Ljetne bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Babuska03
    16. Ožujak 2017. 15:25

Hvala na savjetu, Ninche. I usput, imaš koji link na tu knjigu o prvoj godini?

• KFK
    16. Ožujak 2017. 15:33

Babuska03

Pinkice, meni je šećer natašte bio 4,0, a u krvnim pretragama glukoza ispod referentne vrijednosti (dakle, hipoglikemična sam, i to je tako otkad znam za sebe). No, bez obzira na to, i činjenicu da sam se nadebljala 5kg (23+4tt) liječnik mi je kao terapiju prepisao preventivnu dijabetičku dijetu. Nakon što me proglasio starom prvorotkinjom i pušačicom jer muž zapali ispred mene par cigareta (i to mi je stavio pod dijagnozu premda sam mu rekla da sam prestala pušiti (doduše, zapalim rijetko jednu, dvije, ali to sam prešutila:)), ovo s dijetom me pomračilo. Pitala sam ga zašto moram na tu preventivnu dijabetičku dijetu, a on mi je rekao da to svima govore kako bi nas natjerali da osvijestimo to što jedemo, izbacimo šećere, pekare, fast-foodove i sl. Ne znam, meni je to zvučalo ko da smo maloumne pa nas doktor mora staviti na dijetu jer bi inače, glupe kakve jesmo, spavale u mekdonaldsu. Baš me iživcirao.

Matie, u nalazima mi ne piše kolika mi je vrijednost željeza već su mi eritrociti, hemoglobin i hematokrit ispod referentnih vrijednosti što, prema liječnikovim riječima, ukazuje na anemičnost i smanjeno željezo. S obzirom na to da imam niži šećer u krvi i niskotlakaš sam, reko mi je da obavezno podebljam željezo, da se ne bi negdje srušila i imala kasnije problema (na porodu npr) Mislila sam si svakodnevno raditi smutije od cikle, mrkve, jabuke i limuna, a tog herefrola me strah jer otkad ne pušim, moja je probava blaga katastrofa (unatoč jogurtima, donatu i inome:)).

Lagertha, ja bila uvjerena da su to one iznad 35! :D

hahaha baš si me nasmijala za ovo spavanje u Mc-u. Stvarno svašta. Ja ne bih slušala to za dijetu, ali bi pripazila na prehranu. Tak je meni sestra u utorak prokomentirala, već ste na 60kg? 60kg na 172cm je normalno i da nisam trudna.. Svašta

• AnnaFit157
    16. Ožujak 2017. 15:40

KFK

Babuska03

Pinkice, meni je šećer natašte bio 4,0, a u krvnim pretragama glukoza ispod referentne vrijednosti (dakle, hipoglikemična sam, i to je tako otkad znam za sebe). No, bez obzira na to, i činjenicu da sam se nadebljala 5kg (23+4tt) liječnik mi je kao terapiju prepisao preventivnu dijabetičku dijetu. Nakon što me proglasio starom prvorotkinjom i pušačicom jer muž zapali ispred mene par cigareta (i to mi je stavio pod dijagnozu premda sam mu rekla da sam prestala pušiti (doduše, zapalim rijetko jednu, dvije, ali to sam prešutila:)), ovo s dijetom me pomračilo. Pitala sam ga zašto moram na tu preventivnu dijabetičku dijetu, a on mi je rekao da to svima govore kako bi nas natjerali da osvijestimo to što jedemo, izbacimo šećere, pekare, fast-foodove i sl. Ne znam, meni je to zvučalo ko da smo maloumne pa nas doktor mora staviti na dijetu jer bi inače, glupe kakve jesmo, spavale u mekdonaldsu. Baš me iživcirao.

Matie, u nalazima mi ne piše kolika mi je vrijednost željeza već su mi eritrociti, hemoglobin i hematokrit ispod referentnih vrijednosti što, prema liječnikovim riječima, ukazuje na anemičnost i smanjeno željezo. S obzirom na to da imam niži šećer u krvi i niskotlakaš sam, reko mi je da obavezno podebljam željezo, da se ne bi negdje srušila i imala kasnije problema (na porodu npr) Mislila sam si svakodnevno raditi smutije od cikle, mrkve, jabuke i limuna, a tog herefrola me strah jer otkad ne pušim, moja je probava blaga katastrofa (unatoč jogurtima, donatu i inome:)).

Lagertha, ja bila uvjerena da su to one iznad 35! :D

hahaha baš si me nasmijala za ovo spavanje u Mc-u. Stvarno svašta. Ja ne bih slušala to za dijetu, ali bi pripazila na prehranu. Tak je meni sestra u utorak prokomentirala, već ste na 60kg? 60kg na 172cm je normalno i da nisam trudna.. Svašta

Isuse ostajem bez komentara na te 'doktorske' idiotarije  čim se netko udeblja 4 kg  u trudnoći. Postanem odmah živčana. 

