali to sam prešutila:)), ovo s dijetom me pomračilo. Pitala sam ga zašto moram na tu preventivnu dijabetičku dijetu, a on mi je rekao da to svima govore kako bi nas natjerali da osvijestimo to što jedemo, izbacimo šećere, pekare, fast-foodove i sl. Ne znam, meni je to zvučalo ko da smo maloumne pa nas doktor mora staviti na dijetu jer bi inače, glupe kakve jesmo, spavale u mekdonaldsu. Baš me iživcirao.
Matie, u nalazima mi ne piše kolika mi je vrijednost željeza već su mi eritrociti, hemoglobin i hematokrit ispod referentnih vrijednosti što, prema liječnikovim riječima, ukazuje na anemičnost i smanjeno željezo. S obzirom na to da imam niži šećer u krvi i niskotlakaš sam, reko mi je da obavezno podebljam željezo, da se ne bi negdje srušila i imala kasnije problema (na porodu npr) Mislila sam si svakodnevno raditi smutije od cikle, mrkve, jabuke i limuna, a tog herefrola me strah jer otkad ne pušim, moja je probava blaga katastrofa (unatoč jogurtima, donatu i inome:)).
Lagertha, ja bila uvjerena da su to one iznad 35! :D
Sortiraj odgovore
Najstariji