Joooj i ja sam s tim plaćanjima na vi…najradije volim platiti po preuzimanju. Ta opcija pretpostavljam ne postoji? Morat cu i ja onda upregnuti taj paypal. Ako se odlučim, mogu i za sestru naruciti pa podijelimo trošak dostave.
Pa da :-) Ja sam npr. uzela i ove slinčeke:
http://hr.sportsdirect.com/mega-value-pop-over-bib-968399?colcode=96839999
http://hr.sportsdirect.com/team-football-two-pack-baby-bibs-560147?colcode=56014731
i ove čarapice (iako mislim da je to za malo veće bebe):
http://hr.sportsdirect.com/crafted-marl-socks-pack-of-5-416060?colcode=41606022
i još neke stvari za sebe, npr ovu majicu:
http://hr.sportsdirect.com/goodie-two-sleeves-printed-t-shirt-ladies-599373?colcode=59937385
iako nisu imali L, pa ću je vjerojatno nositi tek nakon poroda
Ja se isto pitam za bicikl.jako mi se vozi. Mislim pitati gin u ponedjeljak za mišljenje. Nisam još probala.
Ja sam u posljednje vrijeme stalno u spavaćicama jer me sve pidžame žuljaju. Kupila sam jako lijepu i jednostavnu spavaćicu sa gumbićima za 50 kn u H&m-u ali je dugih rukava pa cu uskoro opet morati tražiti nove.
Jeste li vozile bicikli od kada ste trudne, ja sam sva sretna jučer pokusala ali mi je bilo jako neugodno. Vozila sam se nekih 5 minuta i poslije me stalno bolio stomak.
Nope. Prvu polovicu trudnoće sam još trčala i to mi je bilo dovoljno. Nekako me strah voziti bajk trudna, da se neka budala ne zaleti na mene ili da ne daj bože padnem. U teretani bih uvijek radije izabrala onu spravu gdje stojiš i rade ti i ruke i noge. Inače volim vozit bajk po nasipu i Jarunu.
Pozz curke Ima puno toga kaj ste napisale u zadnjih 3 dana i imala sam bome svašta zanimljivoga za čitati. Imam i ja neke korisne stvarčice s vama za podijeliti koje se tiču konkretno vinogradske. Naime, prekjučer mi se dogodila najgora moguća stvar za trudnicu- pala ko kruške na asvalt ni 10m od zgrade(ako ću di poginut, to će sigurno bit pred kućom/zgradom di živim). Pala nekako čudo na desnu stranu. Lijevo konjeno malo natukla, al je desno pošteno dobilo. Lijepo razderala prvi sloj kože koji peče ko sam vrag i krvari ko da sam u svinjokolji. Od bebinih pokreta nula bodova bilo i pravac u vinogradsku da vidim jel sve ok s bebom. Došla odmah na ginekologiju, šalju me na 3. kat pošto sam u 22. tjednu. Odem gore, pregledavaju me doktor i doktorica i oboje me ispituju sto pitanja jedno za drugim i više ništa nisam znala. Sva sreća pa je bio dečko samnom koji je imao sve moje papire od trudnoće tako da su samo prebacivale papire iz ruke u ruku i tipkalu u kom. Ja ostala na promatraju do sutradan ujutro. To sve sve bilo izdogađalo od nekih 11:30 pa do nekih 14:00, 14:30 kad sam primljena na odjel. S bebom sva sreća sve ok je prošlo. Posteljica čitava i stoji na svom mjestu što im je bila glavna briga nakon što se vidjelo da je s bebom sve ok. Još uvijek su pri tome da je curica pa bi moglo i službeno sad se staviti curka na listu.
Što se tiče odjeće, spavaćica nije niti malo obavezna za imati, jedino dok rađaš i to svoju imaš. U sobi komotno možeš biti u tajicama i majci, niko ti ništa neće kenjati. Bitno je samo da se ugodno osjećaš i da ti je udobno. Vaginalni porođaj forsiraju maximalno. Na carski ideš maltene minutu prije nego i ti i beba odapnete. Al doslovno. Došla sam na krevet di je bila lažala jedna ženskica koja je otišla u rađaonu ili predrađaonu, sam najbolje skužila. Bila samo 2 prsta otvorena i odmah idemo. Možda zato kaj ima epilepsiju. Ugl. cijeli dan skoro su je mučili da vaginalno rodi. Dali joj i drip i epiduralnu(samo jednu dozu koja kad je popustila više ju nije dobivala). Pod kraj je bila na najjačem dripu bez epiduralne. Kaže da je bilo za umrijeti jer ju je usput počeo i prednapadaj epilepsije hvatati o kajem baš niko nije vodio previše brige(sramota njihova) Znali su sve o njezinom stanju jer je danima prije ležala kod njih na odjelu patologije. Na kraju je završila na carskom i to samo zato kaj su doktori skužili da su je bez ikakvog uma i razuma pustili cijeli dan da se pati jer joj je zdjelica bila preuska da bi vaginalno rodila maloga. Usput su i maloga joj malčice sjebentali. Imao je hematom na glavi zato što nije mogao proč kroz zdjelicu.
