Ajoj, možda neke toplice (Bizovačke)? Sve toplice bi trebale imati i olimpijski bazen za plivanje... pa ako karta nije skupa... odeš. Jedino bi meni bilo žao što ne mogu u ostale bazene s mjehurićima i valovima.
Od bicikla sam odustala iako ga vozim i treniram od malena..nekako mi čudan osječaj na sicu a i tako previše sjedim..za vikend ću opet laganini na sljeme i penjanje to mi je taman a i da malo zraka uhvatim. Uvela sam hodanje oko firme nakon ručka i pomaže mi da ne zaspim na radnm mjestu :-)
Od knjiga meni su preporučili od Jovančevića Godine prve...i svima preporučujem to mi je ko biblija za bebe...
neko je na forumu spomenuo onu Duhovni pristup rađanju- to mi je slijedeča. Ima li je možda negjde osim na Kaptolu za kupit, tipa algoritam?
Čitala sam prije onu knjižurinu od Mayo klinike o trudnoći...al sam se već trudnoće zasitila jer se počinjem plašit kako ću ja to znat s djetetom, dojenjem...pa čitam ono nakon poroda i nadam se najboljem :-)
Od odječe za bebe vidla sam jučer u c&a imaju po 6 onih kombinezona bio cotton za 60tak kuna...tako da više ne brinem oko toga..malo ću još pričekat i kupit par veličina i to je to :-) Plašila sam se da je ta robica puno skuplja..Samo ne znam koje veličine da uzmem niti koliko?
Ako nekog zanima razvoj djeteta, odnosno kada i kako se razvijaju određene osobine i sposobnosti djeteta, preporučila bi knjigu (priručnik) Osobine i psihološki uvjeti razvoja djeteta predškolske dobi. Odgojiteljica sam po struci pa sam u poslu ovaj priručnik koristila za praćenje napretka djece. Ako želite mogu pokusati uslikati tekst za prvih nekoliko mjeseci .
Naravno, ja napišem nešto pa umjesto pošalji, odustani stisnem.
Ja sam isto ostala u šoku kad je ženska pričala da su je s tom dijagnozom cijeli dan baš bespotrebno mučili. Trebali su odmah na carski ili bar da rutinski mjere širinu zdjelice. Mene isto strah da ću morat na carski kolika god bila beba. Em sam skoro dječje veličine, em imam sitnih problema s kukovima. Zna mi pogotovo lijevi zaštekati. Doslovno se ne moglu pomaknuti kad me primi. Sva sreća pa to kratko traje i nije često, ali je full neugodno.
Kako sam pala? Scenarij ko za neki niskobuđetni crnohumorni film. Dečko naglo stao, ja to nisam skužila na vrijeme, zabušim se u njega, odbijem o njega i pravac beton. I to samo što smo izašli iz zgrade. I inače sam dosta šeprtljasta, ali ovo je ipak bio vrhunac. Jadnik je još uvijek tako sav utučen što nije uspio skužiti kaj se dešava pa me nekako bar probat zgrabiti da ne padnem. Sva sreća pa je s malom bilo sve ok. Užasno me zabrinulo što je bila tako mirna ko bubica nakon tog pada i pravac na ginekologiju u Vinogradsku.
Ja sma krenula citati Sretna beba (Gina Ford). Od tamo bas radim popis svega kaj mi treba za bebu. Ali definitivno cu procitati duhovni pristup rađanju i jos par knjiga..
Ja kako sam po prirodni takve sreće da me zadese nezgode, ne bi baš riskirala ni sam biciklom niti rolama i slično. Uvijek se mogu dogoditi stvari na koje se ne može niti utjecat niti ih izbjeć. Ne daj Bože da šta pođe po zlu, ne bi si do kraja života mogla to oprostiti. Sve je to lijepo, no ništa od toga nam neće pobjeć dok smo trudne, sve će nas čekati.
Baš sam čula za to knjigu duhovni pristup rađanju i kažu cure da pomaže. Mislim da je ako ne sve, bar velika večina do naše percepcije poroda. Ako smo mi u strahu, mišići su zgrčeni i sve se sporije odvija i više boli. Ako si opušten i imaš pozitivan stav prema tome i znaš da nisi prva koja je to prošla i preživjela, sve ide puno bolje.
Curke, gušt mi vas je čitati!
Ja bih samo htjela prijaviti da sam jučer bila na ogtt-u i sve je okej. Službeno sam proglašena starom prvorotkinjom (iako ću rodit s tek napunjene 34) i to mi stoji pod dijagnozom! Otkriveno mi je samo jako nisko željezo i propisan Heferol, ali, koliko čujem, on zatvara. Pošto ionako imam problema sa probavom, ne mislim ga kupiti... Što biste mi vi preporučili?
Sortiraj odgovore
Najstariji