Ljetne bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    15. Veljača 2017. 12:06

[ul]
    [li][size=4]Da li mi moze tko protumačiti ovaj nalaz od kombin probira??
    KOMBINIRANI PROBIR SINDROMA DOWN U I TROMJESEČJU TRUDNOĆE 
    Biokemijski probir
    Jedinica Rezultat Pretraga Datum uzorkovanja krvi: 14.02.2017. IU/L Slobodna beta-hCG podjedinica 27,9 MoM Slobodna beta-hCG podjedinica 1,14 mIU/L PAPP-A 2107 MoM PAPP-A 0,64
    Ultrazvučni probir
    Jedinica Rezultat Pretraga Datum UZV pregleda: 14.02.2017. mm Tjeme-trtica (CRL) 72,0 tjedni+dani Gestacijska dob prema UZV 13+4 tjedni+dani Gestacijska dob na dan uzorkovanja 13+4 mm Nuhalni nabor 1,3 MoM Nuhalni nabor 0,72
    Rizici na dan uzorkovanja krvi
    Jedinica Rezultat Pretraga Dobni rizik za T21: 1 : 907 Biokemijski rizik za T21: 1 : 1620 Kombinirani (biok+UZV) rizik za T21: 1 : 9910 Kombinirani rizik za T21: rizik manji od graničnog Kombinirani rizik za T18 i T13: <1:10000 Kombinirani rizik za T18 i T13: rizik manji od graničnog
    Napomena:
    Korigirane su MoM vrijednosti za sl.betahCG i PAPP-A zbog šećerne bolesti ovisne o inzulinu.[/size][/li]
    [/ul]

mamika3
    15. Veljača 2017. 12:19

Molim Lagerthu da se javi i stavi update!Bila na Sv Duhu i zasad je CURICA!Nogice bile nesto skupljene,rekla mi je da ne vidi da ista visi pa zato kazem zasad!Ovo ostalo je u redu!Jedino mi je rekla da joj se cini da je trbuscic bebi nesto manji nego syo bi trebao biti!E,sad,meni je moj ginic rekao da je trudnoca par dana manja-to me i ona pitala  pa je mozda zbog toga!Ne znam,ne da mi se  dizati paniku kad su ostale mjere u redu!

Miris malih beba je zapravo miris raja
    💟buhtlica 8.6.2017
    💟sefica 22.11.2011
    💙moj car 21.10.2009

• gala_28
    15. Veljača 2017. 12:51

Mamika, čestitke! :)

U kojem si tjednu? :)

I mi smo 5 dana manji od predviđenog po ciklusu, i isto mi je ginić rekao da može ali i ne mora utjecati na veličinu i dinamiku rasta. Ne brini se, bitno da je u globalu sve u redu. 

mamika3
    15. Veljača 2017. 13:01

Hvala ti,Gala!Sad sam 24 plus 4!Zao mi je mog sineka-imam tri necakinje,moja kcer cetvrto zensko i on jedini decko!I sad jos ova curka-peta u familiji!Valjda nece biti tuzan-rekao je da bi bracu,da moze igrati nogomet s njim!

Miris malih beba je zapravo miris raja
    💟buhtlica 8.6.2017
    💟sefica 22.11.2011
    💙moj car 21.10.2009

15. Veljača 2017. 13:06

mamika cestitaam :)) i samo bez brige i opusteno, sigurna sam da je sve uredu :))
    andrea nemas se razloga brinuti. Bebe se ponekad mrdaju i kad mi ne osjetimo ali i to sve ovisi o vise stvari kad ces prvi puta osjetit. Meni je recimo posteljica sprijeda i po tome bi trebala kasnije osjetiti udarce ali sam ipak osjetila vec u 17tt a gin kaze da je to zato jer sam mrsava. Ja znam zene koje do iza 20tt nisu osjetile udarce. Ako si sad 19tt tko zna, mozda svaki cas lupi hehe :) 

Sve mogu u Onome koji me jača <3

Andrea1807
    15. Veljača 2017. 13:14

Pandica1510

mamika cestitaam :)) i samo bez brige i opusteno, sigurna sam da je sve uredu :))
    andrea nemas se razloga brinuti. Bebe se ponekad mrdaju i kad mi ne osjetimo ali i to sve ovisi o vise stvari kad ces prvi puta osjetit. Meni je recimo posteljica sprijeda i po tome bi trebala kasnije osjetiti udarce ali sam ipak osjetila vec u 17tt a gin kaze da je to zato jer sam mrsava. Ja znam zene koje do iza 20tt nisu osjetile udarce. Ako si sad 19tt tko zna, mozda svaki cas lupi hehe :)

hvala puno, nego oni s tim pitanjima stvore paniku, a meni ne treba puno da me strah uhvati, jer mi je prva trudnoća i sve mi je novo i cudno ☺

👶🏼

Andrea1807
    15. Veljača 2017. 13:18

Pandica1510
    hvala puno, nego oni s tim pitanjima stvore paniku, a meni ne treba puno da me strah uhvati, jer mi je prva trudnoća i sve mi je novo i cudno ☺

👶🏼

15. Veljača 2017. 13:19

Andrea znam kako ti je. I meni je prva i svega sam se u pocetku plasila. Nisam htjela piti nista osim vode haha Kad smo znali bit na nekoj veceri ili slavlju ne daj boze da popijem malo cole odmah bi pomislila na najgore a sad jedva docekam da muz otvori pivo da si sipam casu haha

Sve mogu u Onome koji me jača <3

Sundi
    15. Veljača 2017. 13:24

ValentinA
    U biti najbitnija ti je zadnja recenica.
    [size=1]Jedinica Rezultat Pretraga Dobni rizik za T21: 1 : 907 Biokemijski rizik za T21: 1 : 1620 Kombinirani (biok+UZV) rizik za T21: 1 : 9910 Kombinirani rizik za T21: rizik manji od graničnog Kombinirani rizik za T18 i T13: <1:10000 Kombinirani rizik za T18 i T13: rizik manji od graničnog[/size]

Svi rizici su ti  manji od granicnih. Mislim da je granicni 1:100 i daljnje invazivne pretrage nisu potrebne. BTW koliko imas godina?

Andrea1807
    15. Veljača 2017. 13:25

Pandica1510
    hahah svaka cast :))
    a danas je tesko znat sto se moze, sto ne, gledam na internetu, zene se svega ustrucavaju i ne rade ko sto su i prije trudnoće, kad to kazem svojima oni se smiju jer njima to tada nitko nista nije ni spominjao niti zabranjivao

👶🏼

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.