Nadam se da nisam neku prestrašila s ovim ne baš najboljim iskustvom poroda. I da, zaboravila rec. Dan kasnije je najnormalnije šetala. Jest da joj se malo vrtilo i stezao ju šav, ali sama je mogla hodati. To je valjda jedina pozitivna stvar bila.
Huh mene bi bila frka sjest na bicikl.. Nekak mi je to ak padnem s bicikla ode ruka, noga ili beba...
Što se tiče odjeće, spavaćica nije niti malo obavezna za imati, jedino dok rađaš i to svoju imaš. U sobi komotno možeš biti u tajicama i majci, niko ti ništa neće kenjati. Bitno je samo da se ugodno osjećaš i da ti je udobno. Vaginalni porođaj forsiraju maximalno. Na carski ideš maltene minutu prije nego i ti i beba odapnete. Al doslovno. Došla sam na krevet di je bila lažala jedna ženskica koja je otišla u rađaonu ili predrađaonu, sam najbolje skužila. Bila samo 2 prsta otvorena i odmah idemo. Možda zato kaj ima epilepsiju. Ugl. cijeli dan skoro su je mučili da vaginalno rodi. Dali joj i drip i epiduralnu(samo jednu dozu koja kad je popustila više ju nije dobivala). Pod kraj je bila na najjačem dripu bez epiduralne. Kaže da je bilo za umrijeti jer ju je usput počeo i prednapadaj epilepsije hvatati o kajem baš niko nije vodio previše brige(sramota njihova) Znali su sve o njezinom stanju jer je danima prije ležala kod njih na odjelu patologije. Na kraju je završila na carskom i to samo zato kaj su doktori skužili da su je bez ikakvog uma i razuma pustili cijeli dan da se pati jer joj je zdjelica bila preuska da bi vaginalno rodila maloga. Usput su i maloga joj malčice sjebentali. Imao je hematom na glavi zato što nije mogao proč kroz zdjelicu.
Nadam se da nisam neku prestrašila s ovim ne baš najboljim iskustvom poroda. I da, zaboravila rec. Dan kasnije je najnormalnije šetala. Jest da joj se malo vrtilo i stezao ju šav, ali sama je mogla hodati. To je valjda jedina pozitivna stvar bila.
baš čudno da su ju forsali,a ima epilepsiju... moja frendica ima šećer i odmah je bio dogovoren carski (u Vinogradskoj)... moja sestra je sva sitna bila, a beba bila velika i isto su odmah rekli da će ići na carski (u Petrovoj)... nikakvo forsanje mama, a pogotovo bebe...
ima stvarno svakakvih priča...
Ajme Pinkica! Kako si pala? Spotaknula se ili ti se zamantalo?
Dobro kaže moja mama, trudnicama je zeznuto sad kad se vrijeme mijenja svakih 10 minuta. Još mi niskotlakaši...valjda ćemo preživjeti ovo proljeće.
Bitno da je mala curka dobro. Sada odmaraj i pazite se. Samo polako. :)
I da, malo sam se prepala od ove priče o porodu. Kao da se uska zdjelica ne može procijeniti u prvih par sati, ma i prije. Tako su i moju mamu forsirali no uspjela je nekako prirodno. Isto uska zdjelica. Ima visok prag podnošenja boli ali kaže da je jedva preživjela i isključivo zato sam ostala jedinica. Znala je da neće to ponovno prolaziti. :-/
Što se tiče bicikla, i ja sam imala tu fiks ideju. Nisam nikada pala niti imala neku nezgodaciju u prometu kao biciklist ali svejedno je rizik. I uvijek vozim ovo mirnijom rutom do centra, no svejedno se ne usudim. Pitala sam staroga (nije ginekolog ali je doktor pa sam rađe njega pitala jer imam dojam da mi ginić dobiva tikove na blesava pitanja :D) misli li da mogu barem na neke kraće ture...rekao je bolje mir, ne bi savjetovao: i zbog prometa i moguće vrtoglavice (i tu na klokanici mnogima nam se manta u zadnje vrijeme) i zbog načina sjedenja pri vožnji, što sam si i mislila da je potencijalan problem (može biti ali i ne mora).
Pinkice Pa kak si pala?Ali dobro,bitno da ti je s bebom sve ok!Cuvaj se
Miris malih beba je zapravo miris raja
💟buhtlica 8.6.2017
💟sefica 22.11.2011
💙moj car 21.10.2009
Sortiraj odgovore
Najstariji