Ljetne bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ofnica
    14. Ožujak 2017. 10:30

Ni ja ne vjerujem u te price o nepokretnosti...istina, moze se pogoditi živac da se kasnije osjete neke nuspojavice, ali realno, da te i pokoci pa odeš ba hitnu da ti daju blokadu, isto se moze desiti...ili ako odeš kod nekog masera koji te vezveze stišće i ne zna sta masira, isto ti moze povrijediti živac ili disk...tak da su te price po meni bzvz, ipak su zo školovani anesteziolozi koji znaju kaj rade.

14. Ožujak 2017. 10:33

Ofnica

Ni ja ne vjerujem u te price o nepokretnosti…istina, moze se pogoditi živac da se kasnije osjete neke nuspojavice, ali realno, da te i pokoci pa odeš ba hitnu da ti daju blokadu, isto se moze desiti…ili ako odeš kod nekog masera koji te vezveze stišće i ne zna sta masira, isto ti moze povrijediti živac ili disk…tak da su te price po meni bzvz, ipak su zo školovani anesteziolozi koji znaju kaj rade.

Mogu biti i jače nuspojave, ali to je rizik kao i kod bilo kojeg drugog lijeka. Rijetko se događa, ali treba imati na umu da mogu baš tebe pogoditi - zato moraš i potpisati onu neku potvrdu. Ipak, kad imaš gripu uzeti ćeš antibiotik iako postoji vjerojatnost od srčanog udara (sad bezveze izmišljam, ali ima ozbiljnih nuspojava od svakog jačeg lijeka... ). S druge strane, kad voziš auto postoji vjerojatnost da će se neka budala zabiti u tebe. Ništa nije 100% safe.

Ofnica
    14. Ožujak 2017. 10:35

Lagertha u vezi povijanja, to he ono u vezi kukova...moram i ja pročitat o tome...mislim da se ne trebaju sve bebe široko povijati, valjda to pedijatar veli da treba...joooooj nista ne znam o tome a 32god su mi!!!! Ufffff!

Da Lagertha, i ja mislim da bas nije pametno da sister ide sa mnom, pogotovo jer je prije pola god imala spontani i sad je ponovno ostala trudna...bojim se da joj stres moze naštetiti...moram ju odgovoriti, ali tvrdoglava je pa cu imati posla oko toga...

mamika3
    14. Ožujak 2017. 10:46

Elizabeth

Žene, oprostite ako ponavljam pitanje, ali koliko vas ima da ste za primjenu epiduralne tijekom poroda? I što mislite o ovim pričama da se može ostati nepokretan i ostalo? I ako netko ima iskustvo sa splitskim rodilištem, molim da napiše utiske? Hvala.

Iskreno se nadam da cu i ovaj put dobit epiduralnu!Javim pocetkom 6-og mj!Ha ha...

Miris malih beba je zapravo miris raja
    💟buhtlica 8.6.2017
    💟sefica 22.11.2011
    💙moj car 21.10.2009

• Kloksa
    14. Ožujak 2017. 10:52

Ofnica

Ni ja ne vjerujem u te price o nepokretnosti…istina, moze se pogoditi živac da se kasnije osjete neke nuspojavice, ali realno, da te i pokoci pa odeš ba hitnu da ti daju blokadu, isto se moze desiti…ili ako odeš kod nekog masera koji te vezveze stišće i ne zna sta masira, isto ti moze povrijediti živac ili disk…tak da su te price po meni bzvz, ipak su zo školovani anesteziolozi koji znaju kaj rade.

Slažem se, živac možeš pogoditi i tako da nezgodno sjedneš na barsku stolicu kao ja :) i završiš na neurologiji :)

gle, to su jako rijetke situacije. porod boli. ovo je 21. stoljeće. uzmite lijekove koje vam se nude. ako se ne nude, tražite.
    i ne junačite se :)

• Kloksa
    14. Ožujak 2017. 10:53

Ofnica

Lagertha u vezi povijanja, to he ono u vezi kukova…moram i ja pročitat o tome…mislim da se ne trebaju sve bebe široko povijati, valjda to pedijatar veli da treba…joooooj nista ne znam o tome a 32god su mi!!!! Ufffff!

Da Lagertha, i ja mislim da bas nije pametno da sister ide sa mnom, pogotovo jer je prije pola god imala spontani i sad je ponovno ostala trudna…bojim se da joj stres moze naštetiti…moram ju odgovoriti, ali tvrdoglava je pa cu imati posla oko toga…

nagovori muža da ide... nema ništa ljepše od prvog plača djeteta :) bez obzira što je taj prvi plač uvod u onih 12364987526475 plačeva kasnije :)

14. Ožujak 2017. 10:53

Ofnica

Lagertha u vezi povijanja, to he ono u vezi kukova…moram i ja pročitat o tome…mislim da se ne trebaju sve bebe široko povijati, valjda to pedijatar veli da treba…joooooj nista ne znam o tome a 32god su mi!!!! Ufffff!

