Lagertha ides busom ili privatno? Znam da znaju nekad biti akcije za shopping u Grazu
Anjaaq probaj si dok si jos u krevetu pojesti ujutro suho neki kreker. Meni je najgore bilo na prazan zeludac.
Inace sam 20 tj i iznenadila sam se kad sam povracala neki dan...mislila sam da je proslo kad ono ujutro iznenadjenje :-/
Nadam se da cete sto bolje prebroditi to povracanje, stvarno je gadno i nimalo ugodno...
Idem busom. Prijateljica mi je čak rekla da ne vjeruje da ću nešto posebno naći jer je slična ponuda kod nas i tamo.
Kad ste već kod povraćanja čitala sam da je čaj od đumbira dobar za mučnine.
Pozdrav cure!!
Citam Vas vec duze vrijeme pa se evo i ja pridruzujem grupi i ugodnom druzenju.
Nas termin je 13.07 i ovo je prva trudnoca.
Do sada nisam imala nikakve tegobe i super se osjecam. Prije trudnoce sam imala dermatitis i to iskljucivo samo na rukama koji se pojavljivao samo u zimskom periodu. Od kako sam ostala trudna on se prosirio i jos je vise izrazen. Ruke su potpuno crvene, pune ljuskica, svrbi nesnosno toliko da moram nocu spavati sa pamucnim rukavicama jer inace bi izgulila kozu do krvi, prosirilo se na laktove i nazalost sam dobila i na desnoj strani grudi oko bradavica. Kod dermatologa sam isla, nista pametno mi nije rekla, gurnula mi letak sa ultra skupim "biljnim" farmaceutskim preparatima..Ginekolog mi nije bas od price i zadnji put sam mu spomenula, tj ne moze a da ne vidi to na rukama i pitala sam ga dali to ima kakve veze s povecanim hormonima, takoder mi nije dao nikakav pametan odgovor, osim mazi i dalje pa ces vidjeti.. U ljekarni mi je smiksla kremu sa uljem nocurka i shea maslac s obzirom da ne smijem korisiti kreme koje sam prije koristila jer sadrze kortikosteroide..Nije da pomaze nesto pretjerano.
Dali netko od Vas zna za jos neke kreme,ulja koje ce barem ublaziti svrab
Dali je netko od Vas imao mozda takav slucaj ili zna nekog sa slicnim problemima? Citala sam na netu da se inace u trudnoci ocisti koza, a meni sasvim suprotno..
Pozdrav cure!!
Do sada nisam imala nikakve tegobe i super se osjecam. Prije trudnoce sam imala dermatitis i to iskljucivo samo na rukama koji se pojavljivao samo u zimskom periodu. Od kako sam ostala trudna on se prosirio i jos je vise izrazen. Ruke su potpuno crvene, pune ljuskica, svrbi nesnosno toliko da moram nocu spavati sa pamucnim rukavicama jer inace bi izgulila kozu do krvi, prosirilo se na laktove i nazalost sam dobila i na desnoj strani grudi oko bradavica. Kod dermatologa sam isla, nista pametno mi nije rekla, gurnula mi letak sa ultra skupim "biljnim" farmaceutskim preparatima..Ginekolog mi nije bas od price i zadnji put sam mu spomenula, tj ne moze a da ne vidi to na rukama i pitala sam ga dali to ima kakve veze s povecanim hormonima, takoder mi nije dao nikakav pametan odgovor, osim mazi i dalje pa ces vidjeti.. U ljekarni mi je smiksla kremu sa uljem nocurka i shea maslac s obzirom da ne smijem korisiti kreme koje sam prije koristila jer sadrze kortikosteroide..Nije da pomaze nesto pretjerano.
Dali je netko od Vas imao mozda takav slucaj ili zna nekog sa slicnim problemima? Citala sam na netu da se inace u trudnoci ocisti koza, a meni sasvim suprotno..
Pozdrav ja znam imati probelm sa dermatitisom po rukama.. Meni pomaze izbjegavanje pranja ruku sa sapunom pa koristim od Avene Ultra rich cleansing gel with cold cream. Ako mi je baš frka ima ona krema od ureae od Eucerina.. Uzasno je masna pa namazem po noci i obucem platnene rukavice.

Pozdrav cure!!
