Ljetne bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Leyla
    24. Siječanj 2017. 15:47

Cure evo ja sam se u 1 trudnoci nadebljala 26 kila...na 180 cm i pocetnoj kilazi od 60 kg nabila sam do 86...i dr.me zeza da moran zakljucat frizider i sla me na pregled za secer al je bilo sve ok hvala Bogu...s time da mi se u 1 trudnoci stomak tek nadzirao sa nekih 18 tjedana, a sada evo u 10-om vec je loptica....i ovaj put pojma nemam koliko imam kila ;) ne zamarajte se cure, ja sam bez djete ikakve posli poroda kilazu vratila na 65 kila sta je za moju visinu ok....mada ne triba pretjerivat pa kao ja jest sta triba i ne triba ;)

24. Siječanj 2017. 16:35

Bebusko haha, vidis o tom nisam ni razmisljala ;) lako cu ja za sebe ali moj muz preko 190cm ne znam kak ce on sa kolicima haha 

Uciteljica slazem se s tobom. Ja mislim da doktori danas malo pretjeruju. Puni su interneti nutricionista, savjetnika za trudnice itd..  Naravno da treba paziti i to sve stoji ali to oko hrane mi nema smisla. Uvijek se sjetim nasih mama i baka, jele su i pile Bog zna sta i eto nas tu i nista nam ne fali. Koda su one imale onda voca, ribe i svega u izobilju i svaki dan imale trudnicki jelovnik, mos si misliti.
    Ima dana kad mi se jede tjestenina koju inace obozavam i onda cijeli dan jedem to bez voca i povrca i mislim da to nije problem, pa nije beba stroj pa ce se pokvarit ako jedan dan ne unesem toliko i toliko voca ili ako slucajno pojedem nesto "lose". 
    Jednom sam se nasla u drustvu jedne bake i kad sam spomenula da nikako ne pijem alkohol u trudnoci a ona meni kaze onako u cudu staaaa? pa ja kad sam ostala trudna onda sam tek mazala crno vino hahahaha

Sve mogu u Onome koji me jača <3

• IvanaRi89
    24. Siječanj 2017. 18:04

Ja sam 160 i prije trudnoće sam imala 60 kg s tim da sam se u tom periodu malo udebljala. Udebljala sam se 8 kg i za sada nisam dobila peradu zbog debljanja, a vidjet ćemo šta će u utorak reci jer sam sigurno dobila još koju kilu. 
    Ne jedem slatko od kako sam ostala trudna uopće mi ne paše, sva sreća   zato konkretno ubijam..
    Sad sam 15 tjedan i imam baš velik trbuh s obzirom na trudnoću, a to i okolina primjećuje oko mene.
    Dali trenirate sad u trudnoći možda? Ja sam prije bila jako aktivna, planinarila i bavila sam se cross fitom. Prestala sam čim sam saznala za trudnoću i nisam trenirala ovo prvo tromjesečje.  Vratila sam se na trening sa 12 tjedana.  Ne radim iste vježbe naravno, ali ostala kod istog trenera kojem vjerujem i koji je educiran..lagano razigibavanje i istezanja, koristim tu i tamo  bucicu  od 2 kg ili 5 kg radi jačanja kraljeznice.

Šlihti
    24. Siječanj 2017. 18:20

Bok cure! Ja sam u ovu trudnoću usla sa +5 kila ali ne zamaram se previse jer sam se nakon 1 trudnoce vrlo brzo vratila na svoju kilazu bitno da je secer ok....
    LittleG, drago mi je da je sve u redu❤ ja sam u prvoj trudnoci imala 2 ogromna hematoma i.pila sam Duphastone do 14 tjedna...sa 16 tjedana su nestali i sve bilo ok

Ninche9
    24. Siječanj 2017. 18:32

Uciteljice slazem se s tobom.. mislim da su zene u trudnoci osjetljive i da se ne treba s njima razgovarati ko na placu.
    Kolko vidim na forumu su vecinom sve prosjecne tezine i visine s idealnim BMI, bas me zanima iskustvo recimo nekoga ko je zapoceo trudnocu a da je imao otprije koju kilicu viska. Takvima se preporuca kroz trudnocu dobiti do 12kg. Ja ne znam kome je to izvedivo.. ja recimo samo jedem jedem i jedem.

Pinkica93
    24. Siječanj 2017. 18:45

Pozz cure!

Što se tiče tih hematoma i krvarenja... U 5.tjednu dobila 3x1 Duphastone da bi tjedan dana kasnije prešla na 3x2 Utrogestan vaginalno na čem sam još uvijek. U petak idem na kontrolu pa bi onda navodno trebala završiti s terapijom. Hematomi su bili vidljivi sve do pregleda koji je bio sa 11+1(sad sam 13+6).

Kad je riječ o težini moje osobno mišljenje je da se ne treba niti pretrpavati ko da jedeš za dva rudara, a niti izgladnjivati bez obzira koju brojku vaga pokaže. Sve dok je sve u redu i s nama i s bebama ne mislim da bi trebalo ništo mijenjati u prehrani. Normalo sve jesti i piti (osim,naravno, onih stvari koje dokazano mogu izazvati pobačaj) ako ti odgovara. Baš me zanima šta bi onda meni ti vaši doktori rekli na ovo:6+2 42,5kg, 11+1 44,4kg. Mene bi očito negdje zatvorili i šopali ko gusku jer sam premršava trudnica za svojih 164cm.

Ne znam više koja je cura spominjala ono da šta su naše bake i mame konzumirale u trudnoći pa smo sve ipak dobro ispale. Žive, zdrave i plodne. Mrvica, ali stvarno mala mrvica i ne baš primjerenih stvari neće rezultirati time da rodimo ništo što ne bi trebale.

Vidim da se isto pokrenula i tema veličine trbuha. Meni ujutro kad se probudim i ispraznim mjehur trbuh nepostojeći. Kako dan teče, tako i moj trbuh raste pa se na kraju dana može čak i nešto vidjeti kad dignem majicu i kad se gledam iz profila. Već neko vrijeme si govorim da ću si kupiti metar da si mogu mjeriti kako mi trbuh raste, ali nikako se ne sjetim.

Sorry na malo dužem postu. :D

Leyla
    24. Siječanj 2017. 19:22

a znas sta Pinkice, glede konzumacije nasih baka u trudnoci...istina one su svasta jele ne znajuci ali tada je pojest jednu jabuku znacilo nahranit se vitaminima...danas znaci pojest hrpu pesticida...i prema tome nije bezveze da se triba drukcije odnositi i uzimat dodatno nesto jer mislim da sada jedemo same otrove....vidite sta masno placamo po ducanima a jedemo skart....a to da triba jest raznovrsno i priustit sebi svasta slazem se...kad cemo ispunjavat sebi zelje ako ne sada..ja sve jedem sta mi se jede...;)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.