Bdv,odnedavno sam se pokupila s posla i kod kuce sam pa cak imam vremena i za tipkanje a ne samo za citanje svake prijestupne pa bih vam se i sluzbeno voljela prikljucit termin nam je 13.06. i decko je (na zadnja dva uzv)
E da! Još sam htjela pitati nešto u vezi šećera. Na prvom vađenju krvi piše Glukoza 5.2 i ja tek jučer pitam dokt jel ne bi trebalo biti 5.1. max, a ona kaže da je to bitno na OGTT-u, a ne na ovom nalazu ja niš ne kužim, pa jel nije šećer na tašte - šećer na tašte?
Ni meni to baš nije jasno sa običnim vađenje šećera na tašte i za ogtt. Znaj ih!
nisam ga ni ja (tsh) imala na nalazu kks, to ti je poseban nalaz (barem je tako kod nas)
donna83 čestitam , blizu smo (ja sam sutra u 18tt)
, isto sam priželjkivala curku, al nije bitno uopće, važno da nam budu živi i zdravi
Ja ovo našla na netu za šećer:
2010. godine HAPO studija dala je nove smjernice za dijagnozu gestacijskog dijabetesa prema graničnim vrijednostima glukoze u venskoj plazmi. GUK (glukoza u krvi) natašte do 20 tjedna trudnoće ≥ 5.1 mmol/L, potom OGTT od 24-32 tjedna trudnoće s vrijednostima ≥ 5.1 mmol/L natašte, ≥10.0 mmol/L nakon 1 sata i ≥ 8.5 mmol/L dva sata nakon opterećenja; te manifestni dijabetes s vrijednostima glikemije natašte 7.0 mmol/L, vrijednosti HbA1c 6.5 % i slučajni nalaz GUK ≥ 11.1 mmol/L.
Sortiraj odgovore
Najstariji