O posebnoj prostoriji u stanu od 40 kvadrata mogu samo sanjati XD Mislim , ruku na srce meni svejedno, bebač će ionak biti u krevetiću /kolijevci do našeg tak da….I don't care. Al jadan muž, sva sreća da će bit mjesec dana na dopustu pa se može malo priviknuti na plakanje, ali kad krene dizanje za posao neće mu biti svejedno. E sad ga zezam : tak ti i treba kad si prije par godina kupio mali stan za loviti ženske (pa mene ulovio) heheheh!! Badava kaj je moderno namješten kad smo ko sardine XD …..
MIslim da će svima nama bebe biti u sobi s nama za početak...iako mi imamo veliki stan, meni je puno logičnije da beba bude tik uz mamu, barem prvo vrijeme. AnnaFIt157, kod mene je jedino razlika šta si je moj muž kupio ekstra krevet i stavio ga u dječju sobu tako da može pobjeći kad vidi da plakanje baš ne prestaje hehheee!
Djevojke, slučajno naiđoh na ovu temu pa vidim neke cure koje znam još sa "planiranja" - OhSohoBoho :) …
Ja sam ona koja ti je slala lh trakice :) . Ali zaboravila sam i username i passw, pa dok se ne sjetim koristim ovaj profil :) …
Divno vas je čitati, sjetim se svojih doživljaja i svega o čemu pišete.. imam doma bebu od 10 mjeseci pa ako vas nešto zanima slobodno pitajte dok je još svježe :) … za početak koliko vas čitam, vidim da treba lista nekih nužnih i nekih nepotrebnih stvari za bebu :)
Uglavnom, pozdrav svima, divne ste
Hej Kloksa,
Naravno da se sjećam, trakice su bile pun pogodak ;)
Slobodno nam sastavi neku listu potrebno/nepotrebno kad u lovis vremena, ja imam poriv kupit sve kaj vidim...sreća da je muž razuman ;)
Kako je bebica? Uživate?
Djevojke, slučajno naiđoh na ovu temu pa vidim neke cure koje znam još sa "planiranja" - OhSohoBoho :) …
Ja sam ona koja ti je slala lh trakice :) . Ali zaboravila sam i username i passw, pa dok se ne sjetim koristim ovaj profil :) …
Divno vas je čitati, sjetim se svojih doživljaja i svega o čemu pišete.. imam doma bebu od 10 mjeseci pa ako vas nešto zanima slobodno pitajte dok je još svježe :) … za početak koliko vas čitam, vidim da treba lista nekih nužnih i nekih nepotrebnih stvari za bebu :)
Uglavnom, pozdrav svima, divne ste
Hej Kloksa,
Naravno da se sjećam, trakice su bile pun pogodak ;)
Slobodno nam sastavi neku listu potrebno/nepotrebno kad u lovis vremena, ja imam poriv kupit sve kaj vidim…sreća da je muž razuman ;)
Kako je bebica? Uživate?
ajoj, uživamo, trčimo za njim... evo upravo mi je pojeo letak sa popustom od 20% za C&A. E sad neće dobit nove majce i bodije (ma moš mislit) :)
Pa svakako dobra je odluka sterilizator, i to onaj što NE ide u mikrovalnu. Ali, sterilizator ti treba samo ako koristiš xy bočica dnevno, što ne koristiš ako dojiš jelte. U tom slučaju je sterilizator nepotreban i dovoljno je prokuhavati bočice.
Grijač za bočice mi je bio aposolutno nepotreban, nisam ga koristila niti jednom. Otišao na njuškalo nekorišten... :)
Vezano za HM hlače za trudnice, neiskoristive su kasnije, jer ne ostane trbuh toliki da ti treba onaj prostor :) .. ja sam zbog steznjaka nosila još možda 2 tjedna poslije poroda i otad skupljaju prašinu u ormaru (skupa sa tajicama, trenirkom i ostalim klokaničastim stvarima) ...
pitajte sve što vas zanima, ja sam kontrol frik i sve sam proučavala do detalja, pa recimo mogu napisati neka svoja iskustva, npr sa bočicama...
Najbolje su Avent natural (testirala sam Tomee Tippe, NUK, MAM i obični Avent (mislim original)...
Od duda je najbolje prihvatio MAM i avent... najgore su mi Tomee Tippe jer se skroz isperu i izližu. MAM su prosječne, mene su nervirale jer nemaju ručkicu za objesit na lancic, ali beba ih voli :)
Da sad ne tipkam bezveze pitajte ako vas bilo što zanima :)
Bokic Kloksa bas mi je drago da si se javila, mene zanima sto od igracaka kupiti za malu bebu? Dobili smo na poklon nekog misa sto svira uspavanku i druge igracke nemamo. Kupit cu onu zmijicu sto se zamota oko rucke na kolicima ili sjedalici a za drugo ne znam.
U mülleru me privlace kojekakve chicco lampoce sto svjetle mjesece i zvijezde po plafonu, a na amazonu sam pratila onaj Mobile sto se stavi na kinderbet i svira.
Jel potrebno kupiti dudu i bocicu prije poroda i akk da, koliko?
Kupiti pampers broj 1 ili broj 2 za start?
Bas sam te zatrpala pitanjima
Bokic Kloksa bas mi je drago da si se javila, mene zanima sto od igracaka kupiti za malu bebu? Dobili smo na poklon nekog misa sto svira uspavanku i druge igracke nemamo. Kupit cu onu zmijicu sto se zamota oko rucke na kolicima ili sjedalici a za drugo ne znam.
U mülleru me privlace kojekakve chicco lampoce sto svjetle mjesece i zvijezde po plafonu, a na amazonu sam pratila onaj Mobile sto se stavi na kinderbet i svira.
Jel potrebno kupiti dudu i bocicu prije poroda i akk da, koliko?
Kupiti pampers broj 1 ili broj 2 za start?
Bas sam te zatrpala pitanjima
Ma samo ti zatrpavaj :)
Igračke: za početak ništa, dok ne počnu držati u rukama. Mi smo doslovno imali samo zvečke. Mobile smo imali chicco, onaj sa reflektorom (baš taj sa mjesecom i zvijezdama), što reći o tome, ok, ali više za ukras. Mi smo ga naručili sa amazona za puno manje novca, kao i baby monitor npr.
Na kraju smo se uspavljivali pjesmicama sa youtubea. Na kindač smo objesili onu igračku na potezanje što svira uspavanku. I dan danas ju voli i nateže ju. Sad se s njom javlja da je budan :)
Na AS (jaje) nisam stavljala te igračke jer su jako zveckale pa su ga budile dok spava. U kolicima smo imali tješilicu. (Sad hodamo sa torbom igračaka jer mu sve brzo dosadi) ..
Dudu i bočicu kupi svakako (2 dude i 1-2 bočice) jer ćeš prepostavljam dojiti pa ti više neće trebati.
Kod mene je bila komplikacija sa mlijekom pa sam na kraju imala set od 8 bočica koje sam panično išla kupiti poslije izlaska iz bolnice (skupa sa posudicom za doziranje hrane, termometrom za hranu/vodu (bez tog ne bih mogla, jer mora sve biti na 37c) i termosicom). E da, uz bočice obavezno kupiti četku za čišćenje bočica, najbolje NUK jer ona dopre do najzabačenijih dijelova, i ima malu četkicu dodatno (skrivenu u dršci) koja čisti baš dude.
Ja sam za start kupila 1ice pampers, ali je malac bio ispod 3kg pa smo prvih 2-3tjedna koristili new born (one pamersice za nedonoščad) ...
Hvala ti, pomogla si mi.
Kako je to kod vas u startu funkcioniralo, gdje je beba najvise spavala? Sto mislis o viperu? Ili o kosari za kolica i spavanju?
Kada si dijete prvi put vodila van? Mislim na zrak..ne u grad u centar nego recimo na balkon il terasu
Mi imamo veliku terasu i ljeti bude dovoljno hlada a beba dolazi u lipnju pa sve mislim savrseno..
Hvala ti, pomogla si mi.
Kako je to kod vas u startu funkcioniralo, gdje je beba najvise spavala? Sto mislis o viperu? Ili o kosari za kolica i spavanju?
Kada si dijete prvi put vodila van? Mislim na zrak..ne u grad u centar nego recimo na balkon il terasu
Mi imamo veliku terasu i ljeti bude dovoljno hlada a beba dolazi u lipnju pa sve mislim savrseno..
Beba u prvih 3 mjeseca puno spava i puno se budi. Kod dojenih beba je to još češće nego kod beba na ad. Spavao je od početka u svom kinderbetu, prikačenog odmah uz moju stranu kreveta. Imamo mali krevet pa ga nismo mogli stavljati uz nas.
Sa 3 mjeseca sve se promjeni, doslovno. To postanu druge bebe, sa drugačijim ritmom.
Viper je kupila jedna prijateljica i to je skroz bezveze, pitanje je da li će ga dijete uopće prihvatiti. Nama je bio super babygym, ali dobar gym.
Spavao je u košari za vrijeme šetnje, i to je ok. Koristili smo ju cca 3, max 4 mjeseca a onda ju je prerastao.
Kolica bih sad kupila 2u1, košara + AS jer sportski nismo koristili (prešli na kišobran kolica, manja su, lakša).
Mi smo odmah izašli van (sa cca tjedan dana) jer je on svibanjska beba i to je savršeno vrijeme. Sve priče o mjesec dana u kući su glupost, dijete treba na svjež zrak, samo ga treba adekvatno obući.
Terasu i balkon možeš odmah upogonit :)
Cure koje imate trudnicke trapke,dal se one mogu i kasnije nositi?Znaci,da se makne ona guma,jel bi to slicilo na ista,s obzirom na njihov kroj za trudnice!Jos si moram pogledati to i tajice pa sam onda mirna!Jucer sam isprobavala robu i uvidjela da i dalje stanem u svoju velicinu,naravno,osim trbuha pa sam si bila malo sretna!
Hm moje u biti nemaju cif.. a gumb je samo prisiven. Ali mozda da ti krojacica to nekak prekroji bi i mogla nositi zakaj ne.
Pa bilo bi mi steta platit ih 200-300 kn,ne znam tocno koliko a nosit ih samo 2-3 mjeseca!Budem vidjela!
Mamika ja imam samo jedne hlače, danas otišla u hm east malo pogledati ponudu, trudničke trapke po 299-399kn čak, mislim zgrozila sam se na cijene…400kn za trudničke traperice, malo too much po meni…a tajice sve brojevi xs ostali, užas…mislim, nismo svi super twiggyce…nema niti jedna m veličina.
Ajme,to mi je preskupo!Radije cu kupit par tajica pa se prisilit da hodam u njima-ne volim nikako svoje noge,dugacke i mrsave,zato kazem prislit!U Mani sam jucer vidjela tajice,po 100 kn!Netko je spomenuo da su u HM po 70 pa sam odustala od ovih!Ali kad vidim koju velicinu imaju budem se opet u Manu vracala!Ha ha....
Miris malih beba je zapravo miris raja
💟buhtlica 8.6.2017
💟sefica 22.11.2011
💙moj car 21.10.2009
Kloksa hvala na savjetima...u vezi tih bočica i duda, četki za pranje...napisi molim te koji ducan ima taj asortiman koji preporucas, vidjela sam u dm da ima avent, najrađe bih popisala sve sta si rekla i otišla na jedno mjesto i to sve kupila, ne da mi se okolo hodati...malo lijeno, ali kad vec imamo tak dobre preporuke, onda to treba iskoristiti.
Daj molim te jos jedan savjet apropo stvari za bolnicu...neki dan mi je jedna frendica rekla da ne kupujem one mrežaste gaćice nego da postoje neke bokserice...kaj si ti koristila? I cure, jel planirate vi kupovat one steznike za trbuh? Kloksa savjet koji je dobar? Tnx!
Sortiraj odgovore
Najstariji