Pinkica93
mrva2017 čestitam na dečkiću, još jedan
Anjaaa meni se isto nešto pobrkalo u trudnoći..vadila sam hormone i TSH mi je sad u drugom tromjesečju 2,49, fT3 6,43, a fT4 10,37..ugl fT3 je viši od intervala, pa me ginekologica poslala endokrinologu..idem za tj dana pa ću vidjet šta kaže..
Do sad nisam imala nikakvih problema..osim što osjetim da mi se kod jačeg naprezanja ili penjanja uz stepenice puls ubrza..
Vidim da se spominju hormoni štitnjače. Jel to obavezno kod svih trudnica da idu kontrolirati ili samo kod nekih jer ja to nisam nikad išla raditi?
Mene je poslala da sve iskontroliram na početku..kompletna KKS, urin, urinokultura, krvna grupa s onim dodacima i štitnjača..
Na početku trudnoće je sve bilo ok..sad sam u drugom trom. išla opet provjerit štitnjaču, pa je eto malo nešto zbrčkano
Al neki ginek.uopće ne šalju ako mu se ne potužiš na neke smetnje..
Ja bi baš danas trebala ić po taj nalaz od krvne grupe. Jel se to dobije posebno za štitnjaču ili u kombinaciji s još nečim, tipa krvna grupa?
Mislim da te nitko nece slat ako je na regularnoj krvnoj slici tsh normalan,jedino ako imas nekakve simptome koji bi mogli ukazati na problem u radu stitnjace.
Evo i mene, toliko ste tema otvorile da kad sve pročitam, ne znam što bih prvo pisala :)
Inače, danas smo točno 18 tt, jučer obavili pregled i čekamo još jednog dečkića :) Stvarno ne mogu vjerovati koliko ih je na ovoj tablici... :) Nekako smo htjeli curku, ali ne možeš birat, jel :)
Htjela bih samo napisati u vezi kolica nešto...nama se prvi sin rodio u 3.mj i nismo uopće kupovali košaru, samo onaj sportski dio (sjedalicu smo dobili). I Važno je da ide u nulti položaj tako da smo ga uvijek vozili samo u tome, nikada u košari... pogotovo za naše ljetne bebe mislim da to nije potrebno, to je najpotrebnije zimskima jer dobro štiti od vjetra i zatvoreno je sa svih strana. Za zimu mislim kupiti samo onu vreću, a do tad će beba imati već 6 mjeseci...
Eto, razmislite, možda sam nekom uštedila nešto kunica :)
Baš gledam sad nalaz krvi što sam vadila na samom početku i nigdje ne vidim taj zsh da piše.
Sortiraj odgovore
Najstariji