Pinkica93
    16. Ožujak 2017. 15:42

Za neke se stvarno zapitam di su išli u školu s obzirom šta nam sve govore. A baš ko da ćemo spavat u fast food restoranima!!! Al opet to ne znači da u tih 9 mjeseci kaj ću bit trudna da ne smijem 3,4 puta i nešto takvo pojesti. Trebaju oni vidjeti šta trudnice s gestacijskim dijabetesom poskrivečki jedu u bolnici. Samo kaj još ne okrenu peć odojke i janjce i to bar jednom dnevno. fakat nebuloze pričaju. S tim kaj ti brane nešto, to ko da baš za inat tijelo traži. ili možda samo mozak.
    60kg na 172cm da je previše??? Mozak baj-baj toj sestri otišao. Pa mene bi ta tvoje sestra onda cijelu trudnoću šopala ko gusku kod sebe doma još. Ja negdje oko 50kg na nekih 165cm.

Ninche9
    16. Ožujak 2017. 15:43

Babuska ne znam dal ima na internetu, ja sam je kupila u knjizari, a poslije sam vidjela na njuskalu za 75kn 

• AnnaFit157
    16. Ožujak 2017. 15:43

Lagertha

Babuska03

Curke, gušt mi vas je čitati!
    Ja bih samo htjela prijaviti da sam jučer bila na ogtt-u i sve je okej. Službeno sam proglašena starom prvorotkinjom (iako ću rodit s tek napunjene 34) i to mi stoji pod dijagnozom! Otkriveno mi je samo jako nisko željezo i propisan Heferol, ali, koliko čujem, on zatvara. Pošto ionako imam problema sa probavom, ne mislim ga kupiti… Što biste mi vi preporučili?

Pa mislim da su starije prvorotkinje sve žene koje su prvo dijete rodile iznad 25!Tako da smo i ti i ja već 9 godina u toj skupini starih prvorotkinja.

Znači ja sam starija prvorotkinja s tek napunjenih 27? Ok, život je službeno super :D 
    E da zaboravila sam da vjerojatno već spadam  i u skupinu pretilih s obzirom da sam do 25-tog tjedna došla s 54.05 kg na 58.00 . 

mici_0555
    16. Ožujak 2017. 15:46

Ja sam u 15 tjednu došla s 56 na 60 kg, ginekolog mi rekao da je to normalno...da mršavije žene dobiju više kila i da ne brinem. Noge i guzica iste..trbuh i cice narasle.

LlamaFace
    16. Ožujak 2017. 15:48

Lagertha,imam cudna iskustva sa sportsdirectom sto se tice brojeva,al sise su mi toliko narasle da su dobile svoj postanski broj pa me ni ne cudi sto ne izlazim na kraj s online kupovinom 😅
    Sto se tice knjiga,citam samo tu i tamo What to expect when you're expecting (uglavnom kopam po netu o svemu sto me zanima) a legica iz Zgba mi je posudila knjigu Sretna beba (mislim da ju je Sundi spomenula) i rekla da su samo uz pomoc te knjige uspjeli uspostavit bebin ritam spavanja s kojim nikad nisu imali problema a mala ce im sad tri godine.

• AnnaFit157
    16. Ožujak 2017. 15:48

Pinkica93

Za neke se stvarno zapitam di su išli u školu s obzirom šta nam sve govore. A baš ko da ćemo spavat u fast food restoranima!!! Al opet to ne znači da u tih 9 mjeseci kaj ću bit trudna da ne smijem 3,4 puta i nešto takvo pojesti. Trebaju oni vidjeti šta trudnice s gestacijskim dijabetesom poskrivečki jedu u bolnici. Samo kaj još ne okrenu peć odojke i janjce i to bar jednom dnevno. fakat nebuloze pričaju. S tim kaj ti brane nešto, to ko da baš za inat tijelo traži. ili možda samo mozak.
    60kg na 172cm da je previše??? Mozak baj-baj toj sestri otišao. Pa mene bi ta tvoje sestra onda cijelu trudnoću šopala ko gusku kod sebe doma još. Ja negdje oko 50kg na nekih 165cm.

Sve ostalo okej, ali to opterećivanje trudnica s kilama se otelo kontroli. Naravno da nitko neće pretjerivati, ali ako mi se u trudnoći jede malo čokoladice  ne želim si to uskratit. I smatram se kompetentnom to tvrditi jer je to moja struka na kraju krajeva i zaista poludim ako mi neka sestra 'teže kategorije' krene spočitavat jer sam dobila 500 gr više u nekoliko tjedana ( de ne spominjem koliko pazim i i dalje treniram gotovo svakodnevno) . Odmah osip od nervoze dobijem. 

• Babuska03
    16. Ožujak 2017. 15:56

Ne mogu vjerovat, KFK. Ja sam ostala trudna sa 60kg, 170cm i bila sam si i više nego normalna. Jadne mi, šta sve nećemo čut :D

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.