Nije da se svima u trudnoci ocisti koza, recimo neki cak znaju imat puno vise problema sa aknama nego ranije, a i dermatitisom, masnom kosom i ostalim.Nemaju svi prekrasnu kosu, nokte, ten.To je zbilja lutrija.Sto se tice tog dermatitisa zbilja ne znam sta bi ti rekla, moja mala ima po rukama i nesto sitno po nogama i to traje zadnje tri god, sada ima 4.Da i samo zimi pocne negdje u 12 mj.Ne prolazi s nicim, jedino sa tim kortikosteroidimo koje joj izbjegavam jer nije toga jako puno i nije ne izdrzivo, sada joj mogu objasnit da to dira, ne coha onda ona zna nekad se zaboravit i samo kaze msma namazi, svrbi.Sada matem s cim stignem, Avene, Mustela, Aderma, Lrp, ovisi sta imam.Probala sam zbilja sve i jako razocarana pogotovo Adermom.Ali to sve ovisi, mnogima je ona odlicna.Inace joj cijelu kozmeziku koristim od Mustele, gel onaj za novorodencad, mlijeko hidratantno za tijelo, mlijeko za tijelo sa cold kremom, cold kremu za lice, sapun sa cold kremom, sampon mustelin, i imam kremu za guzu ali ona mi je ne otvorena, nedavno sam joj kupila kao da namazem jer nekad kada dode iz vrtica bude joj sve crveno ako joj dobro ne obrisu.Ali stoji jos jer imam Sudocrem koji se za to crvenilo na guzi pokazao super.E i probala sam sad ne znam sto je tocno bilo jer gel za tusiranje ili se drugacije zove, trebala bi pogledat od Mustele, Stelatopia e to je bilo super, bas je koza nahranjena nakon toga i meka ali nisam jos kupila, imala sam rester.Profulala sam akciju u 12mjesecu na Mustelu -30% a sada mi je glupo davat tolike novce kada imam jako puno drugih.Gle moj ti je savjet da odes u ljekarnu i zamolis testere od cega imaju, meni su dali zbilja nije neki problem.Jer vjeruj mi koliko sam toga kupila sve to kosta jer iz iste linije moras uzet i za tusiranje i mlijeko a ave su oko 100, 200kn.Koristila sam i ulje nocurka i shea maslac kupila odvojeno u Kemingu pa sama mjesala ali joj nije pomoglo.E a ako su ti ove ljekarnicke skupe nama se jedne godine odlicno pokazala od Mixe narancasta bocica, mislim da je ulje za tusiranje.Ona ima to po zglobovima i na saci onako gornji dio , tu i tamo zna i drugdje izbit onako fleka velicine nokta, a noge su joj onako ljuskave suhe.I to ako mazem kortikosteroidima prode za tri dana, cetri ali cim prestanem odmah se vrati tako da nema smisla a ostalim mogu ako cesto mazem fino ublazit.Nadam se da sam bar nesto pomogla
Cure da se javim. Danas bili na 2 pregledu...ovaj put se nešto vidi :-)
Kuca srce..7+4 sam danas. Tolko sam se se bojala kako se prije 10 dana nije vidjelo da mi je zlo cijelo vrijeme...sad mogu predahnuti..
Hvala cure na savjetima, probat ću krekere i čaj od đumbira. Taj čaj ima za kupit ili?
Ivana dobrodošla :) ne znam ništa o dermatitisu pa ne mogu pomoć, ali ponašanje dermatologa je užas! Baš mi to diže živce, čemu im sluzi hipokratova zakletva? Uff.. Nadam se da će ti netko ovdje znati pomoć
Hvala cure na savjetima, probat ću krekere i čaj od đumbira. Taj čaj ima za kupit ili?
Ivana dobrodošla :) ne znam ništa o dermatitisu pa ne mogu pomoć, ali ponašanje dermatologa je užas! Baš mi to diže živce, čemu im sluzi hipokratova zakletva? Uff.. Nadam se da će ti netko ovdje znati pomoć
Tu je članak o đumbiru za pomoć protiv trudničkih mučnina:
https://klokanica.24sata.hr/trudnoca/trudnica/pet-trikova-protiv-mucnina-u-trudnoci-2651
Ja inače skoro svako jutro popijem čaj od svježeg đumbira jer je dobar za imunitet: naribam komadić đumbira (veličine kockice čokolade milka) i prelijem vrućom vodom. Najčešće u kombinaciji s komadićem limuna i medom, ali može se napraviti naravno i bez tih sastojaka.

IvanaRi89, ja imam problema s kožom - pogotovo zimi. Ne tako kao ti, ali... Pomaže mi da se ne perem s normalnim tuš gelovima već s uljem za tuširanje (kupujem od Aderme), također i kremu koristim samo od njih (dobra mi je i Uriage). Trenutno imam lokalizirani osip na vratu (vjerojatno bakterijske ili gljivične prirode) i inače mi pomaže belogen i lamisil u kombinaciji, ali trenutno to ne smijem koristiti pa trpim. Namažem s uljem čajevca. Uvijek dobim taj osip na istom mjestu na vratu po zimi kad se nose šalovi i puloveri.
Odavno vec koristim gelove za tusiranje i sampone za kosu bez dodatnih bojila, parabena i ostalih kemikalija sto nam prodaju..kad se malo proguglaju sastojci ostanes iznenaden sta nam sve prodaju.Cak sad u DM-u imaju akciju od Hippy Gardena za tusiranje, 50 kn dode jedan a sad kupis jedan drugi gratis..Neven i ruzmarin je dobar
Đumbir je najbolje uzeti refuže u trgovini.em je najjeftiniji, em ga lijepo mozes isjeckati u stapice i u vise navrata jedan iskoristit.inace je dobar ta te mucnine, mirniji san.samo se ne trebs nalijevati s njim.
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji