To sam bas ja nedavno pisala na temi o kilaži u trudnoci. Mene su jako uplasili kad sam ostala trudna oko te prehrane da nisam skoro nista jela. Zivila na piletini i vocu, smrsavila, poblijedila.. i onda su mi cure na forumu rekle da ne slusam takve stvari i sad stvarno jedem sve sto mi se jede taj dan.. bude tu i koji kolac a nekad mi pase i malo cole. Sve je to ok u malim kolicinama.
A to koliko ces se udebljat to ti nitko ne moze rec kad sve ovisi od osobe do osobe. Moja mama do 6mj trudnoce kaze nosila svu svoju odjecu i hlace cak i tek se onda pocela malo debljati, a tako i ja eto.. 22 tjedan a trbuh mi se skroz malo nazire.
Nemoj se nista brinuti, bit ce to sve super :)
A mazem se kao i uvijek poslije tusiranja losionom koji sam i prije koristila tek toliko da koza ima vlaznosti..
Sve mogu u Onome koji me jača <3
Curke, evo da i ja napišem par stvarčica o mojoj bebici...jučer smo bili na pregledu, dečko fino raste, ima skoro 15cm i 330 g, danas je 19+5. Inače je sve super, sad u 21.tj idem odraditi anomaly scan u bolnicu. Što se kila tiče, jučer je vaga pokazala +4,5 od početka. Malo su tu kumovali purica s mlincima i božićni kolači... Inače se ne prejedam, ali moram priznati da sam mrvicu zapostavila voće sad preko blagdana, ali opet krećem sa smoothijima.
Trbica pomalo raste, nosim samo haljine jer u hlače više ne mogu (prvenstveno jer sam prije trudnoće imala turbo uzak struk i gore sve jako uske hlače). Inače sve jedem i ne opterećujem se biranjem namirnica, ali pazim da ipak bude zdravo i da samo tu i tamo pojedem pizzu ili burek.
Pandice sjećam se onoga kad si jadna bila preplašena, drago mi je da smo te umirile...kad te ona tvoja ginica tako zaplašila...
Pandica,dobro se sjecas,grozne su mucnine bile,ali i to je proslo.
Sto se hrane tice,jedite sve,bitno da se ne drzite onog da jedete za dvoje pa sve poduplate..ja cu znat dr tjedan kolko sam dobila kg..mislim da nesto jesam..i da je to od cole! Uz mucnine samo sam na njoj zivjela..jela nisam nista puno jer mi se povracalo od zvakanja hrane...tako da sam za Bozicni rucak pojela zalogaj purice i francuske..i to je to..
U prvoj trudnoci sam se mazala s bademovim uljem i nisam dobila strije,niti jednu. Tako cu i sada. Ali mislim da je jako vazno hidratizirati kozu i iznutra,znaci piti puno tekucine-vode najbolje.
Stvarno nema smisla se previse plasiti i paziti..jedem sto mi se jede,inace nisam nesto luda za slatkim i pojedem rijetko kada,ono kad mi zelja dode..a sad u trudnoci mi dosta cesce dode zelja i to bi onda citav dan samo slatko jela,al ajde nije svaki dan i ne pretjerujem..treba biti umjeren u svemu coli,slatkisima pa i u vocu :)
Imam i dana kad nemam bas apetita pa pojedem tek toliko,al ima dana kad sam stalno "gladna"..kako se koji dan osjecam tako i radim..pa ako necemo sad udovoljavat sebi i tim nekim zeljicama sto se hrane tice kad cemo?
Offnica drago mi je sto je sve super i sto bebac napreduje :)
Maslacak joj da tebi je bas muka bila,al eto sad su prosle mucnine i sad treba uzivati sto vise
Ii ja cu tek sljedeci tjedan saznati kako napredujemo..uhh daleko mi je nekako taj ponedjeljak..
Ja se mazem s bübchen mama Massage öil ii le petit marseillais suhim uljem..puno vise pijem tekucine nego prije i nadam se da ce me strije zaobici..
Ofnica bas je meni to zapalo za oko pa sam htjela napisati. Ja jucer bila na pregledu 22tt a bebac mi je 30 cm, citam sad i reko kako ti 20tt a beba upola manja.. hmmm
Anomaly sam isto jucer prosla i bas sam ugodno iznenadena sto sve dr vide u danasnje vrijeme i koliko se potrude..
Maslacak, onda super ako je bolje. Moguce da ti je od cole. Meni je sad preko praznika isto bas godila cola pa mi muz kaze isto da je vjerojatno i to utjecalo na moje 3kg iako bi ja rekla da su prije bili kolaci i francuska.. :D
Sve mogu u Onome koji me jača <3
Ejla cure, da se i ja malo javim :)
Sutra idem kod endokrinologa, a jucer sam se narucila na pregled kod ginekologa, za 2 tjedna idem, tj. 23.1.
Napravila sam sve pocetne pretrage (krv, urin) i sve je ok :)
Pitala sam usput med. sestru za komplikacije, rekla je da ih mogu dobiti bilo kad :) Sad samo moram razmisliti kad bi otisla i kako to reci sefu :/
Sto se tice prehrane, cure jedite sve, ali umjereno :) Dakle ne vrecica cipsa svaku vecer, al mislim da mozemo jesti normalno :)
Ja osobno slatko bas ne volim, kruha pojedem mozda par feta tjedno, al volim pastu, rizu i sve jedem :)
Sokove ne pijem, samo vodu i nezasladjeni caj, i mlijeko (kakao) u zadnje vrijeme.
Od krema koristim bademovo mlijeko i bademovo ulje koje sam kupila u ljekarni pa kombiniram svaki dan jedno jer imam dosta suhu kozu.
Saljem svima puse :-**
Mamika3 eh i ja se kao i ti nadam da u ponedjeljak beba nece zezat i da cemo uspijet vidjeti jel curka il decko..
Pandica i Maslacak Za blagdane smo se sve pocastile s colom...uhh bome je lijepo pasala uz svu tu hranu sad malo pauzicu napraviti dok se ne pozelimo cole heh..
Teta5 zasto te brine to kak ces reci sefu,lijepo kazes da ides na komplikacije jer moras i da ti je bas zao zbog toga al sta je tu je...
Sortiraj odgovore
Najstariji