Da Lagertha, i ja mislim da bas nije pametno da sister ide sa mnom, pogotovo jer je prije pola god imala spontani i sad je ponovno ostala trudna…bojim se da joj stres moze naštetiti…moram ju odgovoriti, ali tvrdoglava je pa cu imati posla oko toga…

Meni je sad frendica rekla da se ide na UZV u 6. tjednu pa će nam onda doktor reći da li treba. Mene nije sram kaj to ne znam... znam one stvari koje su me se doticale do sad. Ima vremena da sve naučimo. 

Eloa
    14. Ožujak 2017. 10:56

Kloksa hvala na info :) dobro će doći...
    Široko povijanje-meni je frendica rekla da su njoj te švedske pelene s punjenjem nepotrebne bile, da je ona imala samo one trokutiće tanke koje je stavljala na tetre pa sam se ja povela njenim savjetom i naručila sa Mali Anđeo samo te trokutiće... 
    Ispod trokutića ide tetra,a  ispod tetre jednokratna pelena..Ne moraju se sva djeca široko povijati, po prepouci pedijatra svakako, a i ne može naškoditi ako roditelji sami odluče široko povijati...

Što se tiče epiduralne- super ako to možete same tražiti kak ste napisale, ali kod nas u Čk jakooo rijetko to daju, bez obzira dal vi to tražile ili ne, oni same odluče....

Zato sam ja dosta toga pročitala o Dianatal gelu koji olakšava prirodni porod-sve samo pohvale, tko se jednom odlučio i drugi puta će... Zato ću se i ja za to odlučiti, ako mi neće preporučiti carski rez...
    Dosta je skupo, ali dva gela su dosta za jedan porod, pa čak tri žene mogu to podijeliti....tako da ispadne po svakoj možda 200kn, što po meni nije puno ako ti olakša bolove... 

Me+mybaby
    14. Ožujak 2017. 11:08

Eto da se malo i ja ubacim. Epiduralna je anestezija, a za svaku anesteziju se mora potpisati suglasnost, a ne zato da bi se oni ogradili od necega. Svaki lijek ima svoje nuspojave, ali se zna u kojim omjerima. I najobicniji andol kad otvorite uputstva ima pola stranice nuspojava, ali to ne znaci da ga nikad nismo i necemo popiti. Ja sam osobno za epiduralnu. Do sad sam jedino asistirala u davanju iste, ali na prvi porod se spremam sa zamolbom za istu, naravno ako cu ju moci primiti. 
    Sto se tice sirokog povijanja to se sve vise napusta jer nisu dokazali da ima neku preventivnu ulogu, iako ne moze ji skoditi pa svatko moze odluciti hoce li ili ne siroko povijati dijete, a s obzirom da dijete do 3 mj zivota mora obaviti ultrazvuk kukova onda se moze ordinirati nesto za ispravljanje.
    Eto malo sam oduljila, ali da bar malo ukljucim svoj trudnicki mozak i upotrijebim svoje strucno znanje.
    P.S. naravno da nam je opet okrenuo dupe i zario glavu u posteljicu i 4d je bio sve samo ne uspjesan. Ali imamo filmic kako nam je pokazao srednji prst 😂😂😂

https://lb1f.lilypie.com/XPQ8p2.png

mrva2017
    14. Ožujak 2017. 11:14

Me+mybaby

Eto da se malo i ja ubacim. Epiduralna je anestezija, a za svaku anesteziju se mora potpisati suglasnost, a ne zato da bi se oni ogradili od necega. Svaki lijek ima svoje nuspojave, ali se zna u kojim omjerima. I najobicniji andol kad otvorite uputstva ima pola stranice nuspojava, ali to ne znaci da ga nikad nismo i necemo popiti. Ja sam osobno za epiduralnu. Do sad sam jedino asistirala u davanju iste, ali na prvi porod se spremam sa zamolbom za istu, naravno ako cu ju moci primiti.
    Sto se tice sirokog povijanja to se sve vise napusta jer nisu dokazali da ima neku preventivnu ulogu, iako ne moze ji skoditi pa svatko moze odluciti hoce li ili ne siroko povijati dijete, a s obzirom da dijete do 3 mj zivota mora obaviti ultrazvuk kukova onda se moze ordinirati nesto za ispravljanje.
    Eto malo sam oduljila, ali da bar malo ukljucim svoj trudnicki mozak i upotrijebim svoje strucno znanje.
    P.S. naravno da nam je opet okrenuo dupe i zario glavu u posteljicu i 4d je bio sve samo ne uspjesan. Ali imamo filmic kako nam je pokazao srednji prst 😂😂😂

bitno je da on ima svoj stav, već od sada!   

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.